Мармур в сучасному будівництві
15 Червня, 2020
390  

Мармур в сучасному будівництві

Натуральний камінь вважається найпрестижнішим матеріалом у сучасному будівництві. Особливо мармур, історія застосування якого триває протягом декількох тисячоліть, при цьому він не втрачає своєї актуальності донині. Мармур інтенсивно добувається і застосовується в усьому світі.

Його висока затребуваність в будівельній сфері обумовлена ​​не тільки зовнішньою красою матеріалу, а й такими фізичними властивостями, як:

міцність, але при цьому форменна гнучкість матеріалу;

довговічність – напр., білий мармур починає «старіти» через сотню років, і при цьому легко шліфується і полірується, повертаючи свій первозданний вигляд;

водонепроникність – завдяки цій якості архітектори вважають за краще його використовувати при створенні ванних кімнат, а також для обробки басейнів і фонтанів;

термостійкість – не боїться впливу високих температур, що дозволяє виготовляти з нього каміни;

морозостійкість – ідеально підходить для облицювання фасадів, тому що мармур не схильний до промерзання і здатний зберігати бажану температуру;

екологічна безпека матеріалу.

Завдяки перерахованим вище характеристикам і зовнішньому вигляду, мармур в будівництві і обробці будинків, квартир, готелів, ресторанів, торгових центрів, іншого користується завидною популярністю.

Він не обмежує Вас у виборі інших матеріалів і чудово поєднується з деревом, склом, керамікою, сталлю, відкриваючи можливості для оригінальних дизайнерських рішень.

Зробіть мармур частиною Вашого будинку!

Для цього не обов’язково використовувати його повсюдно, досить буде впровадити мармур в невеликих «дозах», правильно підібравши і розставивши акценти. Наприклад, в сучасному будівництві все більш поширеною стає концепція відкритого планування. При такому дизайні мармурові колони можуть відмінно замінити стіни, розмежовуючи простір на окремі частини, і візуально збільшуючи приміщення. І таких варіантів використання каменю не злічити.

Актуальним залишається камінь і в реаліях сучасних мегаполісів.

Так, наприклад, в 2011 році був побудований 50-поверховий хмарочос в штаті Оклахома, США. 250-метровий будинок облицьований мармуром, як зовні, так і всередині, дуже вражаюче!

mramor

Масштабно виглядає будівля штаб-квартири Venus в Греції, де вся зовнішня сторона декорована бежевим мармуром і смужками скла.

mramor

Білим каррарським мармуром і гранітом виконаний фасад оперного театру в Осло, площею 38,5 тисяч кв.метрів.

mramor

Але найскладнішим і дорогим реалізованим проектом є комплекс Прем Мандір в Індії. Там було використано 30 тис.тонн мармуру вартістю 23 $ млн.

mramor

Підіб’ємо підсумок, як би не зробили крок технології в сфері будівництва вперед, мармуру немає рівних.

Головне звертайтеся до професіоналів!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі