Мінераловатний утеплювач
8 Червня, 2017
837  

Мінераловатний утеплювач

Яке утеплення, без утеплювача! Так аякий утеплювач?

Наші клієнти часто запитують, що таке утеплювачі в навісних вент фасадах. Тому ми вирішили написати статтю про це, а саме про мінеральну вату.

    Мінераловата це сучасний теплоізоляційний, волокнистий матеріал, який широко використовується в будівництві, загальноприйнята практика виготовляти мінвату з силікатних гірських порід, металургійних шлаків та їх сумішей.
mineraloyteplitel-dlya-fasada

Вибираємо мінвату

 

Є два види визначень мінвати, по вихідній сировині: кам’яний та шлаковий.

 

    Кам’яна мінвата: мається на увазі, що мінвата зроблена з габбро-базальтової групи гірських порід. Мінвата такого типу є високої якості, вона довговічна й застосовується для серйозних конструкцій. У розділі цін вказані ціни на цей вид утеплювача.

   Шлакова мінвата: Мінвата низької якості виготовлена зі шлаків кольорової металургії й доменних шлаків, цю мінвату ми не розглядатимемо, (купуючи мерседес, ну не заправляти ж його 80 бензином). Але шлакова мінвата все-таки має теплоізоляційні властивості, хоч і не такими високими як кам’яна вата, та й термін придатності в неї нижчий, просто ціна занадто приваблива…

mineraloyteplitel-dlya-fasada
Властивості мінвати
Визначення й типи мінераловати ми розглянули, тепер перейдемо до її властивостей.

 

  • Низька теплопровідність. Чим товстіша мінвата тем нижчий рівень теплопровідності. Це найважливіша властивість мінвати, адже щоб зробити для будівлі теплопровідність як у мінвати потрібно зробити стіну з керамічної цегли товщиною 1170 мм.

 

  • Низька гігроскопічність.  Оскільки мінвата часто на будівництві зазнає впливів вологи, її обробляють спеціальними маслами й хімічними сполуками, у результаті чого рівень поглинання вологи у мінераловати усього лиш 1%.
  • Довговічність. Те, що мінераловата виготовляється із кращих порід базальтового каменю, вона може прослужити більше 50-и років.

 

  • Паропроникність. На мінваті конденсат не накопичується, а спокійно проходить далі завдяки повітряній щілині в системах навісного вентильованого фасаду.

 

  • Вогнестійкість. 1000 – це температура за Цельсієм, яку може витримати мінераловата без зміни структури.

 

  • Звукоізоляція. Структура матеріалу пагано пропускає звуки, дозволяючи уникати різних шумів.

 

  • Екологічність. Мінвата не виділяє шкідливих речовин які впливають на організм людини, а також не викликає корозії металів.
mineraloyteplitel-dlya-fasada

Ось що таке мінеральна вата, також використовують скловату. Але про неї ви довідаєтеся з нашої наступної статті. Також ви можете довідатися детальну інформацію про вентиляційні навісні фасади, у яких використовуються мінеральна вата, звернувшись за номером +3(050)463-63-58.

Вибираючи мінераловатний утеплювач ви матимете:

 

  • якісно утеплену будівлю з вогнетривким фасадом і утеплювачем.
  • Знизите рівень шуму як усередині, так і зовні споруди.
  • І все це надійно прослужить більше півстоліття.
author
Владимир Рубленко
Про автора:

  Эксперт по фасадному строительству. Ведущий специалист по работе с корпоративными клиентами. ПрАТ “Завод Мехбуд”. Предоставление квалифицированной консультации по вопросам фасадн...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі