Стеля в готель
6 Серпня, 2020
374  

Стеля в готель

При капітальному ремонті або реконструкції готелів, а також при переобладнанні під готель будь-якої побудованої раніше будівлі одним із завдань, яке вирішують проектувальники, стає вибір стельової обробки. Складність полягає в тому, що в різних приміщеннях вимоги до обробки можуть відрізнятися – і в той же час вони залишаються досить серйозними, що значно звужує перелік доступних рішень.

У статті ми розглянемо ключові нюанси, які потрібно враховувати при виборі стель для готельних приміщень, і проаналізуємо переваги деяких матеріалів.

potolok

Важливі аспекти при виборі готельних стель

Готель— це приміщення, в якому протягом тривалого часу знаходиться велика кількість людей, але поза сезоном готелі зазвичай пустують. Все це робить вимоги до їх обробки досить специфічними:

  • По-перше, тут важливий стандартний набір характеристик – простота монтажу, довговічність, стійкість до зовнішніх чинників, а також вогнестійкість. Вимоги до обробки будуть такими ж, як і в більшості житлових приміщень, а в деяких аспектах ще більш суворими.
potolok

Важливо! Поза сезоном готелі стоять не тільки без постояльців, але і (повністю або частково) без опалення. Це призводить до зростання вологості в приміщеннях – як наслідок, недорогі волокнисті плити типу «Армстронг» які використовуються для комплектації підвісних стельових систем, набухають і деформуються. Якщо це не було враховано при проектуванні і обробці – стельові плити доведеться міняти раз в декілька сезонів, інакше оформлення номерного фонду буде виглядати неакуратно.

  • По-друге, реконструкція готелів часто передбачає перебудову всієї системи комунікацій. Прихований монтаж проводки, кабель-каналів або нагрівачів в стінових штробах буде не завжди можливий, тому найчастіше комунікації прокладають за стельовою обшивкою. Саме тому практично завжди вибір роблять на користь підвісних стельових систем з каркасом регульованого розміру.

  • Нарешті, дуже важливий дизайнерський потенціал стель. При цьому бажано, щоб при використанні однієї схеми монтажу (наприклад, стельова обшивка на каркасі) в різних приміщеннях можна було реалізовувати різні дизайнерські схеми, вибираючи форму, розміри і відтінок деталей обшивки.

potolok

Рішення для різних приміщень в готелі

Такий список вимог обмежує вибір проектувальників при плануванні обробки приміщень в готелі. Крім того, дуже часто роботи ведуться при обмеженому бюджеті, тому ряд матеріалів не розглядають через їх дорожнечу. Практика показує, що в абсолютній більшості випадків вибір роблять на користь металевих підвісних конструкцій на несучому каркасі. Питання полягає тільки в тому, які рішення для яких приміщень вибрати:

  • Для номерного фонду оптимальним вибором буде монтаж стандартної касетної стелі. Суцільне покриття з щільно підігнаних металлокассет володіє необхідною вандалостійкістю, і при цьому легко очищається при обслуговуванні номерів. Можливість виготовлення стельової касети в будь-якому кольорі дає можливість урізноманітнити дизайн номерів або класифікувати номера за допомогою кольорової гами.

potolok
  • Приміщення із загальним доступом також можна оформляти із застосуванням металлокасет. Але краще використовувати менш стандартні варіанти – наприклад, кубоподібні конструкції. Вони виглядають більш привабливо, крім того, кубоподібні стельові рейки можна також фарбувати в будь-який колір, включаючи колір «металік» або текстури натурального дерева.

  • Басейни і СПА-зони, які є в більшості готелів, також вимагають монтажу якісної стельової обробки. Металеві стелі з корозійно-стійким покриттям будуть тут як ніколи доречними: кубоподібна конструкція виглядає привабливо, забезпечує ефективну вентиляцію для видалення вологого повітря, при цьому не піддається руйнівній дії вологи.
potolok

Технічні та службові приміщення можна також обробляти металокасетами. Крім того, в ванних кімнатах, санвузлах, а також на кухнях або в складських приміщеннях можливий монтаж рейкових стель – особливо якщо площа таких приміщень невелика.

Готельні стелі від «Мехбуд»: переваги

При виборі стель для готелю відіграють роль і ще два аспекти. Перший – це якість виготовлення всіх деталей. Вони мають бути:

  • Виготовлені з якісного металу (алюміній, сталь) з достатньою товщиною.

  • Покриті шаром захисно-декоративного полімеру, що запобігає корозії.

  • Випущені строго в однаковому розмірі і з мінімальними відмінностями в відтінках декоративного покриття.

potolok

Всім цим якостям відповідають стельові касети, кубоподібні панелі і інші вироби від заводу «Мехбуд», які виробляються з якісної європейської сировини на автоматизованих лініях.

Другий аспект – це великі обсяги продукції. Для реконструкції готелю навіть при невеликій площі будівлі кількість стельових панелей і касет буде дуже великою, тому замовляти їх у невеликої напівкустової фірми не варто. Виконати такий обсяг робіт може тільки велика компанія.

Все це – аргументи на користь вибору заводу «Мехбуд» в якості основного постачальника комплектуючих для стельової обшивки при ремонті або реконструкції готелю. Використання якісних матеріалів і сучасних технологічних рішень, звичайно, пов’язано з певними витратами – але в той же час вибір на користь металевої обшивки стелі буде виправданий в довгостроковій перспективі.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі