Топ книг про фасадне будівництво
9 Лютого, 2022
693  

Топ книг про фасадне будівництво

Якщо хтось скаже вам, що знає все, не вірте йому! Завжди є можливість розширити знання та забрати собі в скарбничку корисні знання, технології та будівельні лайфакі. У цій статті ми зібрали для вас ТОП цікавих книг про фасадне будівництво та проектування.Чітайте, розвивайтеся та будьте професіоналом своєї справи!

Сайдинг. Особливості встановлення

Детальна інструкція по монтажу сайдингу. У книзі в простій та доступній формі викладені способи монтажу та ремонту сайдингу. Вінілового, дерев’яного й цементного. Опис встановлення сайдінгових помилок супроводжуються 110 кольоровими ілюстраціями, що показують крок за кроком послідовність процесу створення фасадних оздоблень будинків.

1 7

Фасади. Матеріали та технології. Довідник

“Мокрі” фасадні системи – це системи із зовнішнім захисно-декоративним штукатурним шаром.

“Мокрі” штукатурні роботи можуть виконуватися з одночасним утепленням фасаду або по спеціально укріпленій підкладці без його утеплення.

Для підвищення тепло- та звукоізоляції зовнішніх стін використовується “мокра” система з одночасним утепленням фасаду. Така система складається з теплоізоляційного, армованого, захисно-декоративного шарів.

В системі застосовуються також добірні елементи. Вони забезпечують посилення кутів будівлі, віконних та дверних откосів, примикання системи до покрівлі, віконних та дверних блоків. Вибір матеріалів добірних елементів залежить від їх хімічної сумісності з іншими матеріалами системи.

Всі конструктивні рішення даної групи фасадних систем схожі та відрізняються видом утеплювача, фінішною (декоративною) обробкою, хімічним складом й товщиною захисного шару, видом армуючої сітки, способом кріплення та типом кріпильних елементів.

2 2

Сучасні фасадні системи

У навчальному посібнику подано класифікацію сучасних фасадних систем. Вона допоможе розібратися в існуючому їх різноманітті. Описи конструктивнотехнологічних рішень таких систем з докладними ілюстраціями дозволять вивчити їх особливості.

3 1

Довідник новітніх технологій в будівництві та  ремонті

На сторінках даної книги ви знайдете інформацію про найсучасніші будівельні  матеріали , інструменти  та  технології. Ознайомившись з новітніми розробками в галузі будівництва та ремонту, ви зможете легко орієнтуватися в широкому асортименті матеріалів, представленому в спеціалізованих магазинах, дасте оцінку  перевагам та  врахуєте недоліки того чи іншого способу монтажу чи  ремонту, підберете для своєї майстерні найкращі і якісні інструменти, а також обладнання , працювати з якими буде легко та  зручно.

4 2

Технології будівництва та реконструкції енергоефективних будівель

Узагальнено та систематизовано практичні рекомендації та науково-методичні вказівки по сучасним технологіям будівництва та реконструкції енергоефективних будівель. Розглянуто основні принципи функціонування енергозберігаючих та «пасивних» будинків, а також різні містобудівні та архітектурно-планувальні рішення з енергозбереження. Докладно описані конструктивно-технологічні рішення по теплоізоляції різних конструктивних елементів будівель (дахів, стін, фасадів, вікон та ін.), А також сучасні теплові системи. Узагальнено досвід будівництва енергоефективних будівель в Росії та за кордоном, а також інноваційні рішення в області енергоефективного будівництва та інноваційні рішення в сфері енергоефективного будівництва. Розглянуто особливості будівництва в складних природно-кліматичних та геологічних умовах. Приділено увагу нетрадиційним відновлюваних джерел енергії та технології їх освоєння.

5 1

Будівельне проектування (Ернст Нойферт)

У новому, що вийшов в Німеччині тридцять  дев’ятому виданні довідника Будівельне проектування відображені останні досягнення світової практики будівельного проектування. У порівнянні з попередніми виданнями довідника перероблено багато його розділів.

6 1

101 корисна ідея для інженерів та  архітекторів

У  найулюбленішому по всьому світу форматі – наочна ілюстрація + коротка, але змістовна  думка професіонала – вийшла нова книга, співавторами якої стали інженер Джон Купренас та  архітектор Метью Фредерік. Основоположні концепції фізики та  проектування, а також корисні ідеї, про які варто пам’ятати кожному інженеру, будуть корисні як студенту, так і фахівцям. Приклади з практики сучасного інженера допоможуть краще розібратися в особливостях підходу до вирішення нестандартних проектних завдань. Від елементарних питань до самих просунутих та  складних – в найбільш зручній та доступній формі. Джон Купренас – сертифікований інженер і викладач Університету Південної Каліфорнії. Метью Фредерік – архітектор, викладач архітектури та автор бестселера “101 корисна ідея для архітекторів”.

7 1

Теплотехнічні особливості проектування утеплених зовнішніх стін з вентильованим фасадом. Навчальний посібник.

Обґрунтовується актуальність та економічна доцільність проведення термообновлення будівель. Описано конструктивно-технологічні рішення та матеріали для додаткового утеплення зовнішніх стін житлових будинків. Проаналізовано температурні поля зовнішніх стін, враховуючи додаткове утеплення. Проведено оцінку значущості впливу параметрів вентильованих зовнішніх стін з додатковим утепленням на коефіцієнт теплотехнічної однорідності цих стін. Побудовано математичну залежність коефіцієнта теплотехнічної однорідності зовнішніх стін з вентильованим фасадом від значущих чинників, яка підвищує точність інженерного методу розрахунку приведеного опору теплопередачі.

Сучасні матеріали для оздоблення фасадів

У навчальному посібнику викладено відомості про оздоблювальні матеріали, представлених на російському ринку, дано їх експлуатаційнотехнічні та естетичні характеристики. Більш детально розглянуті питання теплозахисту будівель та сучасні системи

8 1

Селл Л. Оздоблення фасадів

Розповідається про оформлення фасадів сучасних будівель, пов’язане з питаннями будівельної фізики, матеріалознавства, пластичних та конструктивних рішень, а також з питаннями технології та економіки. На основі теоретичних положень та практичної діяльності автор робить висновки, дає рекомендації фахівцям.

3 1

Фундаменти. Стіни. Фасади

Наведено докладний опис виконання будівельних робіт зі зведення фундаментів, цоколів, стін та вимощення з різних матеріалів, обробки фасадів, ремонту фундаментів, стін, гідроізоляції, а також інша корисна інформація.

yellow 1

Оздоблення фасадів житлових та цивільних будівель

У книзі викладено найбільш ефективні способи оздоблення фасадів житлових та цивільних будівель, узагальнено досвід передових будівельних організацій, показано шляхи підвищення архітектурно-мистецької виразності житлової забудови та окремих будинків в умовах індустріалізації. Описані способи обробки фасадних поверхонь стін декоративними бетонами та розчинами, облицювальними та декоративними подрібненими матеріалами, складами фарбування. Наведено вимоги до оздоблювальних матеріалів та покриття, контроль їх якості, надано техніко-економічні показники індустріальних видів обробки.

Книга призначена для архітекторів та інженерно-технічних працівників домобудівних підприємств, будівельників та проектувальників.

1 5

Ну і завершальним акордом нашого ТОПУ  стане напевно просто шикарна книга, яка не тільки передасть зарубіжний досвід в питаннях фасадного будівництва, але і напевно воістину надихне кожного читача.

Facades: design, construction & technology. Фасади: проектування, будівництво та  технології.

Фасад – це  поверхня каркасу  будівлі. Вона відокремлює інтер’єр від екстер’єру, форми від функції. Фасадні конструкції привертають дедалі більшу увагу в будівельній індустрії. Цей том містить широкий спектр сучасних фасадів, з великою  творчою  та технічною  різноманітністю.
Книга містить докладні креслення, технічні специфікації та  якісні фото. Проекти з усього світу яскраво ілюструють, як зв’язок між інтер’єром та екстер’єром розроблений та  втілений в кожному конкретному випадку.

last 1
author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі