Комплектуючі для підвісних стель
24 Лютого, 2020
541  

Комплектуючі для підвісних стель

komplektyuchue-dlya -potolkov

Практично всі підвісні стелі – від стандартних офісних стель «Армстронг» до металевих касетних конструкцій та  стель «Грільято» – монтуються на типових несучих каркасах. Це дуже зручно: по-перше, не потрібно шукати спеціальні деталі, по-друге, при капітальному ремонті стелі іноді можна просто замінити елементи оздоблення, залишивши каркас.
Нижче ми розглянемо основні елементи таких каркасів, а також проаналізуємо кращі способи їх купівлі.

Елементи несучих конструкцій

При монтажі підвісної стелі спочатку на перекритті монтується несуча конструкція. Вона уявляє собою каркас їх металевих профілів, які фіксуються на основі  за допомогою підвісів. Саме профілі і забезпечують потрібну жорсткість структури підвісної стелі:

komplektyuchue-dlya -potolkov
  • Основний матеріал для виготовлення профілів – листовий метал товщиною 0,5-0,7 мм.
  • Профілі роблять  зі сталі (оцинковування захищає метал від корозії), чи  з алюмінія.
  • Для захисту від деформацій під навантаженнями в конструкцію більшості профілів вводяться ребра жорсткості. Щоб знизити навантаження на перекриття, не втративши міцності каркасу, деякі профілі забезпечують перфорацією.
komplektyuchue-dlya -potolkov

Стельові профілі класифікують за їх формою та призначенням. Найчастіше використовуються:

  • З-образні.
  • Т-образні.
  • L-образні (кутові).
  • U-образні.
komplektyuchue-dlya -potolkov

Крім ребер жорсткості на стельових профілях можуть виконуватися кріпильні отвори. Це дозволяє стикувати основні та  сполучні профілі під прямим кутом, формуючи стандартну комірчасту структуру. Як правило, конструкція профілів розрахована на формування стандартних осередків 600х600 мм, що дозволяє використовувати профілі для монтажу стельових плит з мінерального волокна, а також типових металкасет чи вбудовуваних світильників.

komplektyuchue-dlya -potolkov

Підвіси для стель

Для фіксації стельового профілю на основі застосовуються підвіси. В залежності від навантаження, проміжку між перекриттям та підвісною стелею, а також інших параметрів обирають:

komplektyuchue-dlya -potolkov
  • Прямі пластинчасті підвіси. Найпростіші і дешеві, тому найпопулярніші. Уявляють собою тонкі гнучкі металеві пластини з перфорацією, які легко гнуться і підходять для фіксації напрямної на невеликій відстані від перекриття.
  • Пластинчасті підвіси з захистом від вібрації. Модифікація попередньої різновиди з полімерної вставкою. Вставка відмінно гасить вібрації перекриття, і тому сам підвісну стелю залишається нерухомим.

Зверніть увагу! Такі підвіси монтують при облаштуванні звукоізоляційних стель.

  • Подвійні регульовані підвіси. Популярний  різновид підвісів, які використовуються для фіксації каркасу підвісної стелі на значній відстані від перекриття. Два стрижня з металу з центральним затискачем дозволяють регулювати довжину підвісу, фіксуючи підвісну стелю (точніше, її каркас) на будь-якій висоті.
komplektyuchue-dlya -potolkov
  • Тросові підвіси. Найчастіше використовуються для кріплення важких стельових конструкцій – рамп чи  світильників. Але використання довгих тросів дозволяє закріпити каркас підвісної стелі на дуже високому перекритті. Тому такі підвіси застосовують, наприклад, при монтажі стель в торгових центрах.
  • Підвіси-шпильки. Шпилька є досить довгим  товстим сталевим стрижнем  з нарізаною різьбою. Один кінець стрижня фіксується на перекритті (за допомогою кронштейна чи анкера), другий – утримує елемент каркасу підвісної стелі. Застосовуються для кріплення важких стельових конструкцій з металу з утеплювачем.
komplektyuchue-dlya -potolkov

Де придбати комплектуючі для підвісної стелі?

komplektyuchue-dlya -potolkov

Комплектуючі для підвісної стелі коштують порівняно недорого, тому їх купівля становить лише невелику частину бюджету. І все ж багато хто прагне заощадити на такій конструкції. Є кілька варіантів покупки таких виробів:

  • Перший – будівельні супермаркети. Перевага очевидна: можна «помацати руками» вироби та оцінити їх якість. Недолік  теж очевидний: заощадити на такій покупці не вийде, тому що ціни в супермаркетах доволі високі.
  • Другий варіант – інтернет-магазини (https://bud-teh.com.ua/, https://alkiv.ua/, https://www.budmax.ua/,  та ін.). На користь такого рішення говорять великий асортимент та  доступні ціни. Недоліки  – дорога доставка великогабаритних виробів (напрямні можуть мати довжину до 4-5 метрів), а також неможливість оцінити якості

З точки зору більшості експертів будівельного ринку, варто довірити купівлю комплектуючих для підвісної стелі тієї ж компанії, яка виробляє самі стельові деталі (касети, рейки) та  виконує монтаж. По-перше, таким чином  будуть зняті всі питання, що стосуються сумісності профілю, підвісів та  елементів оздоблення. По-друге. Компанія безпосередньо зацікавлена ​​в тому, щоб каркас служив довго і не вимагав ремонту – тому свідомо неякісні напрямні використовувати не буде. Крім того, так ви заощадите на доставці: комплектуючі привезуть на об’єкт разом з основними деталями.

komplektyuchue-dlya -potolkov

Надійний каркас підвісної стелі – запорука того, що конструкція служитиме не один рік без деформацій та пошкоджень. Незважаючи на те, що велика частину елементів каркасу, не видно  , заощаджувати на ньому не варто, а вибір краще довірити професіоналам.

author
Иван Жилєнков
Про автора:

Профессиональный опыт: более 10 лет в сфере строительных  отделочных материалов. Свыше 100 завершенных объектов  различного назначения, на которых применены уникальные  потолочные решения. Разработ...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі