Недоліки паркану Жалюзі
20 Січня, 2022
192  

Недоліки паркану Жалюзі

Паркани Жалюзі, які стали популярними в останні кілька років, багатьма позиціонуються як універсальне рішення для огородження будь-якої території. Так воно, багато в чому, і є – конструкції такого типу мають солідний перелік переваг, і тому в більшості випадків служать більш ніж задовільно.

Але все ж таки варто зберігати неупередженість — паркани Жалюзі мають кілька недоліків, які варто враховувати при виборі огорожі.

minus_zh (5)

Зверніть увагу! Є й огорожі Жалюзі з більш простим монтажем. За таким принципом збирається, наприклад, огорожа Лего.

Власне, висока ціна паркану Жалюзі – це єдиний безперечний параметр. Але й така вартість цілком може бути виправданою — насамперед тому, що служить паркан десятиліттями, і покупку такої конструкції варто розглядати як довготривалу інвестицію.

Конструктивні мінуси

Паркан Жалюзі – це досить складна конструкція, яка має свої особливості. У деяких випадках ці особливості можуть стати недоліками, тому про них треба пам’ятати на етапі вибору огорожі.

  • Неповна світлопроникність. Ламелі огорож Жалюзі розташовані під кутом — саме тому частина природного освітлення при проходженні через огорожу губиться. Тут все залежить від орієнтації паркану з боків світла – є ймовірність, що частина території вздовж паркану постійно перебуватиме в тіні. Якщо ви плануєте розбивати там клумби, обов’язково врахуйте конфігурацію ламелей і висоту сонця над горизонтом на етапі проектування.
  • Перегляд зовні. Так, паркан Жалюзі за умови правильної установки забезпечує високий рівень приватності — з боку вулиці огорожа виглядає практично суцільною. Але при бажанні, підійшовши впритул, можна побачити, що відбувається у дворі — зазори між ламелями це дозволяють. Так що повну приватність забезпечить лише глуха огорожа заввишки 2+ м.
  • Ризик перелазу. Ламелі паркану Жалюзі досить міцні, при цьому вони надійно фіксуються на несучих конструкціях. Зовні вони розташовуються під кутом, тому перелізти на ділянку майже неможливо – нога зісковзує. А ось зсередини виходить практично ідеальна драбина, тому коти, зайво активні собаки (так, вони це вміють) і навіть маленькі діти такий паркан можуть подолати легко. Майте це на увазі!
  • Стік води. Орієнтація ламелей забезпечує спрямований стік води – і цей напрямок треба враховувати при плануванні дренажної системи. Якщо не передбачити дренажну решітку або хоча б канавку по периметру огорожі зовні (туди направлені ламелі) – калюжі або бруд вам гарантовані!

Не можна сказати, що ці мінуси занадто серйозні. Але врахувати їх варто — і що раніше ви це зробите, то менше неприємних сюрпризів на вас чекає!

Залежність від якості

Вище ми говорили про недоліки, характерні для всіх огорож Жалюзі. Однак популярність таких конструкцій на ринку призводить до того, що їх починають випускати компанії без відповідного технологічного обладнання або з низьким рівнем виробництва. Результат – ціла серія недоліків, пов’язаних із низькою якістю.

Типові проблеми:

  • Деформація ламелей під власною вагою або під мінімальними навантаженнями особливо при великій довжині. Основна причина – використання тоншого дешевого металу.
  • Фіксація ламелів під різними кутами. Причина очевидна — при штампуванні на примітивному устаткуванні навіть незначне відхилення від проектної конфігурації впливає на зовнішній вигляд деталі.
  • Корозія на зрізах та у місці кріплення. Знову через економію на матеріалі: дешеве полімерне покриття відшаровується від основи і стає причиною активного розвитку корозійних процесів.

Такі недоліки характерні для більшості вкрай дешевих огорож Жалюзі, які виробляються з дешевої сировини на примітивному обборуваоні. Частина недоліків проявляється через деякий час після монтажу, тому навіть теоретично висунути виробнику претензії не завжди можна. А якщо врахувати, як несумлінні компанії реагують на рекламації, то перспектива такого звернення дуже сумна.

minus_zh (6)

Як нівелювати недоліки огорож Жалюзі

Недоліки, які описані вище, можуть стати причиною неприємних емоцій тому ігнорувати їх не варто. А ось наперед врахувати ймовірність такого розвитку подій цілком реально:

  • Замовляйте паркани Жалюзі лише у перевірених виробників із бездоганною репутацією. Так, ціна може бути вищою, ніж у найдешевших парканів, які ви знайдете в інтернеті. Але якість матеріалу та дотримання технології дозволяють уникнути 90% проблем.
  • На етапі вибору конструкції огорожі консультуйтеся зі спеціалістами – а краще довірте розробку проекту паркану професіоналам. Це дасть можливість врахувати особливості ділянки, і після встановлення паркану вас не чекатиме неприємний сюрприз.
  • Нарешті, не забувайте, що від якості монтажу багато в чому залежить якість огорожі. Доручіть установку огорожі фахівцям з високою кваліфікацією – і ви знизите ризик помилок, які можуть позначитися на подальшій службі огорожі.

Паркан Жалюзі (тим більш якісний, виготовлений компанією Мехбуд) – це справді сучасна, надійна та довговічна конструкція. Але й у неї є свої особливості, які слід враховувати до замовлення та встановлення паркану на ділянці. У низці ситуація ці особливості можуть стати серйозними недоліками — уникнути цього допоможе професійна консультація наших фахівців.

author
Иван Жилєнков
Про автора:

Профессиональный опыт: более 10 лет в сфере строительных  отделочных материалов. Свыше 100 завершенных объектов  различного назначения, на которых применены уникальные  потолочные решения. Разработ...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі