Чи варто будівельному бізнесу мати сторінку в Instagram?
29 Грудня, 2018
1129  

Чи варто будівельному бізнесу мати сторінку в Instagram?

Популярність соціальних мереж зростає з кожним днем. Найбільшою популярністю користується мережа Instagram. Мільйони людей заходять щодня в свій аккаунт щоб подивитися “свіжу” стрічку фотографій. Мережа Instagram стала ідеальним майданчиком для бізнесу, адже тут кожен може знайти свого покупця.

Сьогодні ми хочемо з’ясувати – чи варто будівельному бізнесу мати свою сторінку в Instagram? На це питання ми намагатимемося відповісти на прикладі нашої компанії – Заводу “Мехбуд”.

Бізнес сторінка в Instagram є більше брендового складовою Вашого бізнесу, ми спілкуємось  про будівельний бізнес в першу чергу.

Досвід роботи з Instagram @ mehbud1 говорить про те, що сторінку в Instagram завести варто, але розраховувати, що вона стане основним джерелом залучення клієнтів не варто.

В Україні  станом на 2016 рік налічується 8,5 мільйонів щомісячних активних користувачів Instagram. Так, 60% користувачів жіночої статі, а 40% чоловічої. Але це все одно велика аудиторія, в якій повинен бути представлений ваш бізнес.

instagram-for-business

7 причин почати використовувати Instagram для будівельного бізнесу

Наведемо ще трохи причин чому все ж таки варто завести бізнес сторінку в Instagram:

Instagram є  другою соціальною мережею після Facebook (YouTube – це окрема історія).
Займай поки вільно. Не так багато будівельних компаній присутні в Instagram.
Графічна та відео презентації вашого бренду в мережі. Так само варіант портфоліо або каталогу ваших робіт.
Instagram може бути використаний для створення контенту для інших соціальних мереж, а також  та сайту.
Ви можете створювати контент на ходу. Зустрічі, презентації або просто робочий день …
Ви можете ділитися фото та відеоматеріалами з Instagram в Facebook.
Instagram історії це цікавий та  захоплюючі спосіб спілкування з вашими клієнтами.

Можна навести ще багато аргументів «ЗА» створення бізнес сторінки в Instagram, але давайте подивимося на досвіді підприємства «Мехбуд» @ mehbud1.

mehbud-instagram-stats

Ми в Instagram

Почалася історія нашого підприємства в Instagram з початку 2015 року. Як ви можете бачити ми досить підросли з цього часу …

Так, чесно зізнаємося, зверталися за допомогою в просуванні нашої сторінки в Instagram, але крім 2000 мертвих передплатників ця компанія нам нічого не дала. Та ось з квітня  2015 року ми зайнялися просуванням нашої Instagram сторінки самостійно.

Як ви можете бачити ми досягли гарних  результатів!

І так, Instagram приносить нашому підприємству замовлення. Трохи 1-2 на місяць, але це повністю виправдовує та  приносить прибуток на витрачені зусилля по веденню даної сторінки.

instagram-statistica-mehbud

Ось невелика статистика нашого профілю – mehbud1

Як ви можете бачити ми не заспамлюємо  стрічку користувача та публікуємо щось цікаве, гарне, корисне або  щось зсередини компанії.

Наприклад: «75 років і на роботі»

Чи ось: «Подорожі Конструктора»

Ми власне зібрали понад 12 різних типів контенту який можна публікувати на бізнес сторінці Instagram нашого підприємства. Компанія Мехбуд намагається дотримуватися свого  контент плану, хоч й не завжди це  виходить.

Робота з замовленнями в Instagram.

На рахунок замовлень, те що власне хвилює багатьох, справи йдуть таким чином (звичайно є секрети фірми, але де чим можу поділитися).

В нас був цикл замовлень з облицювання АЗС та АЗК, природно ми все фотографували та  ставили відповідні хештеги і все це охайно  та гарно  публікували в Instagram.

Одне з таких фото, а саме це:

Було знайдено, як ми потім з’ясували по геолокації «OKKO» представником мережі автомийок. Компанія активно займалася пошуком підприємства яке може зробити облицювання авто мийки в стилі АЗС.

Подивившись наші роботи в Instagram покупець перейшов на  посилання та  завантажив  каталог. У підсумку – компанія звернулася до нас та замовила фасад авто мийки!

На момент написання статті, проект ще знаходиться на стадії монтажу, тому фотографій ще немає, але ми їх обов’язково опублікуємо на нашій  сторінці.

Буду з Вами відвертим  – зібрати таку аудиторію,  не просто, особливо на це впливає специфіка бізнесу. Як Ви прекрасно розумієте, це тема не котики, гарні краєвиди, мода та інше, які збирають свою аудиторію швидше та більше.

Але є приємний бонус, це країни СНД! Instagram привернув партнерів та звернення з Білорусії, Молдови, Росії та навіть Казахстану.

Початок сторінки в Instagram починається з плану. Запланований  та грамотний підхід є однією з запорук успішного ведення та  використання сторінки Instagram для вашого бізнесу.

Пропозиції

Відділ маркетингу підприємства «Мехбуд» пропонує:

планування,
організацію
та  часткове ведення вашого бізнес профілю в Instagram.
Чому частково, тому що без часткової генерації контенту на стороні Вашої компанії, ми не зможемо побудувати успішний та прибутковий профіль в Instagram без Вашої участі.

Ми візьмемо 90% турбот, але все одно 10% ляже на співробітника або співробітників Вашої компанії з яким ми будемо в активному контакті (дзвінки і зустрічі). Співробітник Вашої компанії буде допомагати нам у генерації контенту всередині вашої компанії.

Давайте разом знайдемо Вам нових клієнтів!

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі