Кубоподібні стелі для торгових приміщень
10 Жовтня, 2020
640  

Кубоподібні стелі для торгових приміщень

Кубоподібні  стелі для торгових приміщень

Potolok v mazazine

Оздоблення торгового приміщення – важливий елемент формування ефективного маркетингового середовища. В той же час окрім дизайну (форма, кольорове рішення) важливі також експлуатаційні якості обробки: всі матеріали повинні бути практичними, довговічними та безпечними. Це  в повній мірі стосується також стельової обробки. Для оформлення стелі можуть використовуватися різні матеріали – але все ж у деяких рішень є куди більше переваг. До таких рішень відноситься оздоблення стелі в торговому приміщенні з використанням кубоподібних панелей від заводу «Мехбуд» .

Якою  повинна бути стеля в торговому центрі або магазині?

Перш ніж аналізувати конкретний матеріал, давайте визначимося з тим, якими мають бути стелі в торгових залах магазинів та супермаркетів . Перелік вимог буде великим:

  • Зовнішній вигляд. Стельова обробка повинна бути привабливою, стильною та  по можливості незвичайною. Від традиційних варіантів на зразок побілки або фарбування варто відмовитися: для створення унікального корпоративного стилю сьогодні використовуються в основному підвісні конструкціі.
  • Практичність. Ця вимога включає в себе  простоту монтажу, стійкість до корозії, та  вологостійкість, необхідну для регулярної санітарної обробки. Саме високі вимоги до практичності стелі в магазині виступають обмежуючим фактором при виборі матеріалу.
  • Огнестійкість. Стеля в приміщенні з великим скупченням людей повинена бути стійкою до займання, тому використання дерева або пластику практично виключається.
Potolok v mazazine

Виходячи з цих вимог, для обробки стель в магазинах  та ТРЦ використовуються підвісні металеві конструкції, покриті полімерними складами. Серед них особливе місце займають кубоподібні  стелі

Кубоподібні стелі від заводу «Мехбуд» – особливості конструкціі

Кубоподібна стеля  – це різновид модульної  підвісної стелі з металу. Головною особливістю кубообразної  стелі є специфічна форма ламелей:

  • У перетині ламель має квадратний або прямокутний профіль (звідси і назва) .
  • При кріпленні на подконструкцию  знизу проглядається не тільки центральна плоска частина, але і бічні грані.
  • За рахунок монтажу з прорізами між ламелями стеля набуває глибину і рельєфність, що створює потрібний дизайнерський ефект.
Potolok v mazazine

Завод «Мехбуд» виробляє деталі кубодібних  стель в декількох модифікаціях. Стандартна ширина ламелі становить 34 мм, а ось висота – в залежності від потрібного дизайну – може становити 42, 68 або 105 мм. Відрізняються вироби і по матеріалу:

Найчастіше для виробництва використовується оцинкована сталь товщиною від 0,45 мм з захисно-декоративним полімерним покриттям .В якості альтернативи нержавіючої сталі може використовуватися алюмоцинковианий  сплав з аналогічною товщиною листа. Такі вироби також покриваються полімерним складом для додання потрібного відтінку та  захисту від коррозіі.

Також  компанія «Мехбуд» виробляє алюмінієві ламелі з матеріалу товщиною до 0,5 мм та більше.

Для того щоб стеля відповідала  дизайн-проекту та  вписувалася в загальну концепцію оформлення магазину, кубоподібні  ламелі можуть фарбуватися. Стандартний варіант – фарбування по RAL, але можливе також забарвлення під колір-текстуру натурального дерева за технологією Printech. Це дозволяє імітувати обшиття  стелі дерев’яними панелями при повному збереженні вимог до вологостійкості та негорючості стельової обробки.

Potolok v mazazine

Монтаж та комплектація кубоподібних  стель в торгових центрах

Однією з  переваг кубоподібних  стель – практичність: вони просто монтуються, а їх модульна конструкція відкриває простір для різних технічних рішень.

Сам монтаж проводиться за стандартною схемою:

  • Основа  – стельове перекриття або система балок – готується до встановлення підвісної стелі . Оскільки в більшості випадків кубообразну  стелю роблять проглядною, то основу необхідно «облагородити», захистивши від вологи та облушування.
  • До  основи кріпляться комунікації – труби, кабель-канали, зв’язки проводів та ін. Вони будуть видні знизу, тому доцільно оформити їх таким чином, щоб ці деталі стали елементами дизайну приміщення .
  • На жорстких або гнучких підвісах кріпиться несуча подконструкция зі сталевих профілів. Крок підконструкції обирається з таким розрахунком, щоб забезпечити потрібну міцність та жорсткість кубоподібних  рійок.
  • До підконструкції  кріпляться кубоподібні  ламелі. Вони можуть встановлюватися або з певним зазором, або з заповненням зазору проміжними профілями (можливий також варіант комбінування зі стандартною  рейковою стелею) .Края рейок, які не стикуються з іншими деталями, закривають спеціальними торцевими профілями
Potolok v mazazine

Освітлення

Особлива структура кубоподібної  стелі в магазині може бути підкреслена встановленням  освітлювальних приладів. При цьому  на відміну від панельних та  рейкових стель, тут можуть застосовуватися не тільки традиційні рішення .

В кубоподібну  стелю  вбудовуються:

  • Точкові світильники, які повинні бути рівномірно розподілені по всій площі стелі.
  • Крупноформатні світлодіодні панелі, що забезпечують максимально ефективне та рівномірне освітлення великої  площі .
  • Підвісні світильники, які кріпляться безпосередньо до основи за стелею, та  пропускаються через зазори між кубоподібними  рейками.
Potolok v mazazine

Є і ще одне рішення, яке в останні роки набирає популярність. Його можна реалізувати тільки при обробці стелі кубоподібними  рейками з великим зазором. В якості освітлювальних приладів використовуються LED-стрічки, трубчасті світлодіодні світильники або витягнуті лампи денного світла. Вони розташовуються безпосередньо між кубоподібними  ламелями, не тільки висвітлюючи торговий зал або інкассову зону, а й формуючи унікальний світловий малюнок на стелі .

Переваги  рішення

У кубоподібних  стель від заводу «Мехбуд» при використанні в оформленні торгових приміщень є ряд важливих переваг:

  • Висока міцність у поєднанні з мінімальною масою (використовується тонкий метал, який не навантажує перекриття та  несучі конструкції) .
  • Стійкість до провисання та деформації (за це відповідає кубоподібний  профіль ламелі) .
  • Стійкість  до корозії навіть у вологому середовищі.
  • Огнестійкість (рівень горючості не вище Г1, що повністю виключає загоряння навіть при контакті з відкритим полум’ям)
  • Велика палітра (+ можливість імітації текстури дерева за технологією Printech).
Potolok v mazazine

Все це робить кубоподібні стелі від «Мехбуд» відмінним рішенням для оформлення торгових приміщень – магазинів, супермаркетів та ТРЦ. Великий асортимент виробів такого типу полегшує підбір модифікації для кожного конкретного проекту: співробітники нашої компанії допоможуть вам обрати відповідне конструктивне рішення з урахуванням вимог до дизайну, умов експлуатації та  доступного бюджету.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі