10 ознак добросовісного виробника
15 Вересня, 2021
317  

10 ознак добросовісного виробника

Сьогодні на ринку металовиробів чітко виділяється дві категорії виробників:

  1. Великі компанії, які виробляють продукцію з дотриманням стандартів якості
  2. «Виробники», які, по суті, є кустарними майстернями, розташованими в гаражах або старих складах.

Компанії з другої категорії з усіх сил намагаються мімікрувати під «великого виробника» парканів або фасадних панелей. Мета цілком зрозуміла – великим компаніям потенційний покупець довіряє більше, ніж «гаражному» виробництва, тому і ймовірність замовлення саме в цій компанії буде вище.

З іншого боку, розпізнати недобросовісного «гаражники» – в інтересах самого покупця. Пов’язано це і з якістю продукції, і з гарантіями, і з дотриманням термінів. Так, власне, ситуацію «виробник взяв гроші і зник, а за вказаною адресою знаходиться гаражний кооператив» не можна виключити.

Щоб допомогти потенційним покупцям, ми вирішили скласти перелік ознак, за якими можна відрізнити добросовісного виробника від «гаражника», який намагається справити враження великої компанії.

Ознака 1. Сайт компанії

Сайт компанії – це основне джерело інформації про неї, тому відсутність сайту вже може розцінюватися як «тривожний дзвінок». Сюди ж можна віднести:

  • Сайт, явно зроблений «на коліні» і розміщений на безкоштовному хостингу.
  • Сайт-одностранічнік, з мінімумом контактних даних.
  • Сайт, на якому немає інформації про компанії – а є тільки відомості про продукт.

Добросовісний виробник в 99% випадків дуже уважно ставиться до свого сайту, приділяючи увагу його розвитку, тому що сайт – візитна картка компанії.

Ознака 2. Адреса та інші контакти

Продовжуємо вивчати сайт – і розбираємося, на що варто звернути увагу. Один з досить достовірних ознак «гаражника» – відсутність адреси: всі контакти представлені телефоном та електронною поштою.

Чому так? Все просто:

  • Кустарні виробництва розміщуються в непристосованих для цього приміщеннях, тому вказувати адресу того гаража, в якому люди гнуть профіль, ніхто не буде.
  • Місцезнаходження компанії не вказується з очевидної причини – офісу просто немає, і всі продажі ведуться тільки по телефону або онлайн.
Гараж_2

Ознака 3. Інформація про виробництво

Сучасне технологічне виробництво – «фішка» компанії, і зазвичай на сайті виробник приділяє тому питання досить багато уваги. Автоматизовані лінії, верстати з програмованим управлінням, контрольно-вимірювальна апаратура – все це забезпечує якість продукції, і тому детально описується.

Якщо ви не знаходите відомості про те, як організовано виробництво, яка техніка використовується – майже гарантія, що верстатний парк обмежений двома ручними листогиб і торцювання пилкою для різання заготовок.

Ознака 4. Готові об’єкти

А чи є фото готових об’єктів?

  • Великій компанії є, чим пишатися, тому таких фотографій досить. Причому – це броньовані фотографії з логотипом компанії, а також фото на різних етапах монтажу. Оригінальні якісні фото – підтвердження можливостей виробника.
  • Якість – одна з системних проблем «гаражників», тому зазвичай фотографії готових об’єктів вони не виставляють. Ще одна схема – запозичення чужих фотографій і видача їх за свої об’єкти.

Зверніть увагу! Чужі фото легко знаходяться пошуком по зображенням. Більш того, часто від них навіть не обрізають оригінальний логотип.

Обьекты

Ознака 5. Комунікація з клієнтом

Ефективність роботи з потенційним замовником – одна з обов’язкових умов отримання прибутку компанією. Тому додзвонитися до такої компанії просто, а людина, яка піднімає трубку:

  • Каже виразно і грамотно
  • Чітко озвучує, яку компанію представляє
  • Досить компетентний, щоб відповісти на базові питання (а по більш складним – переадресовує вас до профільного фахівця).

У «гаражному» виробництві єдиний нормальний чоловік – це зазвичай його власник, який сам же відповідає за комунікації з клієнтами. Додзвонитися до нього складно, стиль спілкування – далекий від ділового. Отримати по телефону конкретну інформацію – важко.

Ознака 6. Асортимент

Навіть у великого виробництва асортимент великий, але обмежений: є те, що компанія робить, і те, що компанія НЕ робить. З «гаражниками» все складніше:

  • Або компанія виробляє тільки найпростіші позиції.
  • Або «ми робимо взагалі все, ви тільки скажіть, що вам треба».

Перший випадок – це типовий гаражний цех, який може освоїти тільки базові моделі. У другому випадку ви спілкуєтеся з «перекупити», який замовить потрібну вам модель у виробника, і ви банально переплатите.

Ознака 7. Документальне оформлення

Ознака недобросовісного виробника – практично повна відсутність документального оформлення. На руках у потенційного покупця не залишається майже ніяких документів (і тим більше – ніяких офіційних документів), тому:

  • Немає ніякої страховки від банального шахрайства.
  • Чи не вийти довести, що конструкція виготовлена ​​не за узгодженими параметрами.
  • Ніяк не можна контролювати терміни – вони існують тільки «на словах».

Якщо вам не пропонують документи, і відмовляють на пряму вимогу їх надати – сумніви в якості повинні зародитися відразу ж.

Ознака 8. Гарантія

Тут є три аспекти:

  • Гарантія повинна бути обов’язково. «Та нічого не трапиться, а якщо що, скажіть – ми поміняємо або майстра приїдуть і полагодять» – це не гарантія!
  • Гарантійні умови повинні бути чітко прописані – причому в офіційному документі. Немає такого документа – і ви опиняєтеся в ситуації, коли гарантія теоретично є, але на практиці будь-який шлюб це «не гарантійний випадок».
  • Гарантійний термін повинен бути чітко вказано, і він повинен бути реальним. Довічна гарантія дається тільки на продукцію з вкрай обмеженого списку. Тому вибирайте виробника з реалістичними гарантійними термінами.

Ознака 9. Ціни

У «гаражного» виробника дві типові крайності:

  • Ціна – значно нижче за ринок. Тут все очевидно – виробник конкурує тільки ціною, про якість не йдеться: економлять буквально на всьому.
  • Цін у відкритому доступі немає, приблизних цін – теж немає, все потрібно вважати тільки після точних вимірів, розцінок на додаткові послуги теж немає, чітко відповісти на питання, що входить у вартість, не може (не хоче) ніхто. Через деякий час після початку роботи з компанією ціна все-таки з’являється – але вона може бути навіть вище, ніж у більшості конкурентів. Розрахунок на те, що другий раз проходити всі етапи узгодження ви не захочете.

Так, в сегменті металоконструкцій неможливо розрахувати точну ціну. Але хорошим тоном вважається хоча б вказівку зразкових цін в форматі «від ….». І так, ціни не можуть бути занадто низькими – хоча і переплачувати не варто.

Цена

Ознака 10. Сертифікати, відгуки, клієнти

Є ще кілька дрібних ознак, які видають недобросовісну компанію.

  • У великого виробника зазвичай є сертифікати, що підтверджують якість його продукції.
  • Ще одна ознака добросовісної компанії – наявність реальних відгуків (не тільки на сайті, але і в соціальних мережах). У «гаражників» відгуки теж є, але вони або відповідають якості, або написані явно на замовлення – і це помітно!
  • Нарешті, сумлінні виробники зазвичай розміщують на сайті інформацію про те, з якими компаніями вони співпрацювали. Якщо в списку є відомі бренди або організації – це однозначний плюс до репутації компанії.

Природно, це не вичерпний перелік – більш того, складно знайти навіть найбільшу компанію, у якої все 10 пунктів будуть бездоганно дотримуватися. Однак загальна картина цілком об’єктивна, і якщо ви проаналізуєте се згадані аспекти, то відрізняти виробника від «виробника» вам не важко буде!

сертификаты
сертификаты
Элла
Про автора:

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі