Ворота та хвіртки з заповненням Ранчо
18 Лютого, 2022
2156  

Ворота та хвіртки з заповненням Ранчо

Використання металевого оцинкованого профілю з полімерним покриттям для заповнення воріт та  хвірток можна  назвати одним з найбільш важливих трендів останніх 2-3 років. Завод «Мехбуд» враховує цей тренд при розробці асортиментної лінійки, тому в ній представлені різні профілі, які можна застосовувати для заявленої мети.
Один з варіантів заповнення, який добре підійде для воріт та  хвірток будь-якого розміру – профіль Ранчо. Прямокутні ламелі мають відмінні механічні характеристики, в одночас  непогано виглядають практично з будь-якими архітектурними рішеннями. Про переваги цих профілів та  про те, які варіанти монтажу можна реалізувати при заповненні стулок ми розповімо в короткому огляді.

Вентильовані стулки для воріт та  хвірток

Перелік вимог до заповнення стулок воріт та хвірток сформована досить давно. Конструкції повинні бути:

  • Легкими.
  • Міцними.
  • Вологостійкими.
  • Легкими у монтажі.
  • Досить естетичними.

Всім цим вимогам відповідають металеві панелі на основі профільованого тонколистового металу з оцинковкою  та  захисно-декоративним полімерним покриттям. Вибір таких панелей (в тому числі в асортименті заводу «Мехбуд») досить великий, що дозволяє підібрати конструкцію як по дизайну,так  і за робочими якостями.

vorota Rancho

При виборі заповнення для стулки воріт або хвіртки власнику об’єкта доводиться приймати рішення – робити конструкцію суцільною (глухою) або вентильованою. На користь першого варіанту говорить більша безпека та максимальна приватність. Якщо ж будинок або ділянка знаходяться на безпечній території, то у вентильованої стулки є ряд переваг:

  • Більш привабливий вигляд (суцільна металева конструкція виглядає більш похмуро).
  • Природна вентиляція ділянки. Природне  освітлення території, прилеглої до воріт.
  • Відсутність протягів та пилових вихорів, що виникають при впливі вітру на суцільну стулку.

Є і ще одна, суто експлуатаційна  перевага. Вентильована стулка має меншу парусність, тому при сильному вітрі навантаження на неї буде нижчим. Це означає, що для відкривання та  закривання доведеться докладати менше зусиль. Крім того, меншим буде навантаження на петлі (для відкатних  конструкцій) або на напрямні з роликами або каретками (для воріт).
Вентильоване заповнення можна виготовити з різних профілів. Але одним з найбільш популярних рішень (в одночас цілком доступних за ціною) є панелі Ранчо.

Варіанти заповнення Ранчо

Ранчо – це прямокутний профіль, який використовується для вентильованого заповнення секцій огорожі, а також стулок воріт та хвірток. Одна з переваг такого профілю – можливість реалізації різних проектів з характерними відмінностями.

Одностороннє заповнення

vorota Rancho

Стандартний варіант застосування профілю – одностороннє заповнення:

  • Ламелі з оцинкованої сталі (товщина від 0,4 до 0.7 мм) з полімерним покриттям закріплюють на металевому каркасі стулки.
  • Проміжок між горизонтальними ламелями визначається проектом та вимогами до вентиляції / освітленню.
  • Самі елементи розташовуються таким чином, щоб лицьова сторона ламелі була орієнтована назовні. За рахунок цього забезпечується максимальний декоративний потенціал.

Для виготовлення стулок воріт з одностороннім заповненням використовуються ламелі шириною 100 і 130 мм. Такі конструкції виходять легкими та  міцними, а за рахунок проміжків  між ламелями забезпечується в 2 рази більше ефективне провітрювання і освітлення ділянки.

vorota Rancho

Двохстороннє заповнення

Один з істотних недоліків вентильованих стулок – невисока приватність. Вони проглядаються зовні, та  тому простір за воротами залишається на увазі. Вирішити цю проблему можна за допомогою двохстороннього заповнення:

vorota Rancho
  • Каркас стулки проводиться з більш товстого профілю або профільованої сталевої труби.
  • Заповнення монтується в два ряди: один ряд ламелей ставиться лицьовою поверхнею назовні, другий – лицьовою поверхнею всередину.
  • В цей час ряди встановлюються зі зміщенням в 1/2 ширини ламелі, тому проміжки перекриваються.

Двохсторонне заповнення призводить до значного затінення ділянки перед воротами, та  зростанням (хай і невеликого) навантаження на петлі. Але, з іншого боку, так ми зберігаємо провітрюємість  стулки, а головне – захищаємо ділянку від небажаних сторонніх поглядів.

Ламелі шириною 180 мм

Окремо варто зазначити  про найбільший різновид елементів заповнення – ламелях Ранчо шириною 180 мм. Їх можна використовувати як для одностороннього, так і для двохстороннього заповнення стулок. У такого рішення є ряд переваг:

vorota Rancho
  • Збільшена ширина ламелей дозволяє ідеально імітувати дерев’яні стулки з дощатим заповненням (особливо при декоруванні поверхні з використанням покриття Printech).
  • Ширина 180 мм в поєднанні з використанням досить товстого металу та  ребрами жорсткості забезпечує максимальну стійкість стулки до поздовжніх та поперечних деформаціях.

Переваги рішення

Використання профілю Ранчо від заводу «Мехбуд» в якості заповнення стулок воріт та  хвірток забезпечує цілий ряд переваг:

vorota Rancho
  • По-перше, конструкція набуває потрібні механічні характеристики. Стулка із заповненням Ранчо відрізняється міцністю. Стійкістю до злому і проявом вандалізму. Навіть при великих габаритах стулка не деформується і не перекошується в отворі.
  • По-друге, використання ламелей на основі тонколистового металу і встановлення їх з проміжками  знижує навантаження на петлі або приводи. Це означає, що ворота або хвіртку доведеться рідше регулювати, а відкриватися вони будуть з мінімальними зусиллями.
  • По-третє, перевагою  будуть і суто експлуатаційні якості заповнення. Ламелі Ранчо служать десятки років без натяку на корозію або відшарування декоративного покриття. Кольоровий шар теж не вигорає під впливом сонячних променів, тому у через 5-10 років після монтажу створка воріт буде виглядати практично як нова.
vorota Rancho

В цілому ж профіль Ранчо – це практично ідеальна імітація горизонтальної рейки та дошки, яка має всі переваги сталевого профілю з ребрами жорсткості та  захистом від корозії. Найкраще використовувати цей профіль для заповнення воріт та хвірток в стилі Ранчо, але висока універсальність дає можливість гармонійно поєднувати цей матеріал і з іншими архітектурними стилями.

Наостанок варто згадати таку  перевагу як ціну профілю Ранчо. Вартість одностороннього заповнення (з урахуванням невеликої площі стулки) цілком доступна. Варіант з двохстороннім заповненням  буде коштувати трохи дорожче – але виграш  по міцності, та  по забезпеченню приватності теж виявиться істотним. У будь-якому випадку вибір профілю Ранчо для заповнення воріт та  хвірток забезпечить конструкції тривалий термін служби – а користуватися воротами буде набагато зручніше!

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі