10 програм для проектування фасадів
26 Січня, 2022
7521  

10 програм для проектування фасадів

Плануючи зведення будь-якої будівлі часто виникає проблема візуалізації. Як пояснити підрядникам, що готовий проект повинен виглядати “саме так”?

Сьогодні ми підготували 10 програм для проектування фасадів які допоможуть не тільки візуалізувати ваш проект, а й заощадити гроші, витративши запланований бюджет з розумом.

КАДЕТ-ВЕНТФАСАД

За допомогою цієї програми ви зможете проектувати навісні вентильовані фасади з з використанням плит з різних матеріалів.

Програма функціонує в середовищі системи AutoCAD (крім версій LT).

Основні можливості програми:

  • автоматична розкладка різних фасадних плит і касет на фасаді будь-якої конфігурації з урахуванням прорізів та інших обмежуючих об’єктів
  • автоматична розкладка елементів підсистеми із застосуванням різних схем: вертикальної, горизонтально-вертикальної, з кріпленням в міжповерхові перекриття, з видимим та  прихованим кріпленням плит облицювання
  • використання обмежуючих знаків для управління розкладкою
  • облік заданих мінімальних розмірів плит на фасаді та  у прорізів
  • доробка розкладки: додавання та  заміна елементів, зміщення рядів, вирівнювання кронштейнів
  • редагування плит та касет: поділ, оформлення кутових касет, підрізування
  • оформлення розкладки: штрихування та заливка плит, образмірювання
  • створення та  підрахунок різних протяжних елементів (протипожежні відсічення, елементи парапетів, цоколів, декоративні елементи)
  • облік протипожежних вимог: додаткові кляммери над прорізами, підрахунок сталевих заклепок над прорізами для систем з алюмінію
    підрахунок елементів та  складання таблиць специфікації матеріалів, специфікації напрямних, таблиць розкрою напрямних та  розрахунок вартості пристрою вентфасада
  • підрахунок, маркування та складання специфікації касет, панелей та сайдінгу
  • можливість експорту даних з специфікацій у зовнішній текстовий або табличний редактор (Microsoft Office, LibreOffice)
  • формування креслень розгорток касет з композитного матеріалу
  • поділ створюваних елементів по шарах, швидке переключення видимих ​​шарів та  елементів, можливість отримання креслень різних видів фасадів на основі однієї моделі
  • підтримка систем різних виробників
    додаткові можливості по оформленню креслень: осі, позначки, винесення, формати, основні написи
proektirovanie -fasadov

ALUM 3D

Додаток Alum3D розроблено для інженерів конструкторів із світлопрозорих конструкцій та  навісних вентильованих фасадів, які працюють в середовищі AutoCAD.

Конструктор, використовуючи додаток, моделює 3D фасад зосереджуючись на архітектурних деталях й технічних рішеннях систем профілів, з огляду на особливості будівлі взагалі. А додаток виконує великий обсяг рутинних розрахунків, оптимізацій розкрою та  побудов креслень.

Для навісних фасадів додаток працює з наступними видами облицювального матеріалу:

  • керамограніт
  • граніт
  • камінь
  • об’ємна кераміка
  • цегла
  • сайдинг
  • дерев’яні панелі
  • фіброцементна плита
  • фібробетони панелі
  • Металлокассети
  • Алюмінієві та Композитні панелі

Додаток дозволяє проектувати: горизонтальну, вертикальну, комбіновану, а також з довільним розташуванням профілів підсистему, з: алюмінію, оцинкованої та нержавіючої сталі, на: плоскі, похилі, та радіальні стіни будівлі.

Додаток застосовується на всьому етапі проектування від обробки геодезичної зйомки до підготовки виконавчої документації.

  • 6 1
  • 1
  • 4 1
  • 5 1
  • 5 1

«АРКУЛЯТОР-7» (НФВ) 

Програма для розрахунку навісних вентильованих фасадів

програма призначена для розрахунку навісних вентильованих фасадів.

– стіни та  прорізи довільної форми

– розмітка ліній прив’язки елементів конструкції

– графічне розташування плит, профільного каркасу, місць кріплення

– розрахунок плит, профілю, кронштейнів, кляммірів

– площі поверхонь стін, откосів, відливів.

– можливість імпорту креслення з AutoCAD

proektirovanie-fasadov

PAHOMOV.PRO

Онлайн програма розрахунку фасадних систем.

Виконання прочностного та  теплотехнічного розрахунку вентильованих, мокрих, світлопрозорих фасадів з урахуванням діючих СП, ГОСТ та технічних рекомендацій

proektirovanie-fasadov

ENVISIONEER EXPRESS v.9.1

Програма для розробки 3D будинку

Серед графічних редакторів для 3D-дизайну своє почесне місце займає Envisioneer Express.Яка являє собою набір 3D CAD (Computer Assisted Design) інструментів. Якщо потрібна простий додаток для тривимірного моделювання, яке не потребує спеціальної освіти або навчання, то це – найкращий варіант. Вона підійде людям, які не мають навичок проектування, або мають маленький досвід роботи в цій сфері. З одного боку, програма настільки проста, що не має багатьох додаткових функцій, якими володіють нові додатки для 3D-моделювання. Однак це зовсім не погано, коли потрібно виконати конкретні прості завдання. Envisioneer Express відмінно підходить для домашнього дизайну – створення начерків проекту власного будинку.

Цей додаток дозволяє спочатку намалювати двомірний план будови, включаючи стіни, двері, вікна, сходи та дах, а потім перетворити його в тривимірну модель. Крім “будівництва” стін, доступне розсташування  та деяких елементів внутрішнього облаштування інтер’єру. За допомогою програми можна легко створити план власного будинку, в тому числі  з декількох поверхів, та  прикрасити його за власним смаком. Програма прекрасно підходить, щоб розробити невеликий дизайн-проект інтер’єру або «приміряти» можливе розсташування  меблів в новій квартирі.

Присутня можливість зміни зовнішнього вигляду застосовуваних будівельних матеріалів, а саме можливість змінювати кольори та  текстури обробки. Намалювавши двомірний план будови, одним клацанням миші (3D-рендеринг) його можна перетворити в тривимірну модель, яку можна розглядати з різного кута огляду, з різної висоти та  в різному вигляді (наприклад, прозорий каркас або наближений до реального будинок з внутрішнім та зовнішнім оздобленням ).

Готовий проект можна роздрукувати та  зберегти у форматі, який підтримується подібним програмним забезпеченням для об’ємного дизайну. І сама Envisioneer Express підтримує багато форматів, завдяки чому може бути використана для перегляду дизайнів, створених в інших популярних програмах, таких як CFM 3D Comfort Zone, The Home Depot 3D Landscape Designer, The Home Depot 3D Home Designer, IMAGINiT Builder 3D, The Carey Bros 3D Deck and Landscape, 3D Home Architect Series (versions 5-8) і т.д.

proektirovanie-fasadov

Онлайн-конструктор дизайну приватного будинку “KROVLI”

За допомогою цього візуального конструктора які будуть гармоніювати разом в реальному проекті будинку . Підбір  кольору та  дизайну фасаду, покрівлі та інших елементів зовнішнього дизайну будинку (екстер’єру) в нашому безкоштовному редакторі може стати по суті цікавим. У той же час це допоможе вам визначитися з вибором практично всіх зовнішніх оздоблювальних матеріалів.

На поточний момент в конструкторі заміського будинку міститься величезна кількість зображень, заснованих на реальних фотографіях.

  1. 8 брендів бітумної черепиці (більш 70 лінійок та більше 400 дахів)
  2. 8 лінійок цементно-піщаної черепиці (більш 40 дахів)
  3. 40 лінійок керамічної черепиці (більш 250 дахів)
  4. 10 лінійок композитної черепиці (більш 50 дахів)
  5. 20 лінійок металочерепиці (більше 160 дахів)
  6. Також фальцева та сланцева покрівлі
  7. Більше 500 варіантів оздоблення фасаду (клінкер, сайдинг, штукатурка) в більш ніж 30 лінійках
  8. Можливість зміни кольорів водостоку, примикань, віконних рам, димника декоративних елементів. Зміна матеріалу та  кольору паркану. Більше 50 варіантів підшивки карнизу (дерево, пластик, профлист, софіт). Настроюється вхідна група (ганок). Більше 80 варіантів цоколя з натурального каменю. Присутні більше 20 варіантів бруківки
proektirovanie-domov

Home Plan Pro

Програма вищого інженерного рівня. Орієнтація на інженерну графіку відразу кинеться вам в очі. Тому в програмі можна створювати плани заміських будинків для будівництва на якісному рівні. Цьому сприяють різні метричні системи, збереження в кілька потребують форматів, а також велика бібліотека елементів для створення проектів.

2 1

ArCon (Аркон)

У потужний пакет програми включені всі етапи починаючи від створення планувань та  3Д-моделювання до прорахунку витрат матеріалів. Асистенти місцевості, приміщень та дахів допоможуть швидко впоратися зі складними завданнями. Функція проектування багатоповерхових будівель значно розширює коло об’єктів, що проектуються.

Деталі проекту, такі як мансардні вікна, перила, балкони, балки, колони, вікна та двері – всі вони мають індивідуальні параметри , які можна налаштовувати. Крім того, програма дозволяє створювати відео на основі проекту, а також працювати з форматами інших проектних програм. Загалом, це доступна потужна програма для створення ескізних проектів заміських будинків з елементами робочого проекту.

proektirovanie-fasadov

Autodesk Revit

Прекрасна інженерна графіка, автоматизація багатьох процесів, настроювальні  параметри стандартизації проектів, а також автоматичний обрахунок всіх необхідних проектом показників і це далеко не всі можливості програми.

  • 4 2
  • 43 1
  • 46 1
  • 4 5 1
  • 42 1
  • 4 1 1

ArchiCAD

Програма для тривимірного архітектурно-будівельного проектування

Безперечно програма хоч і професійна, але інтернет видання називають її однією з найкращіх.Пока ви займаєтеся дизайном програма паралельно оформлює всю необхідну документацію.

База зберігає всю необхідну інформацію, починаючи від докладних креслень планів поверхів, будівель в розрізі, загальних фасадів, та  закінчуючи архітектурними кресленнями окремих вузлів та  фрагментів, також кошторису будівель й специфікації окремих елементів, матеріалів будівлі. Також можна побачити планований об’єкт в реальності.

Наявність Ідеології Віртуальної Будівлі (Virtual Building) вирівнює стан документів до правильного варіанту, коли вносяться будь-які зміни.

proektirovanie-fasadov
author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі