Автоматика BFT
5 Квітня, 2020
409  

Автоматика BFT

Прогрес не стоїть на місці. Спершу людина все робила власноруч: мила машину, готувала їжу, відкривала і закривала ворота. Пізніше вона зрозуміла, що можна передати настільки рутинну роботу автоматизованим системам. Сьогодні автоматика для воріт користується великою популярністю. Чому? Відповідь очевидна: це простота у використанні, надійність, доступність. Що може бути простіше, ніж натиснути на кнопку і спостерігати, як ворота відкриваються самостійно?

У світі автоматики є свої лідери. Одна з таких компаній – BFT. Цікаво, що вона не є дуже великим брендом з вражаючими виробничими потужностями. BFT – невелика італійська компанія, яка заробила собі відмінну репутацію за рахунок використання останніх рішень в області автоматики. При цьому виробник не встановлює захмарні цінники на свою продукцію.

В цьому матеріалі ми розповімо про самого виробника, його продукцію, а також переваги автоматики BFT.

Про виробника

Компанія BFT – можна сказати, ветеран на ринку автоматики. Виробник випустив свій перший продукт у 1980 році. Фірма починала як невелика, буквально гаражне виробництво. Сьогодні це компанія зі 160 підрозділами в Італії і по всьому світу. BFT має філії в Росії, Хорватії, Бельгії, Німеччині, США, Чехії, Великобританії, Іспанії, Франції.

У 2004 році BFT вирішила об’єднатися з іншим представником сегмента автоматики. Вибір припав на групу SOMFY. Для довідки: це найбільший представник ринку автоматики для дому та комерційних об’єктів. Така співпраця, очікувано, позитивно позначилася на роботі BFT. Компанія отримала доступ до нових технологій і виробничих потужностей. Завдяки цьому виробник «еволюціонував» в ту компанію, яку ми бачимо зараз: авторитетну, популярну.

Одна з переваг BFT – велика дилерська мережа. Налічується близько 500 дилерських компаній у 120 країнах світу. Це одне з найбільш впливових представництв серед компаній сегмента автоматики. Причина такої популярності – доступність продукції, що дозволяє експортувати її не тільки на ринки розвинених держав, а й до країн, які розвиваються.

Асортимент

BFT не зосереджує увагу на певній категорії товарів. Компанія випускає широку лінійку продукції, серед якої є наступні позиції:

  • автоматика для воріт;
  • автоматичні шлагбауми;
  • електромеханічна і гідравлічна автоматика для воріт;
  • автоматичні двері;
  • автоматика для ролет та рулонних воріт;
  • автоматизація для підйомно-поворотних воріт;
  • автоматизація для промислових воріт;
  • автоматизація для гаражних воріт;
  • системи контролю доступу;
  • автоматичні дорожні блокіратори (болларди);
  • паркувальні системи.

Розглянемо деякі окремі продукти:

  • шлагбауми: MOOVI30 (стріла 4,6 метра), MOOVI60 (стріла 6,4 метра), GIOTTO30 BT (стріла 4,6 метра), GIOTTO60 BT (стріла 6,4 метра), MICHELANGELO60 (стріла 6, 7 метра) і MICHELANGELO80 (стріла 8,8 метра);
  • лінійні приводи для воріт: ALISEOA-180 SWKIT (якщо маса воріт не більше 300 кг), PHOBOSN (якщо маса воріт не більше 500 кг), PHOBOSNL (якщо маса воріт не більше 1000 кг), PHOBOSNBT (привід лінійний 24V, для воріт, маса яких в проміжку від 500 і до 1000 кг);

  • стельові приводи для секційних воріт: KITTIZIANO3620 (тягове зусилля 600 Н, до 10 м2 стандартного підйому воріт, 24V, висота 3 метри, вбудований одноканальний приймач (до 10 пультів) і пульт MITTO в комплекті), KITBOTTICELLIBCRC2900 (тягове зусилля 800 Н, до 12 м2 стандартного підйому воріт, 24В, висота 2,4 метра, вбудований 2-х канальний приймач (до 63 пультів) і пульт MITTO), EOS120 (тягове зусилля 1200Н, до 14кв.м стандартного підйому воріт, 24V, висота 3 метри, вбудований 2-х канальний приймач (до 63 пультів)).

Тип автоматики повинен обиратися в залежності від того, де система буде використовуватися. Крім того, потрібно враховувати конструкцію воріт. В цілому, підібрати варіант не так складно, однак у простого користувача можуть виникнути проблеми. В такому випадку звертайтеся до спеціаліста.

Це не остаточний асортимент італійського виробника. Він постійно розширюється, тому рекомендуємо стежити за новинами BFT.

Сертифікаты

Очевидно, без наявності сертифікатів якості автоматика BFT не могла б експортуватися в настільки велику кількість країн світу. Нагадаємо, що BFT – італійська компанія, тобто працює в зоні ЄС, а там з контролем якості все дуже строго.

У компанії є сертифікат UNI EN ISO 9001-2000. Це підтвердження високого класу управління компанією. Кожен сегмент фірми працює злагоджено, контроль якості продукції проводиться на кожному етапі. Це позначається і на кількості виробленої автоматики: за останнє десятиліття на ринку ніколи не було дефіциту товарів BFT.

Стандарт UNI EN ISO 14001 забезпечує відповідність компанії екологічним нормам. По-перше, діяльність виробника не шкодить навколишньому середовищу. По-друге, сама продукція виготовляється з безпечних компонентів.

Компанія є володаркою сертифікату CSA. Він дозволяє експортувати продукцію на ринок США. Щоб його отримати, виробник повинен дійсно постаратися, адже Штати дуже скрупульозно ставляться до «чистоти» свого ринку.

Розуміється, продукція італійської компанії сертифікована і в Україні. Більш того, на вітчизняному ринку є безліч одиниць продукції BFT. Знайти потрібну автоматику – не проблема.

Технології

Компанія BFT не тільки використовує наявні технологічні рішення в сфері автоматики, а й розробляє власні інновації. Для цього італійський бренд інвестує великі суми в дослідницьку роботу.

Наприклад, компанія є «автором» технології FAST-NET. Завдяки їй мінімізуються трудовитрати монтажника. Процедура установки конструкції забирає менше часу і сил, ніж у випадку з продуктами конкурента.

Технологія EELink дає можливість програмувати блоки управління. Система запам’ятовує коди радіобрелка, настройки воріт, зберігаючи їх у пам’яті комп’ютера. Інформація надійно захищена від сторонніх.

Технологія ICE – справжня знахідка для місцевості з суворим кліматом. Ворота можуть створювати труднощі при відкритті і закритті в умовах морозу. Функція ICE робить ці маніпуляції простими при будь-якій погоді.

Технологія BT 24В дає можливість при зникненні електрики підключити систему резервного живлення. Така дія ніяк не позначається на функціоналі воріт.

Висновок

BFT хоч і не є безсумнівним лідером ринку, користується відмінною репутацією в багатьох країнах світу. По-перше, продукція компанії доступна. По-друге, вона надійна: при правильному використанні автоматика працює 3-5 років і більше. Головне – використовувати її в щадному режимі, не піддаючи серйозним випробуванням. Другий запорука успіху – правильний вибір автоматики. Пам’ятайте, що кожній моделі воріт потрібен свій варіант. Помилка при виборі або не дозволить використовувати автоматику, або призведе до її швидкого виходу зі строю.

Вдалого використання автоматики від італійського бренду BFT!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі