Набірні паркани
16 Листопада, 2018
839  

Набірні паркани

nabornue-zabory

Сьогодні, поряд зі звичайними секційними огородженнями популярністю починають користуватися набірні  паркани. За великим рахунком, набірні  конструкції з’явилися раніше секційних – але з впровадженням масового виробництва секцій з фіксованими розмірами частково втратили свою частку ринку.

Нижче ми проаналізуємо особливості конструкції набірних парканів , а також проаналізуємо асортимент виробів такого типу від заводу Мехбуд.

Особливості конструкції набірних  парканів

Набірний паркан – це конструкція, яка збирається за модульним принципом. Чудовою ілюстрацією до нього може служити дитячий конструктор: ви не купуєте окремі секції огорожі, а обираєте основний елемент, та  потім на його основі створюєте огорожу з потрібними параметрами.

Конструктивно набірний  паркан  складається з таких елементів:

Основа  – стрічковий фундамент або стовбчата основа, яка забезпечує надійну фіксацію огорожі в грунті.
Несучий каркас – вертикальні стійки, які найчастіше робляться з досить міцної профільванної труби. Висота стійок та  відстань між ними визначаються потрібними параметрами паркану.

  • Набірні елементигоризонтальні профілі (ламелі), які кріпляться безпосередньо до стійок або до допоміжних елементів (перехідники, кронштейни, «гребінки»).
nabornue-zabory

Також в конструкцію набірного паркану  можуть включатися додаткові деталі – парапети, водовідливні планки, ковпаки та  ін.

Переваги набірної конструкції

У набірних металевих парканів є цілий ряд переваг в порівнянні з класичними конструкціями їх окремих секцій:

Найголовніша  перевага – гнучкий підхід до вибору габаритів. Замовник може самостійно вирішити, яка висота паркану  йому потрібна, та  якою  має бути відстань між стійками. Для реалізації проекту досить буде просто підібрати профілі потрібної довжини в необхідній кількості.

Важливо! Якщо ви захочете з тих чи інших причин «наростити» висоту, зробити це буде простіше, ніж при встановленні  секційної огорожі. Зі стійками доведеться повозитися. А ось встановлення  додаткових профілів багато часу не займе – і при цьому нарощена частина огорожі не буде виглядати чужеродною.

  • Друга перевага  – зовнішній вигляд. Паркани, зібрані з невеликих профілів, виглядають цілком охайно. При цьому потрібно врахувати, що охайний  монтаж дозволяє зберегти в ідеальному стані захисне покриття профілю – на відміну від виробництва секційних конструкцій в заводських умовах.
  • Нарешті, доставка набірного паркану у вигляді комплекту деталей вимагає куди менших витрат. Та й зберігати його простіше, так що ви можете купити профіль та стійки заздалегідь, а встановлення паркану виконати тільки після завершення всіх робіт на ділянці.
nabornue-zabory

Огляд асортименту набірних парканів

Поряд з традиційними секційними огородженнями асортимент заводу Мехбуд включає також набірні  паркани. Виробничі потужності підприємства дозволяють виробляти профіль практично без обмежень за розмірами, тому складнощів з підбором конструкції і її монтажем не виникає.

Асортимент набірних  парканів включає кілька лінійок.

«Брус»

«Брус» – це набірна  огорожа, яка  імітує стіну дерев’яного зрубу з бруса або колоди:

  • Основу конструкції складають ламелі з оцинкованої сталі з полімерним захисно-декоративним покриттям, які зовні майже не відрізняются  від текстури натурального дерева.
  • При монтажі складальної секції ламелі не тільки кріпляться до вертикальних стійок, а й з’єднуються між собою посиленими замками.
  • Формування ребер жорсткості на поздовжніх з’єднаннях панелей полегшує монтаж секцій значної ширини: завдяки підвищеним механічним характеристикам окремі ламелі будуть менш схильними до провисання під власною вагою, та й вітрове навантаження вони переносять значно легше.

Набірний паркан  «Брус» відмінно підійде для огородження приватних будинків, заміських готелів, пансіонатів в лісовій зоні та  ін.

“Горизонт”

Конструкція паркану  «Горизонт» схожа з конструкцією моделі, зазначеній  у попередньому розділі:

  • Паркан також набирається з горизонтальних профілей, які з’єднуються між собою спеціальними замками.
  • Здвоєні ребра жорсткості та збільшена товщина металу в місці з’єднання (до 0,9 мм) забезпечують конструкції підвищені характеристики.
  • Зовні паркан трохи відрізняється від «Бруса»: «Горизонт» виглядає солідно та цілком сучасно, а велика кольорова гамма дозволяє реалізувати будь-яку дизайнерську ідею.

Як і у випадку з «Брусом», профілі для паркану «Горизонт» можуть мати практично будь-яку ширину. Для того щоб підвищити стійкість огорожі до вітрових навантажень, в конструкцію можуть вводитися додаткові стійки, які з’єднуються з основними профілями із застосуванням прихованого кріплення.

Жалюзі «Стандарт»

У лінійці парканів-жалюзі теж є набірні  моделі, та найбільш популярною (не в останню чергу завдяки доступній вартості) є модель «Стандарт»:

nabornue-zabory
  • На відміну від «Бруса» та «Горизонту», профілі жалюзі «Стандарт» не зливаються один з одним. А закріплюються на опорних стійках.
  • При кріпленні використовуються спеціальні кронштейни, що дозволяють фіксувати всі ламелі строго під певним кутом.
  • Така конфігурація профілю забезпечує основні переваги парканів-жалюзі: збереження повітропроникності та  прозорості для світла з хорошим рівнем приватності та безпеки.

Відокремлений (тобто баз замкового з’єднання по млинцевим сторонам) розміщення профілів паркану-жалюзі «Стандарт» накладає певні обмеження на габарити конструкцій. Щоб уникнути провисання ламелей під власною вагою, їх довжина не повинна перевищувати 3 м (в ідеалі -2,5-2,7 м).

Зверніть увагу! Теоретично можливе встановлення  ламелей довжиною 4 м та  навіть більше, але в цьому випадку зі зворотнього  боку бажано монтувати додаткові опорні рейки.

Жалюзі «Ексклюзив Лего»

Паркан-жалюзі «Ексклюзив Лего» – це ще одна набірна  конструкція з асортименту заводу Мехбуд:

  • Принципова схема  огорожі типова для парканів-жалюзі: основу набраних секцій складають окремі профілі з потовщеного металу, які фіксуються під кутом за допомогою спеціальних напрямних.
  • Завдяки такому розміщенню секції залишаються вентильованими, а простір біля паркану затінюється мінімально. Але  значно знижується проглядність  зовні, та  підвищується загальний рівень безпеки.

Монтаж «Ексклюзив Лего» теж досить простий: конструкцію можна встановлювати як на грунт, так й на підготовлену основу. Більш товсті ламелі (в порівнянні з профілем «стандарт») менш схильні до провисання, але в будь-якому випадку діють ті ж обмеження на їх ширину – не більше 3 м при рекомендованій  довжині до 2,5-2,7 м.

Висновок

nabornue-zabory

Набірні  паркани з металопрофілю від заводу Мехбуд можуть не тільки стати прикрасою будь-якої ділянки, але й  надійно захистити її від несанкціонованого проникнення. Модульна конструкція таких парканів дозволяє обирати потрібні габарити як окремих секцій, так і огорожі в цілому – та  саме ця гнучкість при проектуванні й монтажі є основною перевагою набірних систем.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі