10 цікавих фактів про тонколистовий метал
14 Травня, 2021
419  

10 цікавих фактів про тонколистовий метал

Хоча на перший погляд виробництво виробів з листового металу може здатися не дуже цікавою темою, у нього довга і різноманітна історія за участю єгипетських артефактів, лицарів і Леонардо да Вінчі.

Крім забавних дрібниць, виготовлення листового металу зіграло фундаментальну роль в розвитку безлічі різних технологій протягом всієї історії людства, і воно заслуговує на окрему увагу.

1.Металообробка походить до доісторичних часів (четверте-п’яте тисячоліття до нашої ери), коли метали, що зустрічаються в природі, обробляються холодним способом – камінням.

3 2

2.Стародавні єгиптяни були особливо плідними виробниками листового металу і використовували цю технологію для створення чудових золотих і срібних прикрас.

1 2

3.Обробка листового металу історично була високо цінуємим умінням, оскільки листовий метал використовувався для створення пластинчастої броні, яку носила кавалерія.

2 2

4.Леонардо да Вінчі винайшов виробництво листового металу

Це може виглядати як сюжет нового роману Дена Брауна, але цей маловідомий факт заснований на історичних документах. Дійсно, зображення в одному з альбомів да Вінчі показує перший приклад того, що пізніше стане прокатним станом.

Вважається, що ескіз да Вінчі сходить до 1485 році, і технологічні варіації його оригінального дизайну до сих пір використовуються в галузі виробництва листового металу.

У XIV столітті Леонардо да Вінчі був одним з перших, хто розробив пресові, роликові і різальні технології, які використовувалися для виготовлення монет. За своє життя він зробив близько 1500 таких машин.

Да Вінчі в буквальному сенсі випередив свій час. Якщо бути точніше – випередив його на 534 роки!

4 2

5.Перший гідравлічний прес був розроблений в 1770 році англійським промисловцем і талановитим винахідником Джозефом Брама, який домігся успіху завдяки створенню ряду складних високоточних інструментів, які дали початок бурхливому розвитку машинобудівного виробництва в Англії XIX століття. Раніше гідравлічний прес так і називався – «прес Брама», і був запатентований Джозефом в 1795 році.

без названия 9

6.Водяні колеса, робоча сила і пар – це лише три приклади джерел енергії, які використовувалися для приводу устаткування з листового металу на протязі всієї історії.

без названия 10

7.Висота Ейфелевої вежі залежить від сезону.

Ейфелева вежа зроблена з 7 тисяч тонн кованого заліза – тип заліза, яке вироблено і прокатано. Крім того, з листового металу були виготовлені деякі підтримуючі механізми вежі.

Через те, що сталь і залізо розширюються при впливі на них тепла, Ейфелева вежа збільшується у висоту в літні місяці. Коли сонце підтримує постійну температуру металу, теплове розширення змушує вежу рости, і її висота збільшується до 17 см в найспекотніші місяці.

без названия 11

8.Виробництво листового металу займає ключове місце в історії

Підприємцю Ренс Елі Олдс приписують винахід конвеєрної лінії в 1901 році, в той час як Генрі Форд використовував її в своїх інтересах в 1913 році і поклав початок масовому виробництву автомобілів.

Виробництво листового металу стало більш популярним в кінці 19 століття. В ту епоху працівники галузі виробництва листового металу все частіше використовували листозгинальні преси для формування металу і листопрокатні верстати для вирівнювання металу.

без названия 12

9.Метал легко переробляється.

Будь-який тип металу є дуже затребуваним матеріалом, і це пов’язано з двома надзвичайно вигідними факторами. По-перше, метал неймовірно міцний, а по-друге, метали можна багаторазово переробляти без шкоди для їх властивостей.

Сталь – найбільш переробляється в світі, в той час як і інші поширені метали, такі як мідь, олово, свинець і, зокрема, алюміній, постійно переробляються знову і знову. За оцінками, щорічно у всьому світі споживається 200 мільярдів банок пива і безалкогольних напоїв, і всі вони постійно переробляються.

без названия 13

10.Виробництво листового металу – це ВЕЛИКИЙ бізнес!

Сталеливарна промисловість є другою за величиною галуззю в світі, після нафтогазової галузі. Оборот виробництва сталі становить близько 900 мільярдів доларів, і галузь продовжує зростати високими темпами.

В основному сталь використовується в будівлях, на автомобільних і залізних дорогах, в будинках, в побутовій техніці і інфраструктурі. По суті, це означає, що споживання сталі зростає разом з глобальним населенням і широким розвитком націй і товариств. Таким чином, інвестиції в світову сталеливарну промисловість завжди розглядаються як надійні і довгострокові.

¦¦¦ ¦ ¦¦¦¬ ¦ ¦ ¦¬¦ ¦ ¦ ¦¬TП 14

Завод «Мехбуд» працює відповідно до найвищих професійних стандартів понад 20 років. Ми поважаємо історію виготовлення листового металу, а також розуміємо, що виробничі методи і технології постійно змінюються і розвиваються.

Для цього ми постійно інвестуємо в новітні технології, програмне забезпечення та обладнання, щоб дозволити нашому бізнесу задовольняти потреби самих різних клієнтів. Ми не вважаємо замовлення занадто великими або дуже маленькими і пишаємося тим, що робимо готову продукцію для вас або вашого бізнесу за конкурентноздатною ціною і своєчасно.

Ми також будемо раді запропонувати вам консультацію, якщо вам буде потрібна порада з будь-якого проекту, які ми можемо допомогти вам реалізувати!

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
4 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі