Обираємо стелю на 2019 рік: класичні та революційні тренди
30 Листопада, 2018
2047  

Обираємо стелю на 2019 рік: класичні та революційні тренди

potolok-trendu-2019

Якщо на 2019 рік у вас запланований ремонт приміщень – житлових, виробничих або комерційних – то варто подумати також  про те, які стелі в них будуть встановлені. Все ж таки капітальна реконструкція робиться не на один рік, тому, заздалегідь продумавши та  обравши стильний, практичний та довговічний варіант, ви надовго опинитеся у виграші.

У нашому огляді ми розглянемо тренди на стелі 2019 року – нехай частина з цих трендів дісталася нам ще з минулого року.

Стеля для житлового приміщення

Житлові приміщення завдяки невеликій (відносно) площі зазвичай можуть похвалитися найбільшою  різноманітністю інтер’єрних рішень, враховуючи також – сферу обробки стель. При цьому деякі технології – наприклад, побілка стелі або обклеювання перекриття шпалерами сьогодні безнадійно застаріли, та будуть доречними тільки в певних інтер’єрах.

Що ж буде актуальним в 2019 році?

  • Фарбування стелі з використанням гладких або текстурованих пігментів, як і раніше, належить до рішень економ-класу. Тут важливо обрати якісну фарбу та підібрати її відтінок відповідно до загального дизайну.
potolok-trendu-2019
  • Підвісні конструкції з гіпсокартону поступово відходять у минуле. Ще пару років тому фігурні багаторівневі стелі були  дуже популярними , але в 2019 році більш модною буде лаконічна рамка по периметру, підсвічена LED-стрічкою.
  • Натяжна стеля – рішення не універсальне, але цілком прийнятне. Звичайно, глянцеві полотна з фотодруком та візерунками будуть виглядати гарно не всюди, тому їх частка на ринку стрімко зменшується. А ось матові натяжні стелі, тканинні конструкції, та  полотнища, що заходять на стіну – це ті варіанти, які варто розглядати в першу чергу.
potolok-2019
  • Для приміщень, де важлива висока функціональність стелі – ванній, кухні, коридору -варто розглянути підвісні конструкції з якісного ПВХ, МДФ, композиту або (найкраще) металу з полімерним покриттям. Більш того, композитні та металеві панельні стелі в 2019 році можна встановлювати також  в житлових кімнатах, особливо якщо габарити приміщення це дозволяють.
  • Нарешті, інновація 2018 року, яка в 2019 теж буде актуальною – поєднання обробки стелі і стіни. Комбінуючи стінові  та  стельові панелі (горизонтальні або вертикальні), можна перетворити квартиру зі звичайного житла в стильну сучасну студію. Для цієї мети найчастіше використовуються рейкові конструкції або кубообразні панелі.
  • 20
  • 14 1
  • 13 2
  • 7 3

Стелі для офісної та комерційної нерухомості

Стелі для офісної нерухомості та комерційних об’єктів часто об’єднують в одну групу, але це не зовсім раціонально – аж надто різні вимоги до них висуваються. Втім, якщо говорити про тренди, які застарівають, то певні перетини є:

  • Оштукатурювання стелі з наступною побілкою та фарбуванням – варіант, якій варто застосовувати тільки для крайньої економії. Але і в цьому випадку вигода буде не значною, оскільки для якісного вирівнювання доведеться використовувати великі обсяги штукатурки.
potolok-trendu-2019
  • Підвісна система з гіпсокартону так само, як і при обробці стелі житлового приміщення, йде в минуле. Тобто використовувати її можна як в офісі,  так і в комерційному приміщенні, але актуальною вона вже не буде.
  • Стеля «Армстронг» допустима для офісу «без претензій», але ось в комерції від нього варто відмовитися. Плити з волокнистого матеріалу в 2019 році будуть виглядати архаїчно. І це відразу ж позначиться на вашій репутації.

Трохи краще виглядатимуть однотонні металеві касети або перфоровані стельові панелі. Вони підійдуть для офісів та  магазинів, в яких інтер’єр не відіграє ключової ролі у впливі на клієнта. Сюди ж можна віднести стелі «Грильято» – для торгових центрів та розташованих в них бутіків такий варіант буде більш ніж прийнятним. Особливо – якщо всі приміщення потрібно буде витримати приблизно в одному стилі.

  • 18
  • 19
  • Для комерційних об’єктів «з індивідуальністю» – магазинів, кафе, ресторанів – можна порекомендувати нестандартні рішення. У 2019 особливо актуальними будуть кубообразні стелі з імітацією натурального дерева, рейкові конструкції «металік», а також нестандартні стельові касети – шестигранні, трикутні та ін.
  • Криволінійна  рейкова стеля, популярна у дизайнерів в 2017-2018 роках, буде поступово здавати свої позиції, але якщо ви органічно впишете таку конструкцію в інтер’єр та підберете правильний відтінок, то виглядати вона буде цілком сучасно.
  • Ще один варіант, який буде користуватися попитом в 2019 році – це стельові конструкції з комбінації скла та металу. Матові та прозорі скляні панелі, а також панелі з піскострумним малюнком можна комбінувати з хромованими або позолоченими касетами й  вбудованими LED-світильниками.
  • 17
  • 4 2
  • 12 1
  • 21
  • 3 3
  • 2 3
  • 8
  • 9 2
  • 7 3

Стеля для промислового об’єкту

Говорячи про промислові об’єкти, тренди варто аналізувати під кілька іншим кутом. Справа в тому, що в даному випадку на перший план виходить функціональність стелі та його доступна вартість -все ж обробляти доводиться дуже великі площі.

З цієї причини, на жаль, для більшості підприємств і в 2019 році, та  протягом наступних кількох років тренд буде один – «якщо стеля цеху поки не обвалюється -не чіпаємо, якщо обвалюється – штукатуримо та білимо».

potolok-trendu-2019

На щастя, на ринку зростає частка компаній, які усвідомлюють два важливих аспекти:

  1. Якісна обробка (в тому числі стелі) із застосуванням довговічних надійних матеріалів служить довше, а значить, виявляється вигіднішою.
  2. Використання сучасних конструкцій дозволяє розширити функціональність стелі (приховати комунікації, раціонально розташувати освітлення), тому на обробці економити не варто.

Саме виходячи з цього в 2019 році прогнозується зростання попиту на підвісні металеві стелірейкові, панельні та  касетні – з захисно-декоративним покриттям світлих відтінків. Довговічність, привабливий зовнішній вигляд, хороші показники світловідбивання, а також легкість очищення були оцінені ще в 2017-2018 роках, але в наступаючому 2019 році  встановлення  такої стелі на складці, в цеху або в лабораторії буде розцінюватися як своєрідний «стандарт якості».

  • 2 1
  • 10 2

Висновок

Розглянувши  тренди на стелі 2019 року можна зробити наступні висновки. Інтер’єрний дизайн, особливо масовий – це галузь, яка розвивається не надто інтенсивно, але при цьому не стоїть  на місці. Стельової обробки це стосується на 100% – так,  у 2019 році можна використовувати застарілі прийоми, методи та матеріали. Але якщо ви хочете не просто «бути в тренді», а використовувати весь декоративний потенціал, закладений в стелю, то ви волею-неволею повинні орієнтуватися на найсучасніші рішення …

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі