Комплексна обробка для будівель сільськогосподарських підприємств
28 Червня, 2023
752  

Комплексна обробка для будівель сільськогосподарських підприємств

Компанії, що працюють в галузі сільського господарства, традиційно відчувають складності в підборі оформлення і виробничих приміщень, і офісних будівель, і відкритих майданчиків. Ці труднощі можуть бути обумовлені різними причинами, починаючи від віддаленості агропромислових комплексів від великих населених пунктів і закінчуючи досить високими вимогами до надійності і довговічності використовуваних фасадів, огорож і інших елементів.

У всякому разі, на сьогоднішній день на ринку є достатньо рішень, які підходять для використання при обробці об’єктів сільськогосподарської інфраструктури. Саме такі рішення ми і проаналізуємо в нашій статті.

fasad 1

Агрохолдинги: зовнішня і внутрішня обробка приміщень

Агрохолдинги представляють собою групи компаній, які займаються виробництвом і переробкою сільськогосподарської продукції.

Всю нерухомість, яка належить агрохолдингу, можна (досить умовно), розділити на 3 великі категорії:

  • Виробничі приміщення.
  • Допоміжні будівлі.
  • Офісні будівлі.

В цілому ж для них характерні загальні риси: великі площі фасадів, обширні внутрішні простори і досить жорсткі умови, що супроводжуються перепадами температури і вологості. Крім того, фасади будівель, розташованих за межами міста, страждають від систематичного впливу вітру і пилу.

fasad 3

Варто враховувати, що деякі виробничі потужності агрохолдингів розташовуються в досить старих будівлях, фасади та внутрішні приміщення яких перебувають в поганому стані. Це також накладає відбиток на вибір матеріалів для обробки.

Універсальним рішенням для оформлення фасаду – як для виробничого, так і для офісної будівлі, що входить в агрохолдинг – може бути металлосайдінг від заводу «Мехбуд». Такий сайдинг виробляється у вигляді металевих панелей (оцинкована сталь + протикорозійне полімерне покриття в трьох базових кольорах, білому, коричневому і зеленому). Обшивка фасаду металосайдингу забезпечує цілий ряд переваг:

  • Швидку обробку поверхні (навіть дуже великої площі) при мінімальному обсязі підготовчих робіт.
  • Ефективне вирівнювання фасаду з маскуванням всіх дефектів (актуально для старих сільгосппідприємств).
    Високу міцність фасадної обробки, яка забезпечується використанням сталі товщиною не менше 0,45 мм з ребрами жорсткості і посиленими замками на поздовжніх сторонах.
  • Довговічність фасадних панелей, яка забезпечується за рахунок використання стійких полімерних покриттів. Будинки агрохолдингу, обшиті металосайдингу, будуть надійно захищені від корозії, крім того, обшивка буде довгий час зберігати привабливий зовнішній вигляд – для обробки панелей використовуючи склади, стійкі до воздей
  • 21
  • 3
  • 1
  • фото фасады
  • 13
  • 11

Для головних підприємств і офісних будівель можуть використовуватися і інші конструкції. Так, відмінно виглядають касетні і панельні фасади, виконані в корпоративних кольорах.

Сучасні тенденції та рішення

Сільськогосподарські підприємства та агрохолдинги постійно зіштовхуються з викликами щодо підбору оформлення виробничих приміщень, офісних будівель та відкритих майданчиків. Ці складнощі можуть бути пов’язані з різними факторами, включаючи віддаленість агропромислових комплексів від великих населених пунктів і високі вимоги до надійності та довговічності використовуваних матеріалів для фасадів, огорож і інших елементів

Характеристика фасадів сільськогосподарських підприємств

Всю нерухомість, що належить агрохолдингу, можна (досить умовно) поділити на три великі категорії: виробничі приміщення, допоміжні будівлі та офісні будівлі. Для всіх цих будівель характерні великі площі фасадів, обширні внутрішні простори і жорсткі умови, супроводжувані перепадами температури і вологості. Крім того, фасади будівель, розташованих за межами міста, страждають від систематичного впливу вітру і пилу.

Матеріали для фасадів сільськогосподарських підприємств

Варто враховувати, що деякі виробничі потужності агрохолдингів розташовуються в досить старих будівлях, фасади та внутрішні приміщення яких перебувають в поганому стані. Це також впливає на вибір матеріалів для обробки. Універсальним рішенням для оформлення фасаду – як для виробничого, так і для офісної будівлі, що входить в агрохолдинг – може бути рейковий фасад від заводу «Мехбуд». Такий рейковий фасад виробляється у вигляді металевих панелей (оцинкована сталь + протикорозійне полімерне покриття в будь-якому кольорі.

ОТЖЕ: Фасади сільськогосподарських підприємств вимагають особливого підходу, що забезпечує їх довговічність, надійність та здатність витримувати жорсткі умови. Сучасні матеріали, такі як рейковий фасад, надають можливість досягти цих цілей, забезпечуючи естетичний вигляд та практичність. Враховуючи весь спектр викликів, з якими можуть зіткнутися сільськогосподарські підприємства, вибір правильних матеріалів для фасадів є ключовим елементом успішного управління нерухомістю.

Майбутнє фасадів сільськогосподарських підприємств залежить від інноваційних технологій та матеріалів, які можуть впоратися з унікальними викликами цієї галузі. Враховуючи непередбачуваність кліматичних умов та постійну потребу в економічності та ефективності, пошук нових рішень для фасадів буде продовжуватися.

Підприємства-постачальники сільськогосподарської техніки

Окрему групу компаній, що працюють в сфері сільського господарства, складають виробники і постачальники сільськогосподарської техніки. Перед ними теж стоїть завдання практичного, довговічного і при цьому досить привабливого оформлення нерухомості – причому як зовні, так і зсередини.

У зовнішньому оформленні використовуються класичні рішення:

  • Фасади будинків найчастіше обробляються з використанням металлокассет або панелей з оцинкованої сталі з полімерним покриттям. Касетні і панельні фасади дозволяють реалізувати найрізноманітніші дизайнерські схеми. Крім того, такий фасад виступає в якості фону для сільськогосподарської техніки, яка виставляється на майданчику перед будівлею.

Зверніть увагу! Можливо також комбінування сталевих фасадних панелей з панелями з загартованого / термоупрочненного скла. У цьому випадку важливо правильно підібрати відтінок металоконструкцій, оскільки скло гармонує не з усіма кольорами.

  • Крім касет і панелей в оздобленні фасадів підприємств, що займаються реалізацією сільгосптехніки, можна використовувати і металлосайдінг (як в якості основного варіанту обробки, так і в комбінації з іншими конструкціями).
kompieksnaya-otdelka
  • Використання металлосайдингу забезпечує ще і ряд можливостей. Панелі можна монтувати не тільки на фасад – вони відмінно підходять для підшивки і
    піддашків і навісів, під якими часто розміщується техніка. Це дозволяє «пов’язати» фасад і додаткові конструкції в єдину візуальну систему.

Переваги застосування металоконструкцій у фасадній обробці описані вище. Крім того, варто відзначити, що цей варіант відмінно підходить саме для постачальників сільгосптехніки: будівля, оброблена в сучасному стилі, буде виконувати функцію однієї великої рекламної конструкції.

Крім фасаду варто приділити увагу і внутрішній обробці приміщень. Тут металоконструкції застосовуються перш за все для обробки стелі:

kompieksnaya-otdelka
  • У коридорах і офісах оптимальним рішенням буде використання простих, але при цьому надійних і довговічних конструкцій – наприклад, рейкових стель або сталевих стельових касет. Такі стелі монтуються на підвісних каркасах і дозволяють приховувати комунікації, в першу чергу проводку і повітроводи.
  • Зовсім інша справа – виставкові площі всередині будівель (у багатьох підприємств є не тільки зовнішні демонстраційні майданчики, а й окремі приміщення). Їх намагаються зробити максимально привабливими, тому для обробки стелі застосовують або сталеві / алюмінієві касети з дзеркальним покриттям, або кубообразні стелі.
  • 5
  • 6
  • 7
  • иhмени 1
  • им89ни 1
  • имеnnи 1
  • Касетна конструкція більше підходить для традиційних інтер’єрів: строгі геометричні форми добре гармонують зі звичними варіантами оформлення стін і покриттям для підлоги.
  • А ось кубообразна стеля – вирішення більш сучасне: частково оглядова рейкова конструкція під стелею і сам інтер’єр перетворює  та дає можливість реалізувати цікаві світлові ефекти

У будь-якому випадку, при проектуванні обробки приміщення, в якому буде розташовуватися компанія, що займається постачанням сільськогосподарської техніки, варто дотримуватися тих же принципів, що і при створенні дизайну автосалону. Використання металовиробів (сайдингу, фасадних і стельових панелей) від заводу «Мехбуд» дозволяє вирішувати задачу в комплексі. Так ми не тільки забезпечуємо обробці потрібну міцність і довговічність, але і отримуємо широкий спектр можливостей для дизайну, який, в свою чергу, буде стимулювати зростання продажів.

Ефективні та довговічні огорожі для с / г підприємств

І у агрохолдингів, і у підприємств, які займаються постачанням сільськогосподарської техніки, зазвичай є власна – і немаленька – територія. Завдання підбору огорожі, оптимальною за конструкцією і зовнішнім виглядом, може виявитися досить складною. І тут одним з оптимальних рішень буде використання парканів від компанії «Мехбуд».

Великий асортимент огороджувальних конструкцій від цього заводу дозволяє обирати паркани для самих різних завдань:

  • 7
  • 21 1
  • 20 1
  • rancho mehbud
  • 2
  • 1
  • Для огородження великої території агрохолдингу або іншого сільськогосподарського підприємства відмінно підійде паркан «Ранчо». З одного боку, це проста вентильована огорожа, яка відмінно гармонує з іншими сільськогосподарськими будівлями. З іншого, «Ранчо» – це сучасний надійний і довговічний паркан, виготовлений із сталевих ламелей з захисним покриттям.
    В асортименті є також двостороння модифікація «Ранчо», що відрізняється більшою міцністю і привабливим виглядом як з зовнішньої, так і з внутрішньої сторони.
  • Там, де потрібно забезпечити максимальну приватність і безпеку (стоянки, закриті території, деякі виробничі ділянки), доцільною буде встановлення суцільних огорож. У випадку з постачальником с / г техніки це в першу чергу такі паркани як «Горизонт» або «Вертикаль». Для них характерна посилена конструкція, що забезпечує підвищену надійність.
  • 22 1
  • 17
  • 23 1
  • 4 3
  • 16
  • 24 1
  • Територію перед офісною частиною агрохолдингу або майданчик, на якій виставляється сільськогосподарська техніка, варто захистити з використанням паркану-жалюзі. Для таких парканів характерна оригінальна конструкція: поперечні ламелі розміщуються під кутом, формуючи вентильовані секції, які проглядаються тільки частково.
  • В асортименті заводу «Мехбуд» є кілька моделей парканів-жалюзі: «Класик», «Преміум» і «Ексклюзив Лего». Відрізняються вони деталями конструкції і конфігурацією ламелей, але перелік переваг у них загальний: в першу чергу це стильний зовнішній вигляд, надійність, довговічність і поєднання приватності з природним освітленням і вентиляцією.
kompieksnaya-otdelka

Часи, коли сільськогосподарське підприємство могло виглядати неохайно, давно пройшли: і для сучасного агрохолдингу, і для виробника / постачальника сільськогосподарської техніки оформлення грає дуже важливу маркетингову роль. Так, специфіка таких компаній ускладнює підбір матеріалів для зовнішньої і внутрішньої обробки, але все ж металоконструкції і огорожі від заводу «Мехбуд» в більшості випадків будуть виглядати цілком доречно, а їх високі експлуатаційні показники зроблять покупку вельми вигідною!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі