Навісні фасади для СТО від заводу «Мехбуд»
12 Лютого, 2024
847  

Навісні фасади для СТО від заводу «Мехбуд»

Сучасні СТО – це не просто місце для ремонту автомобілів, а й обличчя компанії, яке має бути привабливим, функціональним та надійним.

Навісні фасади від заводу «Мехбуд» – це ідеальне рішення для облицювання СТО, яке відповідає всім сучасним вимогам.

У цій статті ми розповімо про переваги використання навісних фасадів «Мехбуд» для СТО, а також різні типи фасадних панелей, які пропонує наш завод.

Фасад будівлі СТО має виглядати привабливо і бути функціональним: виконувати захисну функцію для стін (запобігати перегріву та переохолодженню),

  • перешкоджати їх намокання,
  • бути пожежобезпечним,
  • а також звукоізолювати приміщення.

Навісний вентильований фасад можна розглядати як інвестицію, яка повертається за рахунок економії коштів на опалення та кондиціювання приміщень.

STO 2

Основні вимоги до приміщень СТО

Приміщення, де обслуговується автомобіль, повинні відповідати певним вимогам.

  • Внутрішня поверхня покриття стін має бути гладкою, бажано забарвленою. Потрібно пам’ятати, що на неї потраплятимуть нафтопродукти та автохімія! Матеріал повинен задовольняти високим вимогам пожежної безпеки, бути негорючим, нетоксичним, з низькою димоутворювальною здатністю.
  • Інтер’єрне облицювання повинне витримувати високий рівень впливу вихлопних газів, випарів газозварювання та автокосметики і бути стійким до протирання поверхні стіни легкими розчинниками та миття під струменем води.
  • Для забезпечення гарної вентиляції підвісні стелі необхідно зробити з перфорованої сталі або з цільної листової сталі з широкими міжпанельними каналами.
  • Зовні матеріал на стінах і стелях повинен добре відбивати і розсіювати світло для досягнення безтіньового освітлення автомобіля, що обслуговується, і, головне ─ залишати хороше враження про якісний сервіс для автолюбителів.

Всім цим вимогам, що висуваються для внутрішньої та зовнішньої обшивки стін будівлі, відповідає облицювання з металевих рейкових панелей (сайдингу) та прямокутних касет, зроблених із забарвленої оцинкованої сталі або алюмінієвого сплаву, що виготовляються серійно на заводі «Мехбуд».

STO 3

Відмінність фасадної та інтер’єрної систем облицювання

Відмінність фасадної та інтер’єрної систем облицювання полягає в значно більшому виносі панелей від стіни на фасаді (140-200 мм), для встановлення утеплювача та утворення вентильованого простору (40-70 мм) з метою видалення вологи та теплого повітря.

Рейкові панелі або касети для фасаду вибираються з товстішого металу (1-1,5 мм) та сильного замку для стикування рейок. Облицювання на фасаді має протистояти вітровим навантаженням як на вдавлювання, так і на відрив (ураганний вітер створює тиск 80кг/м2 на висоті до 20 м). В інтер’єрі перевагу віддають сайдингу, з меншою товщиною металу 0,45-0,7 мм і більш простою підлицювальною системою кріплення.

В обох випадках застосовується захисне полімерне забарвлення металу, товщина якого регламентується чинним стандартом, незалежно від галузі використання. Колір забарвлення, відповідно до палітри RAL, забезпечується досить точно. Отже, проектант може робити фотореалістичну візуалізацію, кольори якої будуть дуже близькі до майбутньої архітектурної будівлі.

Типи фасадних панелей для технічних приміщень

Завод «Мехбуд» випускає кілька типів стандартних рейкових панелей (сайдинг) із забарвленої оцинкованої сталі або алюмінію для облицювання стін та стель усередині технічних приміщень, а також металевий сайдинг та касети для зовнішнього навісного фасадного облицювання будівель автосервісу. При монтажі рейкового облицювання дуже важливі нескладність виконання робіт та їх висока продуктивність. Додаткову економію дають можливість комбінування горизонтальних рейок з більшою товщиною металу (1-1,5 мм), при встановленні їх на нижні ряди, з більш тонкими (0, 7 мм) при монтажі на висоту 1,5 м і вище.

Панелі з тонкого металу не відповідають вимогам антивандалізму та опору сильному тиску вітру. На жаль, дуже часто не звертають на це уваги, аргументуючи необхідністю економії коштів і набувають облицювання з мінімальною товщиною листа металу (0,4-0,5 мм), що абсолютно не забезпечує запас міцності. Професійний підхід не терпить нерозумної економії та грубої зневаги будівельними нормами! Тому, при виборі панелей для облицювання звертайтеся за порадою до інженерів-конструкторів нашого підприємства.

STO 1

Перевага роботи із заводом “Мехбуд”

Накопичений досвід та сучасне обладнання дозволяють робити елементи облицювання з товстішого металу від 1,5 до 3 мм при довжині ламелі до 3 м, що є обов’язковою вимогою для обрамлення в’їзних груп у СТО та облицювання цоколів фасаду будівлі.

Стандартні системи серійного виробництва заводу «Мехбуд» доповнюються замовними розмірами як за шириною, так і за довжиною рейок та металевих облицювальних касет. Додаткові короби для витяжної вентиляції, канали водопровідних труб та комунікацій також робляться з металевих листів, пофарбованих в ідентичний колір з облицювальними елементами. Забезпечення повного комплекту облицювання стін інтер’єру та навісного фасаду – вигідне партнерство із заводом.

Наше підприємство – єдине в Україні, яке виготовляє елементи фасаду на високотехнологічному обладнанні.

Допомога у виборі облицювання фасаду Вашого СТОнаш експерт Володимир Рубленко

Економічні вигоди та довгострокові перспективи

Начіпні фасади від заводу “Мехбуд” – це не тільки естетично привабливе рішення для СТО, але й вигідне капіталовкладення з довгостроковою перспективою.

  • Зниження витрат на опалення та кондиціювання: Фасадні системи “Мехбуд” мають високі теплоізоляційні властивості, що дозволяє скоротити витрати на опалення та кондиціювання приміщень СТО.
  • Зниження витрат на ремонт та обслуговування: Фасадні панелі “Мехбуд” стійкі до механічних пошкоджень, корозії, атмосферних впливів і вицвітання. Це означає, що вам не доведеться витрачати гроші на ремонт фасаду протягом довгих років.
  • Довговічність: Термін служби навісних фасадів “Мехбуд” становить понад 50 років. Це означає, що вам не доведеться змінювати фасад СТО протягом найближчих десятиліть.
  • Естетика: Привабливий зовнішній вигляд фасаду СТО з використанням панелей “Мехбуд” дозволить вам підвищити імідж компанії та залучити нових клієнтів.

Візуалізація

Завод “Мехбуд” пропонує широкий вибір фасадних панелей різних кольорів, фактур та дизайнів. Ви можете вибрати панелі, які ідеально поєднуватимуться з архітектурою вашого СТО та підкреслять його індивідуальність.

  • STO 4
  • STO 6
  • STO 7
  • STO 8
author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі