«Грильято»: стеля, яку не переплутаєш з жодною іншою
28 Березня, 2018
1071  

«Грильято»: стеля, яку не переплутаєш з жодною іншою

Сьогодні ринок стельових підвісних конструкцій представлений найрізноманітнішими модифікаціями. Підвісну стелю можна зробити з рейок, з металевих касет, зі сталевих, пластикових або волокнистих панелей і т.д.
Але все ж є один різновид підвісних стель, який виділяється серед інших – як зовнішнім виглядом, так і експлуатаційними особливостями. Це – підвісні стелі «Грильято», і саме про них ми сьогодні розповімо максимально докладно.

potolok-grilyato

Огляд стельової системи Грильято

Конструкція підвісних елементів

В офісах, магазинах, торгово-розважальних центрах та інших комерційних будівлях можна побачити досить оригінальні стельові конструкції у вигляді ґрат. Це і є стелі Грильято: їх структура робить такі вироби незамінними для оформлення приміщень там, де потрібно реалізувати оригінальні дизайнерські ідеї.

potolok-grilyato

Основна відмінність стель Грильято від простіших підвісних систем – конструкція стельових елементів:

  • Стеля збирається з ґратчастих модулів стандартного розміру – 600х600 мм.
  • Модулі робляться з панелей певної форми. Панелі можуть бути дерев’яними, але найчастіше встановлюють стелі Грильято на базі штампованих металевих панелей – сталевих або алюмінієвих.
  • При виготовленні панелі металева заготовка товщиною від 0,3 до 0,5 мм піддається штампуванню: в результаті виходить виріб з U-подібним профілем. Стандартна ширина такого профілю становить близько 10 мм, а висота – 30-50 мм.
potolok-grilyato
  • Для складання ґратчастої секції стелі використовуються профілі двох типів – «тато» і «мама». Вони отримали свою назву завдяки тому, що у цих профілів пази розташовані на протилежних краях, і при стикуванні «тата» з «мамою» виходить стабільна конструкція, практично позбавлена ​​зазорів.
  • При складанні конструкції утворюються квадратні проміжки. Їх розмір може бути різним (це залежить від моделі стелі) – від 30х30 до 150х150 мм.
    Стелі Грильято від компанії «Мехбуд» виробляються саме з металевого U-подібного профілю. Для їх виготовлення використовується метал з антикорозійним пасивуючим покриттям. Крім того, зовні на профіль наноситься порошкова або полімерна фарба, яка не тільки надає виробу потрібного забарвлення, але і захищає метал від впливу вологи.

Технологія монтажу

potolok-grilyato

Конструкція самої підвісної системи схожа з конструкцією стель інших типів. Монтується Грильято за схожим алгоритмом:

  • На першому етапі виконується розмітка приміщення. Спочатку визначається зазор між стельовим перекриттям і підвісною конструкцією – чим більше комунікацій потрібно приховати за стелею Грильято, тим більшим повинен бути цей зазор. Потім розмічається саме стельове перекриття для установки підвісів.

Зверніть увагу! Стеля Грильято добре проглядається, тому перекриття крізь нього буде видно. Це означає, що його потрібно хоча б мінімально «облагородити» – прибрати залишки старого оздоблення, обробити протигрибковою речовиною, побілити або пофарбувати. А от проводити трудомістку процедуру вирівнювання стелі не обов’язково: нерівності перекриття все одно не будуть помітні навіть при детальному розгляді.

  • Наступний крок – монтаж підвісної системи. Тут потрібно починати з установки пристінового профілю – його кріплять по периметру приміщення з кроком кріплення не більше 300 мм.
  • Потім по розмітці монтуються підвіси: їх кріплять до стелі за допомогою анкерів з металевими або пластиковими гільзами. Для монтажу несучих елементів в 99% випадків використовуються підвіси стрижневого типу з регульованою довжиною – так можна буде відкоригувати положення окремих елементів після завершення монтажних робіт.
potolok-grilyato
  • До підвісів кріпляться несучі профілі: їхні краї необхідно завести в пристінний профіль для забезпечення необхідної жорсткості.

Після установки несучих елементів варто подумати про прокладання комунікацій, оскільки в подальшому доступ до простору за стелею буде утруднений. Проводку потрібно укладати в кабель-каналах – і з міркувань естетики, і з міркувань пожежної безпеки.

  • Після цього збираються ґратчасті модулі (профілі «мама» і «тато» вставляються один в одного). Зібрані модулі укладаються на каркас з несучого профілю.
    Після завершення монтажу основної частини конструкції вона перевіряється по плоскості. Виявлені відхилення ліквідуються за рахунок регулювання довжини відповідних підвісів.
Potolki-Griliato

Грильято в дизайні приміщень: зовнішній вигляд і освітлення

Стелі Грильято можна використовувати і для оформлення житлових приміщень – наприклад, у великій кімнаті, на веранді або терасі вони будуть цілком доречні. Але найчастіше їх встановлюють в комерційних будівлях – магазинах, офісах, ТРЦ і т.д.

Причина полягає в хорошому дизайнерському потенціалі:

  • По-перше, растрова структура підвісної конструкції з проміжками, що проглядаються, – це оригінальне рішення, яке робить стелю Грильято практично унікальною. Висота приміщення в цьому випадку візуально збільшується, що забезпечує потрібний дизайнерський ефект.
  • По-друге, різноманітність стель Грильято дозволяє підібрати модель під будь-яку інтер’єрну концепцію. Це стосується як розмірів проміжків, так і забарвлення ґратчастих модулів. Так, компанія «Мехбуд» виробляє модулі в будь-якому кольорі по каталогу RAL: вам залишиться тільки вибрати потрібний відтінок.
  • Нарешті, ґратчасту стелю можна доповнити спеціальними світильниками. У стелю Грильято монтуються лампи, які фіксуються окремими підвісами. При цьому виглядає освітлення досить оригінально, оскільки ґратчасті конструкції відбивають частину світла, формуючи унікальний тіньової візерунок.

В цілому ж стеля Грильято – це хороший вибір для будь-якого приміщення, якому ви хочете додати індивідуальності.

  • 20 2
  • 19 1
  • 11 3
  • 8 3
  • 15 3
  • 6 3
  • 3 3
  • 5 3
  • 2 3
  • 4 3

Переваги і недоліки стель Грильято

Як у будь-яких стельових конструкцій, у стель Грильято є як переваги, так і недоліки. Почнемо з мінусів – благо, їх небагато, і вони не дуже серйозні:

  • Установка стелі Грильято «краде» мінімум 150 мм висоти приміщення. Так що монтувати таку конструкцію в типовій хрущовці з низькими стелями – ризикований крок.
  • На ринку можна знайти досить дешеві модифікації, але їх якість залишає бажати кращого.

Зверніть увагу! Якщо ви хочете придбати Грильято за прийнятною вартістю і з хорошою якістю, варто купувати стельові модулі у виробника.

  • Зовнішній вигляд стелі залежить від того, наскільки професійно буде виконаний монтаж

Плюсів у Грильято набагато більше:

  • Перша і найочевидніша перевага – привабливий зовнішній вигляд. Навіть якщо не враховувати описані вище дизайнерські можливості, конструкція виходить дуже оригінальною і радує око.
  • Другий плюс – хороші експлуатаційні характеристики. Правильно змонтована стеля Грильято може без ремонту простояти більше десяти років, адже ламатися там, по суті, нема чому. Довговічність забезпечується в тому числі і високою стійкістю до корозії.
  • Ще одна перевага – вентиляція і звукоізоляція. З одного боку, ґратчасті модулі вільно пропускають повітря. З іншого – вони ефективно гасять шуми, так що стеля практично не дає відлуння. Для галасливих торгових залів ця якість – просто знахідка!
potolok-grilyato
  • Грильято добре маскує всі комунікації, при цьому не шкодячи зовнішньому вигляду приміщення. Так, стеля проглядається. Але якщо ви це врахуєте на етапі монтажу проводки, кабель-канали будуть майже непомітними. А те, що залишиться на виду, буде сприйматися як частина сучасного дизайну.
  • Не можна забувати і про безпеку. Конструкція стелі Грильято не передбачає наявності горючих матеріалів, так що з точки зору пожежної безпеки вона бездоганна!
    А ще через решітки вільно проходить дим, тому за стелею можна встановити не тільки датчики задимлення, а й виходи вентиляції.

Висновок

У стелі Грильято є кілька спільних рис зі звичайною панельною стелею, але і візуально, і за своїми експлуатаційними характеристиками ці конструкції відрізняються досить сильно. У чому полягають ці відмінності, і який різновид стелі варто вибрати в тій чи іншій ситуації – розповімо в одному з наших наступних матеріалів.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі