Сірі паркани
6 Жовтня, 2022
566  

Сірі паркани

В останні роки стала популярною тенденція, яка передбачає використання відтінків сірого, як базового кольору при створенні ландшафтного дизайну. Хоча сірий колір часом видається нам пасивним і непомітним, але саме він може стати тим “сірим кардиналом”. Він допоможе внести в наші будинки якомога більше гармонії та різноманітності.

Сірий – основний колір у світі будівництва, а особливо в огороджувальних конструкціях. У статті говоримо про переваги сірого кольору в дизайні та продемонструємо готові фоторішення сірих огорож від заводу Мехбуд!

Переваги сірого кольору

Сірий колір – непомітний, стильний і благородний має чимало переваг, які роблять його незамінним:

  • Універсальність та поєднання. Всі відтінки сірого (від світло-сріблястого до насиченого графітового та «вугільно-чорного»), можна сміливо використовувати при створенні будь-якого паркану, а також комбінувати сірі ламелі з різними кольорами! І щоразу Ваша огорожа виглядатиме по-новому! Особливо добре вписується сірий колір у такі стилі, як “лофт”, “хай-тек” або “техно”, а також у всі сучасні дизайни.
  • Практичність. Сірі огорожі порадують вас тривалим терміном служби та простим відновленням у разі появи забруднень (прибрати пил та плями ганчіркою), або пошкоджень – заміна ламелі стандартного кольору.
  • Застосування у будь-якому проекті, незалежно від призначення будівлі. Сірий колір відмінно підійде як для приватних будинків, так і для комерційних об’єктів (виробництва, житлові комплекси, котеджні містечка). Де б ви не застосовували сірий – він буде доречним. Головне – кількість цього базового кольору, його глибина, а також супутні поєднання кольорів і навколишні деталі.

Сірі кольори за катологом RAL

У каталозі RAL (Reichs-Ausschuss fur Lieferbedingungen) налічується понад 7004 варіацій сірого.

Сірий колір є міксом з чорного і білого, які за своєю природою максимально контрастні по відношенню один до одного. Таким чином, у сірому кольорі є дві різні протилежності, злиті докупи, що є основою гармонії, вносячи в будь-який дизайн сприятливі нотки. Саме сірий колір є лідером у колористиці за кількістю різноманітних відтінків.

Відтінки сірого кольору можна розрізнити за світлом: від майже білого до густого, темного; і за підтоном, який може значно відрізнятися. Цей тон відноситься до нейтрального колориту.

Найпопулярніші сірі відтінки для огороджувальних конструкцій:

  • RAL-7024 (графітовий сірий);
  • RAL-7016 (антрацитово-сірий).
RAL

Поєднання сірого з іншими кольорами

Перш ніж вибрати сірий паркан, ознайомтеся з основними правилами поєднання сірого з іншими кольорами:

  • Правило 1. Сірий колір добре поєднується практично з усіма кольорами та їх відтінками.
  • Правило 2. Відтінки слід підбирати в залежності від насиченості сірого кольору: чим він виразніший, тим яскравіший компаньйон, і навпаки. Виняток становить коричневий колір.
  • Правило 3. Велику роль відіграє “температурний режим” фарб. До теплого сірого, у якому відчувається присутність жовтого, червоного, коричневого та інших кольорів, що асоціюються з літом, ідеально підходять аналогічні «літні» фарби. До холодного, що нагадує зимовий лід або метал, ближче всього кольору, у складі яких є синій колір: фіолетовий, блакитний, бузковий.
  • Правило 4. Велике значення має освітлення. Враховуючи, що сірий є кольором тіні, джерел світла на території має бути багато (ліхтарі та світильники).

Білий, чорний, червоний, зелений, синій та їхні відтінки є найкращими партнерами сірого.

Сірі паркани: фото рішення від заводу Мехбуд

Клієнти заводу Мехбуд неодноразово вибирали для встановлення саме сірі огорожі: паркани, ворота та хвіртки.

Класичний сірий колір люблять за його практичність та універсальність. Покупці відзначають, що сірий паркан «не помітний, не маркий, гармонійно виглядає з будинком і навколишнім простором».

Потрібен фахівець, який допоможе вибрати “той самий” сірий паркан? Телефонуйте прямо зараз – експерт від Заводу Мехбуд відповість на будь-яке Ваше запитання.

Власне виробництво та великий вибір кольорів робить завод Мехбуд лідером з виготовлення сучасних огороджувальних конструкцій!

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі