Декоративні огорожі
4 Лютого, 2022
1139  

Декоративні огорожі

За кордоном вже давно використовуються декоративні огорожі, як в громадських місцях, так і в приватних домоволодіннях. Цілком можливо, що відвідуючи Європу, та й не тільки Європу, а й інші країни багато бачили їх при огородженні парків і скверів, кафе знаходяться на вулиці, приватних будинків або як декоративного оформлення балконів та терас.Нижче в статті ми розглянемо види декоративних огорож, зрозуміємо чим вони відрізняються між собою, а також покажемо вам нашу фото підбірку найкрасивіших декоративних огорож.

  • ograzhdenie terrasi
  • images
  • original
  • vinyl fencing decorative fence primrose scallop activeyards
  • classic aluminium decorative fences and gates 06
  • 023
  • bl 01 02 railing white 600x400

Види декоративних огорож

Дерев’яні декоративні огорожі

Є одним з найбільш функціональних елементів ландшафтного дізайну. Массівні великі паркани надійно захистять вас від непроханих гостей і заховають від сторонніх поглядів.

Маленькі витончені декоративні огорожі створюють атмосферу захищеності, ставлять психологічний бар’єр, що відокремлює наш простір від чужого. Вони також можуть і запобігти біді, перегородивши дитині шлях на проїжу частину.Не дивлячись на доступну ціну і можливість фарбування в будь-який колір, при цьому не обмежуючи кількість фарбувань, такі паркани легко подаються зовнішньому впливу навколишнього середовища і є найбільш недовговічними.

dekorativnuy-zabor

Металеві декоративні огорожі

На відміну від дерев’яних відрізняються довговічністю і простотою догляду, чудово справляючись з двома основними завданнями дачної огорожі – служать захисним бар’єром і виступають в ролі декоративного елемента.
Максимальна висота такого металевого паркану може становити до 3 м.
Серед переваг такого виду декоративних огорож також хотілося б відзначити:

  • Міцність .Продумана конструкція металевої огорожі гарантує стійкість до вітрових навантажень.
  • Легкість встановлення. Кріпиться на будь-які стовпчики, подконструкція не потрібна
  • Різноманітність кольорової палітри. Мають добрий декоративний потенціал, завдяки широкій палітрі кольорів каталогу RAL та можливістю нанесення текстур під дерево або камінь.
  • Широкі можливості застосування. Можна застосовувати як у разі огородження дизайнерського котеджу, так і палісаднику або садової ділянки
dekorativnuy-zabor

Огорожа з деревинно-полімерного композиту (ДПК)

Склад матеріалу даної огорожі включає в себе подрібнену деревину і жорсткий будівельний полімерний наповнювач полівінілхлорид (ПВХ – суміш кухонної солі і етилену).

В ДПК відбувається заміна більш дорогих матеріалів (полімерів) на менші за вартістю (органічний наповнювач) Власне, ця мета була основною на початковому рівні розвитку виробництва на основі цієї технології. Сьогоднішній день існують рецепти, згідно з якими частина деревини може становити 90% і більше від загальної ваги всієї суміші.
Використання відходів виробництва та споживання .Взагалі , якщо органічний наповнювач спочатку був відходи промисловості, то до вживання вторинних полімерів компанії-виробники прийшли не так давно.
В якості наповнювача можна використовувати відходи сільського господарства і рослинну сировину: солому, стебла, зернове лушпиння, горіхову шкаралупу.
Вся економічна користь може зійти нанівець основним недоліком деревно-полімерних композитів – складністю технології виробництва. Так, заміна полімерів тирсою можлива лише при ретельно підібраній рецептурі і відпрацьованій технологіі.Використання сільськогосподарських відходів в якості компоненту також вимагає особливої підготовки, як рецептури і виробництва. Наявність деревних компонентів в складі суміші зумовлює високий знос обладнання, зокрема екструзійних фільер. Як наслідок, заяви про доступність таких огорож які виробники ключовим в списку, не має під собою реальних фактів та підстав довіряти їм немає

  • 5 z0t3jd 1
  • 8eaeee624de5a0372e5c7b7522130ca6 fence 1
  • 822494439f2f668f5ab67a53aafd5516 garden fences garden art 1
  • images 4 1
  • garden fence trellis popular screenings fencing wickes regarding 17 1
  • images 2 1
  • images 5 1
  • images 7 1

Огорожа з каменю

Кам’яні огорожі послужать відмінною прикрасою будь-якої ділянки, вони виглядають солідно та надійно, роблячи акценти на навколишній ландшафтному дизайні.

Паркани з каменю мають такі властивості: підходять для будь-якої ділянки, квітника, садових доріжок;
можуть використовуватися як елемент ландшафтного дизайну в східному стилі, для побудови підпірних стінок, альпійських гірок;
огорожа капітальна, стійка до зовнішніх негативних впливів, кліматичних явищ, включаючи заморозки та опади;
для оформлення можна використовувати камінь різних типів, форм і кольорів;
відмінно поєднується з іншими матеріалами.
Для монтажу можна використовувати природний камінь різних типів – кольорову велику гальку, рваний або тесаний камінь, поліровані блоки.

Жива огорожа

Жива огорожа стане не тільки справжньою прикрасою для будь-якої ділянки, а й надасть їй життя.

Грунтуючись на ландшафтному  дизайні та  призначенню території можуть використовуватися огорожі таких видів:

  • високі (починаючи від двох метрів);
  • середньої висоти (0,5-2 метра, можуть бути комбінованими);
  • низькі бордюрні (до 50 см (використовуються спеціальні кущі).

У ландшафтному дизайні можуть використовуватися живоплоти таких видів:

  • листопадні та вічнозелені рослини (кущі та дерева різної висоти, вибір залежить від клімату, умов посадки);
  • безколючкові та  колючі огорожі (переважно чагарники).

Декоративні живоплоти для Вашої ділянки можуть бути різного зовнішнього вигляду. Для їх оформлення використовується дерево, цегла, метал чи  пластик, особливо привабливими виходять живоплоти.

Обираючи декоративну огорожу для Вашої території відразу варто віддати перевагу міцним і довговічним конструкціям. Завод «Мехбуд» виробляє металеві огорожі і комплектуючі для них у великому асортименті. Вивчивши наш каталог, ви зможете підібрати декоративну огорожу відповідно експлуатаційним параметрам, зовнішньому вигляду і ландшафтному дизайну Вашої ділянки!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі