Паркан для котеджу – сучасні рішення для сучасного житла!
23 Грудня, 2018
1069  

Паркан для котеджу – сучасні рішення для сучасного житла!

zabor-dlya-doma

Котедж – це невеликий будинок, який може використовуватися  як постійне житло, так і  як місце для дачного відпочинку в теплу пору року. У Європі та США котеджі є домінуючим  різновидом житлових будівель, але у нас, в силу деяких  причин, культура будівництва та експлуатації котеджів розвивається повільніше.

Одним із завдань, яке доводиться вирішувати при проектуванні котеджу, є його огородження.В цей же час  у країнах пострадянського простору підходи, що діють в Америці та  Західній Європі будуть неприйнятними: якщо там паркан – це символічна та декоративна конструкція, то у нас – цілком функціональна деталь ландшафту. Як бачите  обирати паркан для котеджу потрібно прискіпливо та  з урахуванням багатьох факторів.

Тенденції та підходи до вирішення завдання

zabor-zaluzi

Ще порівняно недавно заміські будинки захищали конструкціями, які належали до одного з 4 типів:

  1. Дешевий дерев’яний штахетник.
  2. Сітка рабиця.
  3. Бетонний паркан.
  4. Кована огорожа на цегляних стовпах.

Перші 3 обирали з міркувань економії, а останній  різновид до недавнього часу вважалася однією з ознак забезпеченості власника ділянки.

Сьогодні ж актуальними стали дещо інші підходи:

  • По-перше, інтеграція з ЄС ( культурна, та  економічна) викликала  зміни парадигми в ландшафтному дизайні. Паркан почали розглядати як елемент загальної системи, та  тому обираючи конструкцію   почали звертати увагу на зовнішній вигляд та  на те, наскільки він гармонує з будинком та іншими складовими архітектурного ансамблю.
  • По-друге, масове виробництво металевих парканів сучасного типу викликало   ріст пропозицій на ринку огороджувальних конструкцій ( частково – до зниження їх собівартості). Таким чином, панельні паркани з «преміум-сегменту» перейшли в категорію «стандарт»: ексклюзивність тут досягається в першу чергу за рахунок грамотного проектування та підбору якісного матеріалу.

Обидва ці фактори враховує  команда заводу «Мехбуд», яка бере участь в розробці нових видів продукції та  в їх виведенні на ринок. Огороджувальні конструкції від заводу «Мехбуд» відмінно вписуються в концепцію європейського котеджного будівництва:

  • З одного боку, вони практичні та надійні.
  • З іншого боку, зовнішній вигляд парканів  дозволяє органічно вписати їх в дизайн будь-якої ділянки.
zabor-dlya-doma

Складність представляє хіба що процес вибору з великого асортименту огороджувальних конструкцій. Але це, скоріше, переваги – тим більше що у виборі вам допоможуть наведені нижче рекомендації, та консультації наших фахівців.

Індивідуальний котедж: безпека та надійність

Індивідуальний котедж, розташований поза охороною  територією – це об’єкт, який вимагає максимально ефективного захисту. Саме з цього варто виходити, обираючи огороджувальну  конструкцію для котеджу.

Вимоги до паркану

Вимоги до паркану тут можна сформулювати легко:

  • Пріоритет – безпека конструкції. Огорожа повинна бути досить високою, щоб запобігти несанкціонованому  проникненню, та  досить міцною, щоб протистояти спробам руйнування (наприклад, звичайні штакетіни відриваються від напрямних приблизно за 1-2 секунди, та й сітка з дроту ріжеться ненабагато повільніше).
  • Наступний важливий фактор – ізносостійкість. Паркан не повинен втрачати міцність в результаті корозії, а його зовнішній вигляд не повинен страждати при багаторазовому митті (відмивати поверхню від слідів діяльності вандалів доведеться часто, особливо якщо котедж знаходиться поблизу населеного пункту).
  • Приватність теж важлива: паркан повинен захистити ділянку  від проникнення, та від сторонніх поглядів.
zabor-dlya-doma

А ось зовнішнім виглядом можна частково пожертвувати: пріоритетом будуть суцільні конструкції з щільно підігнаних ламелей, пофарбовані в практичні немаркі кольори. Втім, в цей же час  можна зберегти природне освітлення ділянки. Та  його вентиляцію, зробивши огорожу менш похмурою –  нижче ми розповімо, як цього можна досягти.

Варіанти вирішення завдання

Завдання, поставлені в попередньому пункті, можна вирішити кількома способами:

Ідеальний варіант з точки зору безпеки – паркан «Горизонт» з великою висотою секції. Ламелі з товстої оцинкованої сталі з полімерним покриттям щільно з’єднуються замками (вони ж виконують функцію ребер жорсткості): ні зламати таку стіну, ні перелізти через неї не вийде. Та й виглядає така огорожа цілком солідно, тому з капітальними будівлями цілком гармонує.

«Брус» – відмінна альтернатива «горизонту», особливо для котеджів, розташованих в лісі або побудованих з дерева (сюди ж віднесемо будинки, обшиті металосайдингом  «під брус» та  «під колоду»). За функціональними показниками картина буде майже повністю ідентичною, а ось виглядає «Брус» більш оригінально. Зовні огорожа виглядає, як зібрана з дерев’яної дошки – але на практиці ми маємо ту ж сталеву стіну з високими показниками надійності та  безпеки.

Якщо ж ви хочете не тільки забезпечити максимальну безпеку, але й привабливий зовнішній вигляд (а також природне освітлення площі за парканом та  природну вентиляцію), то обирайте паркан «Жалюзі» від заводу Мехбуд. Така конструкція випускається в декількох модифікаціях, але всі вони мають загальні риси:

  • Оригінальний дизайн.
  • Діагональне розташування ламелей, що забезпечує вентиляцію і часткову прозорість.
  • Високу міцність.

А ще паркан «Жалюзі» майже неможливо перелізти зовні: спробуйте-но поставити ногу на похилу, ідеально гладку поверхню панелі.

До речі, зверніть увагу на фото! Зовні паркан виглядає майже монолітним, але подивимося на траву: тіні майже немає! Отже  шанувальникам квітів та екзотичних рослин не доведеться хвилюватися про їх затемнення (а ось від перегріву «жалюзі» відмінно допомагають)!

zabor-dlya-doma

Котедж в котеджному селищі: практичність та стиль

Котеджні містечка та  селища, відносно ізольовані від інших населених пунктів, мають одну незаперечну перевагу: в них значно безпечніше через високий «вхідний поріг » для населення та діючої системи охорони. Відповідно, й вимоги до огорожі будуть змінюватися.

Паркан для котеджного містечка Riviera Villas від заводу "Мехбуд"

Вимоги до паркану

Яким повинен бути паркан навколо котеджу в котеджному селищі?

Базова безпеку та надійність тут, звичайно, важливі – все ж таки навіть найефективніша охорона не забезпечує 100% відсутністі зловмисників. Але все ж в межах котеджного селища можна й висоту паркану  зробити поменше, та  конструкцію обрати на настільки солідну.
Практичність – простота монтажу, довговічність та  необтяжливий догляд – виходять на перший план. Можливо встановити безкаркасний варіант паркану  або змонтувати легку металеву огорожу на низьких бетонних / цегляних стовпах.
Нарешті, пріоритет – це зовнішній вигляд. У деяких котеджних селищах паркани спочатку робляться за єдиною схемою (відрізняються тільки кольором – щоб не плутатися). В інших власники самостійно обирають дизайн огорожі, але разом с тим зазвичай намагаються, щоб зовнішній вигляд паркану  гармоніював із зовнішністю парканів  на сусідніх ділянках.

Варіанти вирішення завдання

Як правило, якщо в котеджному селищі масово починають встановлювати паркани одного типу (найчастіше це металеві панельні конструкції), то рано чи пізно майже всі ділянки огороджують більш-менш одноманітно. Тут можна запропонувати такі рішення:

Паркан «Ранчо» з горизонтальних ламелей – хороша заміна суцільний конструкції. Використання панелей із замкнутим профілем підвищує механічну міцність секцій, але в цей же час за рахунок встановлення  деталей з невеликими зазорами зберігаються:

  • Гарний зовнішній вигляд.
  • Проглядність  території (ховатися зазвичай просто не має від кого).
  • Гарна освітленість.
  • Вентиляція.

«Ранчо» від заводу Мехбуд виготовляеться  у великій палітрі та  в декількох модифікаціях по товщині металу та  габаритам панелі, тому ви без зусиль підберете варіант з оптимальним дизайном.

zabor-dlya-kottedga

«Жалюзі» – мабуть, краще рішення для котеджу в котеджному селищі. Всі переваги парканів «Жалюзі», описані вище, будуть актуальними – але тут така конструкція буде виглядати ще більш доречно.

Крім того, для котеджного містечка можна обирати розріджені модифікації парканів «Жалюзі», з великими проміжками між ламелями: так секції будуть більш «повітряними» при максимальному збереженні переваг по міцності та  функціональності.

Огородження для котеджів можуть бути самим різними – від найпростіших до найсучасніших, від тимчасових до таких, які можуть простояти до 50 та більше років. Продукція заводу «Мехбуд» випускається у великому асортименті, та  практично для будь-якої ситуації (та  майже для будь-якого бюджету!) Ви можете знайти варіант захисної конструкції, яка підійде й для окремого будинку, та  для котеджу в межах   котеджного селища яке охороняється , в якому діють строгі внутрішні стандарти, що стосуються ландшафтного дизайну.

zabor-dlya-kottedga
author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі