ТОП книжок для бляхаря
18 Січня, 2023
180  

ТОП книжок для бляхаря

Металознавство. Підручник

Автори: Віктор Черненко, Олег Бялік, Володимир Писаренко, Юрій Москаленко (Н.)

Містить основні питання щодо метелів і сплавів: їх атомно-кристалічну будову, кристалізацію, пластичну деформацію та рекристалізацію, структуру і властивості основних груп металевих матеріалів. Особливу увагу приділено діаграмам стану подвійних та потрійних систем, розглянуто також принципи термічної обробки металевих сплавів.

1

Атлант розправив плечі

Автор: Айн Ренд

Іноді дитячі мрії збуваються. Даґні Таґґарт керує найбільшою в країні залізницею. Генк Ріарден запроваджує революційну технологію в металургії. Елліс Ваятт перетворює Богом забуту землю на промисловий рай. У їхніх руках — наймогутніші корпорації, що від них залежить доля країни. Вони — сучасні атланти. їхня релігія — економіка, їхня відповідальність — тягар усього світу…

2 1

Металічні корисні копалини

Автори: С.Нєчаєв (Серж Нонте), Д.Гурський, Ю.Третьяков, К.Есипчук, В.Калінін, Є.Куліш, В.Шумлянський, А.Бакаржіев, М.Лебедь, О.Маківчук

В колективній монографії приводиться опис родовищ і найзначніших рудопроявів металічих корисних копалин, відомих на території України: чорних металів, кольорових металів, рідкісних і рідкісноземельних елементів, благородних металів, радіоактивних елементів.

3

Сталь. Навчальний посібник

Автори: Криль Я.А. , Геворкян Е.Д., Луцак Д.Л. 

У книзі наведені сучасні уявлення про сталь, котра є основним матеріалом для розвитку будівництва, машинобудування, приладобудування та інших галузей сучасної техніки. Об’єм її випуску й споживання є критерієм промислового розвитку країни.

4

Технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавство

Автори: Попович В. В., Кондир А. І. та ін

Подано лабораторні, практичні та розрахункові роботи з металургії, матеріалознавства, ливарного виробництва, обробки металів тиском, зварювального виробництва та обробки металів різанням; викладено теоретичні основи, описано устаткування, інструменти, методику виконання робіт.

5

Токарна справа

Автори: Анна Захаренко, Олександр Базь

Подано відомості про основні типи токарної обробки, а також види, причини виникнення і способи запобігання браку, організацію робочого місця і безпеку роботи під час виконання різноманітних токарних робіт. Розділ «Обробка тонколистової сталі і тонкостінної деталі» пояснить принцип обробки тонколистової сталі пакетом, обробки тонкостінної деталі з товщиною до 1 мм і довжиною до 200 мм.

6

Матеріалознавство тугоплавких металів та сполук

Автори: П. Лобода, В. Федорчук, Г. Кисла, М. Сисоєв

У посібнику викладена атомно-кристалічна будова тугоплавких металів і тугоплавких сполук, дана їх класифікація за типом хімічного зв’язку і обґрунтовані їх хімічні, фізичні, механічні, теплові властивості, вплив границь зерен і дефектів кристалічної будови на міцність, пластичну деформацію при високих температурах…

7

Технології одержання металів та сплавів для ливарного виробництва

Автори: А. Верховлюк, А. Нарівський, В. Могилатенко

У навчальному посібнику представлено теоретичні та практичні рекомендації щодо виробництва чорних, кольорових металів та сплавів на їх основі. Викладено загальні дані про метали, сировинну базу, збагачення, підготовку рудної й вторинної сировини та ін. Розглянуто технології та обладнання для виробництва металів і сплавів.

8

Ремонт металургійного обладнання

Автори: А.Жук, Г.Малишев, Н.Желябіна, К.Таратута

У посібнику висвітлено сучасні методи і засоби виявлення дефектів і несправностей обладнання. Відзначено особливості ремонту механічної частини підйомних кранів. Наведено основні положення техніки безпеки при виконанні ремонтних робіт.

9

Світовий та український художній метал

Автор: Ростислав Шмагало

Енциклопедія містить 411 статей, включаючи 326 термінів, що інформують про ремесла і галузі виробництва художнього металу, його морфологічну класифікацію, технології виготовлення виробів, термінологічні покажчики металів, коштовних каменів, прикрас, посуду, художнього металу в архітектурі, зброярства, релігійного вжитку, медальєрства тощо.

10
author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі