Паркан для ресторану
19 Лютого, 2019
1156  

Паркан для ресторану

Якщо ресторан розташований всередині великого будинку, то питання вибору огорожі перед власниками та дизайнерами не виникає. А ось коли ресторан або кафе займають окрему споруду, та ще й з прилеглою територією – то без надійного, довговічного та гарного паркану  точно не обійтися. В одночас  це важливо навіть для ресторанів які знаходяться в межах міста – а вже для заміських закладів наявність якісної огорожі буде  зовсім обов’язковою.

У нашому експрес-огляді ми розглянемо основні функції огорож для ресторанів, а також проаналізуємо найбільш ефективні інженерні та дизайнерські рішення

vip zona min zakd0q

Навіщо ресторану потрібен паркан?

Огорожа навколо ресторану виконує кілька важливих функцій. Вони не настільки очевидні, як у парканів навколо інших об’єктів, але добре відомі професійним ландшафтним дизайнерам та експертам ресторанного бізнесу:

1.  Перша  важлива функція – це дизайн. Перше, що людина бачить, під’їжджаючи до заміського ресторану, це його огорожу та ворота для в’їзду. Саме тому більшість проектувальників відмовляється від встановлення  недорогих бетонних парканів або конструкцій з сітки-рабиці. Замість них встановлюють або живі огорожі . Або дерев’яні конструкції, чи трохи дорожчі. Але довговічні та  практичні паркани з металевих панелей

Важливо! Поява на ринку України металевих панельних огорож з покриттям PRINTECH, що імітує колір та текстуру натуральної деревини, дозволило встановлювати такі конструкції і навколо ресторанів, стилізованих під старовину.

2. Забезпечення приватності також важливо. Це стосується не стільки самого ресторану, скільки прилеглих до нього територій. Захист від стороннього погляду буде корисним на парковці для автомобілів, на майданчику для куріння та  на відкритих майданчиках – біля грилів і мангалів.

3.Нарешті, корисною буде і вітрозахисна функція. Багато ресторанів в межах міста роблять відкриті тераси, а для заміського ресторану правилом гарного тону є облаштування зеленої зони для прогулянок та дитячого майданчику. У вітряну погоду значна частина комфорту забезпечується встановленням досить високого (але в одночас обов’язково вентильованого) паркану.

Зовнішня огорожа: вимоги та  варіанти

Всі огорожі для ресторанів можна умовно розділити на дві великі групи – зовнішні та внутрішні. Зовнішній паркан обмежує територію ресторану та повинен бути:

  • Досить високим та міцним для захисту від стороннього проникнення (це особливо важливо для парковки, дитячого майданчика та ділянок, що примикають до підсобних приміщень).
  • Стійким до зовнішніх впливів та  довговічним.
  • Найголовніше – естетичним та тим який вписується в ландшафтний дизайн самої ділянки.

Перші завдання можна вирішити за допомогою самих різних конструкцій. Але необхідність монтажу дійсно сучасної естетичної огорожі обмежує вибір засобів. Тому при проектуванні території ресторанів (в тому числі заміських) зазвичай роблять вибір на користь металевих панельних огорож, оснащених захисно-декоративним полімерним покриттям.

Альтернативи – паркани з натурального дерева і живі огорожі – менш практичні, та вимагають значно більших витрат на обслуговування.

Внутрішні паркани для зонування території

Якщо ресторан займає велику площу, то в ньому доволі часто можуть облаштовуватися окремі будиночки для невеликих банкетів. Як правило, їх займають окремі компанії, і для забезпечення хоча б мінімального комфорту їм потрібна певна приватність.

Крім того, при зонуванні ресторану оброблять такі зони:

  • Клумби, ставки, дендрарії
  • Парковку.
  • Підсобні приміщення.
  • Дитячі майданчики.
  • Технічні ділянки (котельні, склади та ін.).

Для зонування території ресторану зазвичай застосовуються невисокі живої огорожі , але у них є важливий недолік – вони вимагають постійного догляду. Дерев’яні огорожі простіше в обслуговуванні, але термін їх експлуатації обмежений через гниття дерева у вологому середовищі.

Останнім часом для зонування території активно застосовують металеві огорожі з горизонтальних ламелей – суцільні або проглядні.

У будь-якому випадку як  зовнішні,так  і внутрішні огородження повинні відповідати високим стандартам якості. Саме тому  обираючи  виробника варто віддавати перевагу компаніям, які виробляють огорожі з використанням міцних довговічних матеріалів, і при виготовленні дотримуються технології обробки металу. Доброю репутацією і постійно зростаючим попитом користуються металеві огорожі від заводу «Мехбуд», асортимент яких ми проаналізуємо нижче.

Металеві огорожі для ресторанів від заводу «Мехбуд»

Вільний огляд зовнішньої території і водночас повну захищеність від сторонніх поглядів зовні забезпечує огороджувальна конструкція паркану типу «жалюзі». Єдине в Україні підприємство, яке серійно виробляє такі паркани ─ це завод «Мехбуд». Розглянемо можливі варіанти їх застосування.

Унікальну атмосферу закладу легко підкреслити огородивши територію за допомогою провітрюваного паркану-жалюзі «Преміум». Вони виготовляються з оцинкованої сталі з полімерним покриттям товщиною 1 мм, довжина ламелей або рейок може становити до 3 метрів. Вони встановлюються на стовпчики, на яких попередньо закріплені напрямні. Рейки встановлюються під кутом, крок яких фіксує спеціальний вкладиш. Неперевершена корозійна стійкість паркану забезпечується способом порошкового фарбування оцинкованої сталі, з якої виготовлені рейки, з її наступною полімеризацією. Колір паркану можна підібрати будь-який – палітра каталогу RAL нараховує кілька тисяч відтінків. Завдяки тому, що конструкцією передбачене сховане кріплення, зовнішня сторона секції паркану виглядає естетично й акуратно.

Metallicheskij-zabor-zhalyzi

Метал дуже добре сполучається з каменем, тому стовпчики можуть бути зроблені із цегли, натурального каменю або бетону. Також є можливість замовити стовпи на заводі «Мехбуд» з оцинкованої сталі, товщиною 2 мм.

Підприємство також виробляє наступні типи парканів-жалюзі: «Ексклюзив», «Стандарт», «Класік». Довжина рейок у цих видах парканів може становити до 12 м.

podsobnoe pomeshchenie min

Залежно від необхідної функціональності можна використовувати й інші види парканів для огородження заміського ресторану. Наприклад, паркан-жалюзі «Горизонт» повністю закриє від небажаних поглядів внутрішню територію, бо є «глухим». Застосування декоративних вставок (під золото, дзеркальних) робить цей паркан відмінним декоративним елементом для всього заміського ресторану. У конструкції використовується посилений замок, який підвищує ребро жорсткості профілів ─ сумарно 0,9 мм при товщині металу 0,45 мм.

zabor-dlya-resorana

Огорожа «Ранчо» завдяки своєї простій, але надійній конструкції позначить межі ділянки й надасть декоративну «родзинку», особливо в поєднанні з іншими видами будівельних матеріалів (цегла, камінь).

Рейки огороджувальних конструкцій «Ранчо» і «Горизонт» виготовляються з оцинкованої листової сталі. Залежно від функціонального призначення конструкції, її товщина може становити від 0,5 до 0,7 мм. Кольорове полімерне покриття додатково захищає поверхню металу від корозії й надає йому декоративні властивості. Огороджувальні конструкції можуть бути пофарбовані в будь-який колір згідно з каталогами RAL. При необхідності на поверхню ламелей може бути нанесений малюнок, наприклад зображення дерев’яної текстури або шліфа каменю.

zabor-dlya-gostinicy

Паркан типу «Штахетник» добре підійде для огородження клумб, квітників або ігрових майданчиків для дітей. Профіль може кріпитися вертикально та горизонтально. Висоту паркану можна зробити до 3 м.

zabor-zhaluzi-gorizontalnie

Основні переваги парканів від «Мехбуд» для заміського ресторану:

  • •парадний елемент дизайну всього заміського комплексу;
  •  гарантія приватності у поєднанні з гарним провітрюванням території;
  •  довговічність конструкції, що не потребує регулярного догляду;
  •  неперевершена корозійна стійкість;
  •  пожежна безпека завдяки високій вогнестійкості оцинкованої сталі;
  • широкий вибір кольору й текстур.

Саме остання перевага найчастіше стає вирішальною, оскільки саме дизайнерський потенціал критично важливий для огорож навколо комерційних об’єктів. Будь то однотонна огорожа чи паркан під натуральне дерево з покриттям PRINTECH – конструкціz повинна виглядати презентабельно та гармоніювати з ландшафтом та зовнішнім виглядом самої будівлі, в якому знаходиться ресторан.

Важливо! А для ресторанів в межах міста або територій, що виходять на трасу, є  ще одна важлива перевага. Захисно-декоративне покриття, яке «Мехбуд» використовує при виготовленні деталей, легко очищується від забруднень. Так що сажу і пил можна змити за півгодини, та огорожа знову буде як нова!

Висновок

Паркан для ресторану може бути виготовлений з різних матеріалів – але він зобов’язаний бути практичним, довговічним та красивим. Цим критеріям відповідають металеві огорожі від компанії «Мехбуд», тим більше що великий їх асортимент дозволяє підібрати конструкцію майже під будь-який дизайн.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі