Паркан-жалюзі – огорожа для вимогливого покупця
11 Лютого, 2022
3765  

Паркан-жалюзі – огорожа для вимогливого покупця

Паркан для приватної території може бути дуже різним. Відмінності тут полягають не тільки в габаритах, дизайні або матеріалах. Куди важливіше функціональність огорожі: вона може бути як суцільною, так і майже повністю прозорою, як практично неприступною, так і повністю декоративною.

Обираючи паркан для нашого будинку, ділянки або підприємства, ми змушені приймати досить складне рішення:

  • З одного боку, огорожа повинна забезпечувати приватність.
  • З іншого – вона повинна бути проникною для світла та повітря, тому що  з точки зору дизайну, та з точки зору зручності проживання суцільна огорожа заввишки 2 і більше метра – не найкращий варіант.

Слід мати на увазі і нормативні аспекти: встановлення  суцільних парканів  на кордоні між ділянками дозволяеться  лише в тому випадку, якщо висота огорожі не перевищує 1,5 м.  Якщо плануєте монтувати більш високу огорожу – обирайте варіант, проникний для світла та повітря.

zabor-zaluzi

Паркан-жалюзі – розумний компроміс

Якщо ви хочете встановити високу огорожу, але в одночас  не плануєте жертвувати освітленістю, оглядом та  вентиляцією, то вам варто звернути увагу на продукцію заводу МЕХБУД. Поряд з огорожами класичної конструкції в асортименті виробів присутні також  так звані паркани-жалюзі.

Паркан-жалюзі – це конструкція, яка набуває все більшої популярності:

Огорожа відрізняється світлопроникністю та  не перешкоджає руху повітря.
В цей же час паркан  має гарні механічні властивості, забезпечуючи не тільки приватність, але і захист від несанкціонованого проникнення на територію.
У чому ж особливість таких огорож, якими вони бувають і чому вони сьогодні настільки популярні – розберемося в нашому короткому огляді!

Огляд  парканів -жалюзі

vorota-ta-xvirtki

Особливості конструкції

Як і будь-які інші огородження, паркани-жалюзі встановлюються по периметру ділянки або іншого об’єкта. Специфічні характеристики паркану та  його експлуатаційні переваги обумовлені в першу чергу особливостями конструкції:

zabor-zhalyuzi
  • Несучі елементи огорожі – вертикальні опори. Паркани-жалюзі від компанії МЕХБУД можуть монтуватися на стійки з металу, бетону, цегли та  ін.
  • Секції паркану складаються з горизонтальних ламелей, закріплених на напрямних. Ламелі виготовляються з оцинкованої сталі з полімерним покриттям. Така конструкція забезпечує секціях огорожі міцність, легкість і стійкість до корозії під впливом вологи і інших кліматичних чинників.
  • Крім захисту від корозії полімерне покриття ламелей (поліестер або порошкова емаль) відповідає також і за естетичні функції огорожі. Ламелі можуть бути виготовлені в будь-якому  забарвленню  по RAL. Це дозволяє надати огорожі вашої ділянки необхідну індивідуальність, забезпечивши гармонійне поєднання з іншими елементами ландшафту.
  • При монтажі секцій огорожі ламелі закріплюються на вертикальних напрямних під кутом – саме тому паркан і отримав назву «жалюзі». Таке розміщення ламелей забезпечує захист ділянки від сторонніх поглядів при збереженні високого рівня природного освітлення та вентиляції.
  • Ширина секції паркану-жалюзі обмежена довжиною стандартної ламелі (2,5-3 м). Висота може бути довільною та залежить тільки від габаритів опорних стовпів.

Самі паркани-жалюзі монтуються досить швидко: спочатку встановлюються спеціальні металеві основи, після чого виконується збірка секцій з окремих ламелей на напрямних. За позиціонування ламелей (встановлення  їх під потрібним кутом) відповідають спеціальні вкладиші.

Для додання конструкції завершеності в неї включаються добірні елементи – заглушки, накладки та ін.

parkan-galuzi

Принцип дії паркану-жалюзі

Чому ж користується популярністю саме така конструкція? Пояснюється це цілим комплексом чинників:

  • По-перше, в якості елементів заповнення використовуються профільовані металеві ламелі. Вони закріплюються на опорних стовпах (іноді для цього взагалі не потрібне  кріплення – так влаштований паркан-жалюзі «Ексклюзив Лего») під кутом, при цьому добре протистоять навантаженням  завдяки особливій формі профілю.
  • По-друге, похиле розташування ламелей забезпечує зміна напряму повітряних потоків. Повітря не блокується, як при суцільному огородженні, та  не проходить вільно – як у випадку з вентильованого огорожею. Загальний потік при зіткненні з парканом  жалюзі розтинає на більш дрібні потоки і частково гальмується за рахунок того, що повітрю доводиться рухатися за  складною  траєкторією. Так зберігається вентиляція, але ефективно «гаситься» вітер та  блокуються протяги.

Модельний ряд парканів-жалюзі від заводу МЕХБУД

parkan-galuzi

Завод МЕХБУД є визнаним лідером у виробництві парканів -жалюзі. Асортиментна лінійка таких огорож включає наступні серії:

  • «ПРЕМІУМ» – найміцніша і надійна конструкція, яка при цьому виглядає стильно та має всі переваги парканів -жалюзі. Широкі ламелі робляться з оцинкованої сталі товщиною 1 мм з порошковим покриттям, що володіє високою стійкістю до корозії.
  • «ЕКСКЛЮЗИВ» – ще один дуже надійний варіант огорожі з гарними  показниками міцності, світло-та  повітропроникності. Для виготовлення ламелей використовується сталь 0,7 мм, а захист від корозії забезпечує полімерне покриття.
  • «КЛАСИК »– полегшений варіант огорожі, відмінно підходить для приватних будинків, котеджів та  дачних ділянок. Металеві ламелі добре переносять тривалу експлуатацію навіть в складних кліматичних умовах.
  • «СТАНДАРТ» – бюджетне рішення, оптимальне для ситуацій, коли пріоритетом є приватність зі збереженням природного освітлення. Ламелі виготовляються з стали 0,45 мм: це дозволяє поєднувати легкість, невисоку вартість та гарні характеристики.
zabor- zaluzi

Зверніть увагу! Для коректного встановлення  парканів-жалюзі з серій «КЛАСІК» та «СТАНДАРТ» необхідний монтаж опірної підконструкції, що забезпечує необхідні несучі характеристики. Для виготовлення підконструкції рекомендується використовувати сталеву профільовану трубу 40х40 мм.

Вибір лінійки парканів-жалюзі визначається в першу чергу призначенням огорожі. Там, де необхідна підвищена міцність, варто монтувати конструкції з товстих широких ламелей. Якщо ж важливі зовнішній вигляд огорожі та добре освітлення ділянки, то можна звертати увагу і на бюджетний сегмент.

vorota-ta-xvirtki

Де можна встановлювати  паркан-жалюзі?

Перелік  переваг  паркан -жалюзі варто почати з їх універсальності. Вона стала можливою завдяки великому вибору конструкцій та модульній структурі: за єдиною схемою можна збирати огорожі з різними габаритами та  різними експлуатаційними якостями.
І все ж є ряд об’єктів, для яких встановлення  парканів-жалюзі буде кращим:

  • Приватні будинки, котеджі та таунхауси. Це – основна категорія об’єктів, на яких ставлять такі огорожі. Паркан -жалюзі тут буде якнайдоречнішим: він забезпечить  приватність, та  захист. А також провітрювання, та  стильний зовнішній вигляд.
  • Комерційні об’єкти – кафе, ресторани, готелі, пансіонати – теж можна захищати такими конструкціями. В чей же час  стає перевагою можливість виготовлення паркану  в корпоративних кольорах або нудному візуальному стилі.
  • Житлові комплекси в містах теж частково  обмежують парканами – і конструкція типу жалюзі тут відмінно підійде. Крім приватності таку огорожу забезпечить ще й захист від вуличного шуму, пилу та  (частково) від вихлопних газів.
    Мабуть, не варто монтувати паркани-жалюзі лише по периметру складських об’єктів чи  проммайданчиків. Зі своїми завданнями огорожа, звичайно впорається, але в даному випадку вистачить і більш простого (і тому більш дешевого) паркану.

Переваги парканів-жалюзі

Не дивлячись  на те, що різні лінійки парканів-жалюзі від заводу МЕХБУД можуть відрізнятися за функціональними показниками, для всіх конструкцій такого типу характерні загальні переваги.

zabor-zhalyuzi

Основні переваги  парканів-жалюзі для їх власника:

  • Поєднання легкості та  міцності конструкції. Навіть найміцніші ламелі зі сталі 1 мм важать небагато, тому не деформуються під власною вагою. В цей же час профіль ламелей забезпечує їм жорсткість, так що елементи набірної огорожі відмінно тримають форму.
  • Довговічність виробу.  Цинкове покриття, та полімерний шар надійно захищають металеві деталі від корозії під впливом вологи, ультрафіолету та перепадів температур. В одночас кольорове  покриття з часом не вигоряє, тому при мінімальних зусиллях з вашого боку паркан-жалюзі і через кілька років після встановлення буде виглядати як новий.
  • Захист ділянки. Конструкція з скошених ламелей розроблена з таким розрахунком, щоб унеможливити проникнення через секцію паркану домашніх тварин та птахів. Та й зловмисникові перебратися через таку огорожу буде дуже непросто, особливо з зовнішнього боку!
zabor-zaluzi
  • Конфіденційність та природне освітлення. Похилі ламелі роблять огорожу непроникливою  для стороннього погляду – так що на вашій ділянці ви зможете відчувати себе абсолютно вільно. В той же час  сонячні промені проникають на територію за парканом практично безперешкодно. Так що рослини, посаджені вздовж огорожі, будуть отримувати достатню кількість розсіяного світла.
  • Збереження природної вентиляції. Суцільна  огорожа стає перешкодою для вітру, та  в результаті вздовж паркану виникають вихрові потоки, що призводять до ерозії ґрунту та  появи великої кількості пилу. Паркан -жалюзі пропускає повітря вільно: це дозволяє поєднувати захист від сильного вітру з гарною  вентиляцією.
  • Шумоізоляційні якості. Паркан  непогано «відсікає» зовнішній шум. В одночас  самі ламелі, надійно закріплені на напрямних, які не вібрують та  не шумлять навіть при сильному вітрі.
  • Простота догляду. Для того щоб зберігати первозданий вид ламелей, їх досить періодично очищувати  від пилу вологою ганчіркою або з використанням миючої машини. Хімічна стійкість полімерного покриття дозволяє видаляти написи, зроблені вандалами, за допомогою розчинників.
zabor-galyzi

Паркан -жалюзі в дизайні ділянки

Раз вже мова зайшла про паркани  для вимогливих покупців, то не варто обмежуватися лише функціональними особливостями конструкцій-жалюзі. Варто проаналізувати і дизайнерський потенціал таких огорож – благо, він досить великий і дозволяє вписати паркан-жалюзі практично в будь-який ландшафт:

  • Сама конфігурація секцій робить їх стильними, сучасними та  водначас   досить лаконічними. З одного боку, секції, зібрані з окремих ламелей, які не виглядають ваговито. З іншого – сегментована поверхня  гармонує і з класичними, і з сучасними архітектурними рішеннями.
  • Другий важливий аспект – палітра. Для фарбування ламелей використовуються стійкі полімерні пігменти, які не тільки змінюють зовнішній вигляд поверхні, але і захищають металеву основу від корозії. Можливості фарбування паркану-жалюзі в будь-який колір по каталогу RAL дозволяє реалізувати різні дизайнерські ідеї – від формування контрастних схем до виготовлення огорожі, тон в тон збігається з кольором даху чи стін.
  • Можливість стилізації під дерев’яну конструкцію теж варто оцінити. Технологія високоякісного офсетного друку на ламелях (PRINTECH) дозволяє наносити на їх поверхню будь-яку  текстуру, імітуючи натуральну деревину дорогих порід.

Паркани-жалюзі від заводу МЕХБУД – оптимальний вибір

Перераховувати позитивні якості парканів-жалюзі можна довго. Так само як і багата палітра, та технологічність (можна робити огорожі майже будь-якого розміру) та висока швидкість монтажу. Але головне, що відрізняє вироби заводу МЕХБУД від аналогічних конструкцій на ринку – це найвища якість виготовлення.

Обирайте відповідну лінійку з асортименту парканів-жалюзі, довіряйте монтаж конструкцій професіоналам – та будете мати можливість оцінити  всі їх переваги!

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі