Стеля для банку: універсальні рішення
10 Січня, 2024
640  

Стеля для банку: універсальні рішення

Банківські приміщення зазвичай оформляються в строгому корпоративному стилі. При цьому найчастіше використовуються перевірені дизайнерські рішення, що торкаються в тому числі і обробки стелі. Але практика показує, що економ-варіант із монтажем волоконних панелей або пластикових підвісних стель виправдовує себе не завжди. Потому багато хто при проектуванні банку, в особливості – операційного залу, шукає альтернативні варіанти.

Нижче ми розглянемо три рішення, які чудово підходять для банків та аналогічних приміщень. До речі реалізувати їх можна як по окремо, так і разом, в самих різних комбінаціях.

Вимоги до стелі в банківських приміщеннях

Взагалі банк – це суспільне / комерційна будівля зі середнім (якщо порівнювати з великими ТРЦ) напливом людей і порівняно невеликою внутрішньою площею. Відповідно, вимоги до стель в банку будуть досить типові:

potolok-v-banke
  • Практичність. Конструкція повинна бути достатньо простою та лаконічною, передбачає можливість швидкого монтажу / демонтажу, і відрізняється достатньо ремонтопридатністю. Сама стеля в банку не повина сильно забруднюватися, крім того, бажано, щоб забруднення видалялись з мінімальними трудовитратами.
  • Маскування комунікаций. Під стелею в операційному залі звичайно проходить не тільки проводка, але й труби системи кондиціонування: без неї буде занадто сильно задушливо. Так що альтернативи підвісними системами немає: у будь-якому випадку необхідно забезпечити прозорість між перекриттям і самою стелею.
  • Пожежна безпека Операційний зал банку – це приміщення, для якого характерно велике накопичення людей на обмеженій площі. Використання в обробці таких приміщень горючих матеріалів повністю виключене , тому стеля повинна бути максимально термостійкою.
  • Стійкість до коррозії та інших впливів. Незважаючи на те, що банки зазвичай обладнані досить потужною та ефективною системою повітряного обміну, вологість повітря під стелею може бути дуже високою (особливо в пікові години). Використання матеріалів з низькою вологостійкістю призводить до того, що конструкція вже скоро втрачає привабливий зовнішній вигляд: через ржавіння, або внаслідок деформації при зволоженні
potolok-v-banke

Але більша частина вимог до банківських стель стосуються їх зовнішнього вигляду. І якщо в службових приміщеннях досить простого монтажу охайних конструкцій, то в операційному залі,а тим більше в окремих приміщеннях для корпоративних клієнтів і VIP-клієнтів стеля повинна ідеально вписуватися в дизайнерську схему. Це стосується і кольорової гами (елементи конструкції повинні бути виконані в корпоративних кольорах банку), і власне конструкції підвісної стельової системи. Тому для переобладнання приміщення бажано вибирати якісні стельові модулі.

Касетні стелі: особливості та переваги

Як ми зазначили вище, типове рішення для банку – підвісна стеля, яка монтується на несущий підконструкції. Каркас стелі кріпиться до перекриття на жорстких або гнучких підвісах, але в будь-якому випадку, фальш-стеля закріплюється на необхідній висоті, маскуючи простір

potolok-v-banke

При економ-обробці офісних приміщень часто використовуються системи типу «Армстронг» з мінеральними плитами, пофарбованими в білий колір. На жаль, для банків такі конструкції малозастосовні, тому що виглядають вони не найкращим чином.

Альтернатива – обробка стелі в банку металевими касетами від заводу «Мехбуд». У такого рішення є цілий ряд переваг:

  • Для виготовлення стельових елементів використовується або алюміній (товщиною до 0,8 мм), або сталь – нержавіюча до 0,5 мм або оцинкована до 0,7 мм. Це забезпечує міцність, довговічність і корозійну стійкість стельової конструкції, крім того, стеля виходить повністю вогнестійкою.
  • Для захисту від корозії можливе покриття стельових металевих касет спеціальними складами. Вони не тільки знижують ризик металевої основи, але і виконують декоративну функцію: стандартні касети фарбують в білий колір, але є і дзеркальні (поліровані) різновиди, і моделі, пофарбовані в корпоративні кольори по каталогу RAL.
  • Конструкція стельових касет теж може відрізнятися: стеля може бути оброблена як рівними елементами, що не виступають за його площину, так і рельєфними панелями.

До інших плюсів касетних металевих стель від заводу «Мехбуд» можна віднести:

Швидкий монтаж (на обробку стелі декількох офісів або просторого операційного залу може піти всього 1-2 дня).
Можливість монтажу вбудованих панелей з вентиляційними гратами (стандартний розмір 600х600 мм).
Можливість встановлення вбудованих світильників або світлодіодних панелей стандартного розміру.

4 1

Додатком буде і зовнішній вигляд. Так, з одного боку касетна стеля виглядає досить лаконічно. Але якщо врахувати можливості, які відкриваються при використанні стельових елементів ворожнечі кольору і текстури, то можливості, які відкриваються для дизайнера виявляються безмежними.

Кубоподібні стелі: особливості та переваги

Альтернативне рішення, яке теж буде доречним при обробці банківських приміщень – встановлення кубоподібні стелі. Так, для офісної частини він навряд чи підійде, але для операційного залу буде те що треба.

Особливості конструкції кубоподібних систем:

  • В якості несучих елементів виступають шини, які закріплюються на обраній висоті.
  • До шин кріпляться стельові рейки квадратного або прямокутного перерізу.
  • Простір між рейками залишиться відкритим, що забезпечує цікавий дизайнерський ефект.

Чому кубоподібні стелі добре підходять саме для банків?

potolok-v-banke
  • По-перше, така конструкція виглядає досить оригінально, що дозволяє вигідно виділити операційний зал з ряду типових приміщень.
  • По-друге, рейки можуть бути виготовлені в будь-якому кольорі, тому ніяких складнощів з реалізацією корпоративного стилю виникнути не повинно.
  • Нарешті, структура стелі (а саме відкриті просвіти між рейками) відкриває цілий ряд можливостей. В першу чергу це стосується оригінальних рішень в освітленні і спрощення монтажу вентиляційного обладнання.

Крім того, не варто забувати і про переваги кубоподібних стель від заводу«Мехбуд» як таких. До них відносяться:

  • Висока міцність при мінімальній масі.
  • Найвища стійкість до корозії.
  • Вогнестійкість.
  • Простота монтажу.

Таким чином, кубоподібна стеля – за сукупністю переваг – стає практично ідеальним рішенням для обробки операційного залу в будь-якому банку. Єдиним актуальним завданням залишається вписати конструкцію в загальний дизайн приміщення.

Прямокутні стелі: особливості та переваги

Прямокутні стелі є популярним вибором для використання в банках з кількох причин:

  • Естетика: прямокутні стелі можуть створити чистий та сучасний вигляд усередині банку, додаючи естетичну привабливість до приміщення. Вони можуть мати різні варіанти оздоблення, такі як фарбування, подібні матеріали або плівки, що дозволяє вибирати дизайн, що відповідає загальній концепції інтер’єру банку.
  • Звукоізоляція: прямокутні стелі можуть забезпечувати хорошу звукоізоляцію, що особливо важливо для банків, де захист конфіденційності та запобігання шуму є важливими факторами. При використанні спеціальних звукоізоляційних матеріалів стелі можуть значно знижувати шуми, такі як голоси клієнтів, шум від комп’ютерів, кондиціонерів та інших джерел.
  • Зручність установки: прямокутні стелі встановлюються легко та швидко, що економить час та знижує витрати на монтаж. Швидкий монтаж може бути особливо важливим для банків, які повинні бути закриті на час ремонту.
  • Приховування комунікацій: прямокутні стелі можуть бути чудовим рішенням для приховування комунікацій, таких як дроти і труби, що в свою чергу може створювати більш чистий і впорядкований вигляд приміщення.
  • Економічність: прямокутні стелі можуть бути більш економічним рішенням, ніж інші типи стель, особливо при виборі більш простих і доступних матеріалів.

Дизайнерські та функціональні рішення для банківських стель

Використання металевих підвісних конструкцій для обробки стель в банку – це дійсно оптимальний варіант з більшості точок зору. Як же можна реалізувати такий проект?

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  • Для офісної частини (тобто приміщень, доступ клієнтів в які обмежений) варто вибрати найпростіші моделі касетних або панельних стель. Вони практичні, довговічні і відносно недорогі, крім того, в них без проблем вбудовуються стандартні стельові світильники .
  • Для операційного залу теж можна вибрати касетну конструкцію – але тут доцільно використовувати або поліровані металеві касети, або кольорові різновиди, або комбінації з виробів різного типу.
  • Якщо ж банк організований за принципом open-space, то комбінування кубообразних і панельних конструкцій може стати відмінним рішенням для зонування простору. Таким чином, навіть великий операційний зал можна візуально чітко розділити на кілька функціональних зон – але при цьому відділення буде чисто номінальним, бо і клієнти. І співробітники банку зможуть вільно між цими зонами переміщатися.

В цілому ж вибір металевих стель – кубообразних, касетних або інших – для банківських приміщень буде цілком виправданим. У подібних конструкцій є цілий ряд переваг, так що всі витрати на переобладнання офісної частини або операційного залу будуть повністю виправданими.

potolok-v-banke

Значення сертифікації стель для банків

Сертифікація продуктів, включаючи стелі, для використання в банках також має свою важливість. Ось кілька ключових аспектів:

  • Безпека та відповідність нормативам: Сертифікація гарантує, що стелі відповідають стандартам безпеки, встановленим у галузі. У банківському секторі безпека відіграє ключову роль і сертифікація підтверджує, що стелі відповідають усім необхідним вимогам.
  • Дотримання законодавства: Банківські установи часто повинні дотримуватися суворих нормативів та законів. Сертифікація стель підтверджує відповідність цим нормативам та забезпечує відповідність законам, що важливо для запобігання можливим правовим проблемам.
  • Якість та довговічність: Сертифікація продукції є індикатором її високої якості та довговічності. Це особливо важливо у банківському секторі, де очікується, що обладнання прослужить довгий термін та буде надійним.
  • Довіра споживачів: Сертифікація підвищує довіру споживачів та замовників, включаючи банки, до продукції. Знаючи, що стелі сертифіковані, банки можуть бути впевненішими в їх якості та безпеці.
  • bank 1 1
  • bank 2 1
  • bank 3 4
  • bank 4 1
  • bank 5 1
  • bank 6 1
  • bank 7 1
  • bank 8 1
  • bank 9 1
  • bank 10 1
author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі