Конструкторська документація для будівництва огорожі
7 Червня, 2018
649  

Конструкторська документація для будівництва огорожі

Паркан (особливо якщо мова йде про паркан по периметру досить великої ділянки) – це складна конструкція, яка повинна встановлюватися  на підставі якісного проекту. І тут замовник огорожі виявляється в складній ситуації: з одного боку, він розуміє, що хоче отримати в результаті, але з іншого – не володіє достатніми знаннями для того, щоб врахувати всі фактори і правильно спроектувати огорожу.

Саме тому приватні особи та не великі компанії, у яких немає свого інженерного корпусу, все частіше доручають розробку конструкторської документації на огорожі фахівцям заводу «Мехбуд». Що включає в себе процес розробки, і які переваги вам забезпечує якісна документація – розповімо нижче.

Що необхідно врахувати при проектуванні конструкції, що огороджує?

Проектування паркану можна умовно розділити на два подпроцесса:

Підбір конструкції самої огорожі відповідно до вирішуваних завдань.
Розробка проектної документації для встановлення захисної конструкції на території.
У першому випадку враховуються:

Особливості об’єкта (житловий будинок, приватне домоволодіння, автостоянка, промислове підприємство).
Характер охорони об’єкта (чи охороняється, чи використовуються системи спостереження).
Розташування об’єкта щодо комунікацій, житлових будинків і т.д.
Законодавчі обмеження, що стосуються габаритів і конструкції огорожі.
Також беруться до уваги інші побажання замовника до конструкції огорожі і його зовнішнім виглядом.

proektirovanie-zabora

Розробка проекту для монтажу огорожі – процес більш складний і трудомісткий. Тут потрібно врахувати:

  • Площа ділянки і довжину його периметра.
  • Конфігурація ділянки (форму, співвідношення довжини і ширини).
  • Рельєф ділянки.Тип грунтів в місці встановлення огорожі.
  • Особливості конструкції самої огорожі від них залежить відстань між опорами і вимоги до фундаменту паркану.
proektirovanie-zabora

Всі ці первинні чинники аналізуються, і саме на їх основі розробляється проект огорожі, який являє собою пакет конструкторської документації і може використовуватися в якості керівництва до дії при монтажі огорожі.

Типові помилки при самостійному проектуванні

З метою економії (вона зазвичай виявляється буквально «копійчаної», особливо на фоні вартості всього паркану) замовники часто намагаються спроектувати огорожі самостійно. При цьому з вражаючою регулярністю вони припускаються помилок, усунення яких вимагає значних фінансових вкладень, трудовитрат і витрат часу.

До таких помилок відносяться:

  • Ігнорування законодавчих обмежень. Так, спроба встановити на кордоні двох ділянок суцільний паркан висотою в кілька метрів може стати приводом для судового позову з боку сусідів, і як мінімум частину конструкції доведеться демонтувати.
  • Ігнорування комунікацій. Спроба побудувати паркан в безпосередній близькості від високовольтних ліній або газових магістралей також може стати причиною штрафів і привести до демонтажу конструкції за рахунок замовника.
  • Помилки у вимірі. Неправильний вимір периметру або некоректний облік рельєфу призводять до того, що або в кінці монтажу не вистачає декількох секцій, або кілька секцій виявляються зайвими.
  • Неправильна розбивка секцій. Результатом такої помилки може стати закладка в проект конструкції, яка фізично не може бути виготовлена – наприклад, в тому випадку, якщо проектна довжина секції буде менше максимально можливої довжини ламелі.
  • Неправильна оцінка грунтів або неправильний вибір фундаменту. Наслідки таких помилок позначаються не відразу, а через рік-півтора, а результатом може стати просадка підстави або падіння опорних стовпів.

Якісна кон:структорська документація від професіоналів – запорука надійності і довговічності огорожі

proektirovanie-zabora

Щоб уникнути цих помилок, і гарантувати огорожі необхідний запас міцності і надійності, варто звернутися до професійних проектувальників. При замовленні конструкторської документації ви знімаєте з себе більшу частину описаних вище ризиків. Це забезпечується за рахунок виконання повного циклу робіт:

proektirovanie-zabora
  1. Складання технічного завдання на розробку і монтаж огорожі ділянки (на цьому етапі враховуються всі побажання, що стосуються конструкції огорожі,її розташування, розміщення опорних стовпів, воріт, хвірток, додаткових елементів).
  2. Підбір оптимальної конфігурації і комплектації огорожі: вибір типу конструкції, визначення габаритів, узгодження деталей.
  3. Заміри ділянки з використанням професійного високоточного обладнання, оцінку основних характеристик грунтів в місці встановлення огорожі.
  4. Складання проекту огорожі з розбивкою секцій по стовпах: підбір оптимальної ширини секцій з урахуванням технологічних обмежень, зведення до мінімуму різниці в ширині прольотів.
  5. Надання рекомендацій по монтажу, в тому числі по закладці фундаменту і встановленні опорних стовпів для огороджувальної конструкції.
proektirovanie-zabora

Чому замовляти конструкторську документацію варто саме у нас?

При наявності відповідної освіти (і чималої кількості вільного часу) конструкторську документацію можна спробувати розробити і самостійно. Але все ж замовлення повного комплекту документації для проекту у професійних розробників – це куди більш практичне рішення.

Переваг у такого підходу кілька:

  • По-перше, до роботи над проектом залучаються кваліфіковані фахівці з різних галузей, що дозволяє в рази підвищити ефективність розробки.
  • По-друге, заміри території проводяться з дотриманням всіх стандартів і з використанням професійного устаткування. Так точність вимірювань значно зростає, а тому проектувальники отримують в своє розпорядження дані, які максимально відповідають реальним параметрам ділянки.
  • По-третє, великий досвід розробки конструкторської документації саме для огороджувальних конструкцій дозволяє врахувати всі існуючі обмеження (як юридичні, так і технологічні).
proektirovanie-zabora

Крім того, не можна не згадати про економію часу: повноцінна розробка проекту – справа дуже не швидка, тому варто доручити його команді професіоналів.

Розробка конструкторської документації для огорож – неважливо, чи будуть вони зводитися навколо приватного будинку або промислового об’єкту – одна з обов’язкових умов успішного завершення проекту. Практика показує, що замовлення розробки повного пакету КД у професійних проектувальників з нашої компанії не тільки економить ваш час час. Якщо і ще один плюс: витрати на замовлення документації в 100% випадках будуть нижче, ніж обсяг фінансових вкладень, необхідних для усунення наслідків помилок при неправильному проектуванні.

Замовляйте розробку конструкторської документації вже сьогодні. І перекладіть ризики на плечі професіоналів!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі