Паркан-жалюзі – огорожа для вимогливого покупця
17 Лютого, 2018
2055  

Паркан-жалюзі – огорожа для вимогливого покупця

zabor-zhalyuzi

Паркан для приватної території може бути дуже різним. І відмінності тут полягають не тільки в габаритах, дизайні або матеріалах. Куди важливіше функціональність огорожі: воно може бути як суцільним, так і майже повністю прозорим, як практично неприступним, так і повністю декоративним.

Вибираючи паркан для нашого будинку, ділянки або підприємства, ми змушені приймати досить складне рішення:

З одного боку, огорожа повинна забезпечувати приватність.
З іншого – вона повинна бути проникною для світла і повітря, тому що і з точки зору дизайну, і з точки зору зручності проживання суцільна огорожа заввишки 2 і більше метра – не найкращий варіант.
Слід мати на увазі і нормативні аспекти: установка суцільних заборів на кордоні між ділянками допустиме лише в тому випадку, якщо висота огорожі не перевищує 1,5 м. Чи плануєте монтувати більш високу огорожу – вибирайте варіант, проникний для світла і повітря.

Паркан-жалюзі – розумний компроміс

Якщо ви хочете встановити високу огорожу, але при цьому не плануєте жертвувати освітленістю, оглядом і вентиляцією, то вам варто звернути увагу на продукцію заводу МЕХБУД. Поряд з огорожами класичної конструкції в асортименті виробів присутні і так звані паркани-жалюзі

zabor-zhalyuzi

Паркан-жалюзі – це конструкція, яка набуває все більшої популярності:

  • Огорожа відрізняється світлопроникністю і не перешкоджає руху повітря.
  • При цьому забір має гарні механічними властивостями, забезпечуючи не тільки приватність, але і захист від несанкціонованого проникнення на територію.
    У чому ж особливість таких огорож, якими вони бувають і чому вони сьогодні настільки популярні – розберемося в нашому короткому огляді

      Огляд парканів-жалюзі

Як і будь-які інші огородження, паркани-жалюзі встановлюються по периметру ділянки або іншого об’єкта. Специфічні характеристики забору і його експлуатаційні переваги обумовлені в першу чергу особливостями конструкції:

zabor-zhalyuzi
  • Несучі елементи огорожі – вертикальні опори. Паркани-жалюзі від компанії МЕХБУД можуть монтуватися на стійки з металу, бетону, цегли і т.д.
  • Секції паркану складаються з горизонтальних ламелей, закріплених на напрямних. Ламелі виготовляються з оцинкованої сталі з полімерним покриттям. Така конструкція забезпечує секціях огорожі міцність, легкість і стійкість до корозії під впливом вологи і інших кліматичних чинників.
  • Крім захисту від корозії полімерне покриття ламелей (поліестер або порошкова емаль) відповідає і за естетичні функції огорожі. Ламелі можуть бути виготовлені в будь-який забарвленням по RAL. Це дозволяє надати огорожі вашої ділянки необхідну індивідуальність, забезпечивши гармонійне поєднання з іншими елементами ландшафту.
  • При монтажі секцій огорожі ламелі закріплюються на вертикальних напрямних під кутом – саме тому паркан і отримав назву «жалюзі». Таке розміщення ламелей забезпечує захист ділянки від сторонніх поглядів при збереженні високого рівня природного освітлення і вентиляції.
  • Ширина секції паркану-жалюзі обмежена довжиною стандартної ламелі (2,5-3 м). Висота може бути довільною і залежить тільки від габаритів опорних стовпів.
4 2

Самі паркани-жалюзі монтуються досить швидко: спочатку встановлюються спеціальні металеві підстави, після чого виконується збірка секцій з окремих ламелей на напрямних. За позиціонування ламелей (установку їх під потрібним кутом) відповідають спеціальні вкладиші.

Для додання конструкції завершеності в неї включаються добірні елементи – заглушки накладки і т.д.

Модельний ряд парканів-жалюзі від заводу МЕХБУД

zabor-zhalyuzi

Завод МЕХБУД є визнаним лідером у виробництві заборів-жалюзі. Асортиментна лінійка таких огорож включає наступні серії:

  • «ПРЕМІУМ» – найміцніша і надійна конструкція, яка при цьому виглядає стильно і має всі переваги зборів-жалюзі. Широкі ламелі робляться з оцинкованої сталі товщиною 1 мм з порошковим покриттям
  • «ЕКСКЛЮЗИВ» – ще один дуже надійний варіант огорожі з хорошими показниками міцності, світло-і повітропроникності. Для виготовлення ламелей використовується сталь 0,7 мм, а захист від корозії забезпечує полімерне покриття.
  • «КЛАСІК» – полегшений варіант огорожі, відмінно підходить для приватних будинків, котеджів і дачних ділянок. Металеві ламелі добре переносять тривалу експлуатацію навіть в складних кліматичних умовах.
  • «СТАНДАРТ» – бюджетне рішення, оптимальне для ситуацій, коли пріоритетом є приватність зі збереженням природного освітлення. Ламелі виготовляються з стали 0,45 мм: це дозволяє поєднувати легкість, невисоку вартість і гарні характеристики.

Зверніть увагу! Для коректної установки парканів-жалюзі з серій «КЛАСІК» і «СТАНДАРТ» необхідний монтаж опорної подконструкции, що забезпечує необхідні несучі характеристики. Для виготовлення подконструкции рекомендується використовувати сталеву профільовану трубу 40х40 мм.

Вибір лінійки парканів-жалюзі визначається в першу чергу призначенням огорожі. Там, де необхідна підвищена міцність, варто монтувати конструкції з товстих широких ламелей. Якщо ж важливі зовнішній вигляд огорожі і хороше освітлення ділянки, то можна звертати уваги і на бюджетний сегмент.

Переваги парканів-жалюзі

Незважаючи на те, що різні лінійки парканів-жалюзі від заводу МЕХБУД можуть відрізнятися за функціональними показниками, для всіх конструкцій такого типу характерні загальні переваги.

zabor-zhalyuzi

Основні плюси заборів-жалюзі для їх власника:

  1. Поєднання легкості і міцності конструкції. Навіть найміцніші ламелі зі сталі 1 мм важать небагато, тому не деформуються під власною вагою. При цьому профіль ламелей забезпечує їм жорсткість, так що елементи складального огорожі відмінно тримають форму.
  2. Довговічність виробу. І цинкове покриття, і полімерний шар надійно захищають металеві деталі від корозії під впливом вологи, ультрафіолету і перепадів температур. При цьому кольори покриття з часом не вигоряють, тому при мінімальних зусиллях з вашого боку паркан-жалюзі і через кілька років після встановлення буде виглядати як новий.
  3. Захист ділянки. Конструкція з скошених ламелей розроблена з таким розрахунком, щоб унеможливити проникнення через секцію паркану домашніх тварин і птахів. Та й зловмисникові перебратися через таку огорожу буде дуже непросто, особливо з зовнішнього боку!
  4. Конфіденційність та природне освітлення. Похилі ламелі роблять огорожу захищеним від стороннього погляду – так що на вашій ділянці ви зможете відчувати себе абсолютно вільно. При цьому сонячні промені проникають на територію за парканом практично безперешкодно. Так що рослини, посаджені вздовж огорожі, будуть отримувати достатню кількість розсіяного світла.
  5. Збереження природної вентиляції. Хмарно огорожа стає перешкодою для вітру, і в результаті вздовж паркану виникають вихрові потоки, що призводять до ерозії ґрунту і появи великої кількості пилу. Паркан-жалюзі пропускає повітря вільно: це дозволяє поєднувати захист від сильного вітру з хорошою вентиляцією.
  6. Шумоізоляційні якості. Забір непогано «відсікає» зовнішній шум. При цьому самі ламелі, надійно закріплені на напрямних, які не вібрують і не шумлять навіть при сильному вітрі.
  7. Простота догляду. Для того щоб зберігати первозданної вигляд ламелей, їх досить періодичні очищувати від пилу вологою ганчіркою або з використанням миючої машини. Хімічна стійкість полімерного покриття дозволяє видаляти написи, зроблені вандалами, за допомогою розчинників.
zabor-zhalyuzi

Паркани-жалюзі від заводу МЕХБУД – оптимальний вибір

Перераховувати позитивні якості парканів-жалюзі можна довго. Так само як і багата палітра, і технологічність (можна робити огорожі майже будь-якого розміру) і висока швидкість монтажу. Але головне, що відрізняє вироби заводу МЕХБУД від аналогічних конструкцій на ринку – це найвища якість виготовлення.

Обирайте відповідну лінійку з асортименту парканів-жалюзі, довіряйте монтаж конструкцій професіоналам – і ви оціните всі їх переваги!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі