Тренди у підвісних стелях на 2023 рік
15 Грудня, 2022
306  

Тренди у підвісних стелях на 2023 рік

Робити прогнози на розвиток галузі у 2023 році досить складно. Традиційно відштовхуватися від загальносвітових та європейських трендів не вийде — надто велика залежність від політичної ситуації та загального рівня економічної активності.

Але навіть за недостатньої повноти вихідних даних можна проаналізувати реакцію ринку на пропозиції у сфері підвісних стель — і зрозуміти, які моделі будуть максимально затребуваними.

5-10

Вимоги до підвісної стелі

Перше, що можна стверджувати з максимальною впевненістю, — попит на підвісні стелі в 2023 році зростатиме незалежно від динаміки в економіці (виключаємо апокаліптичні сценарії). Якщо людина у 2023 році плануватиме ремонт, реконструкцію чи зведення будівлі з нуля — вибір однозначно робитиметься на користь перевірених рішень із гарним запасом міцності та довговічності. У сегменті стельових конструкцій – це практично гарантовано металева підвісна стеля на каркасі, що несе.

Пріоритети:

  • Довговічність та невибагливість до обслуговування. Прогноз на наступні роки дати взагалі нереально, тому краще сьогодні вкластися в оздоблення приміщення один раз, ніж опинитися в ситуації, коли стелю ремонтувати потрібно, а грошей немає, і не передбачається. Металева стеля – рішення на десятиліття, і сьогодні воно як ніколи до речі.
  • Надійність, екологічність та пожежна безпека. Тут коментарі зайві: всі за 2022 рік відмінно вивчили, що стеля має бути легкою, міцною і не повинна горіти. І ці вимоги не залежать від регіонів: ризик зберігається на всій території України.
  • Дизайнерський потенціал. Металеві підвісні стелі хороші хоча б тим, що навіть базові рішення виглядають у приміщеннях досить органічно. Якщо ж потрібно створити унікальний інтер’єр – то вибір рішень у сегменті металевих підвісних стель буде цілком залишковим.

Таким чином, тренд у 2023 році буде досить простим — ринку потрібні насамперед універсальні рішення з великою довговічністю та хорошими експлуатаційними показниками.

Ціна та функціональність: що перемагає?

Питання ціни ми в попередньому розділі ми вже торкнулися — а тут поговоримо про ціноутворення та попит трохи докладніше. В умовах економічної стагнації часто зростає попит саме на дешеві різновиди матеріалів. Однак у випадку з рішеннями для будівництва, зокрема підвісними стелями, це не так. Минулий період економічного спаду показали цікаву закономірність:

  • Так, як і прогнозовано, відзначалося невелике зростання попиту на ультрабюджетні рішення.
  • При цьому більшість покупців віддавала переваги продукції з середнього та високого цінового сегмента.

Мотивація була більш ніж прозорою: в умовах дефіциту ресурсів є сенс купувати матеріали, які довели свою надійність і здатні прослужити максимально довго.

Тому на ринку, який оформляється вже зараз і продовжить формуватися в 2023 році, тренди в області підвісних стель будуть такими:

  • Пошук оптимального співвідношення якості та ціни з акцентом на перший пункт.
  • Перевага конструкцій із сертифікованих матеріалів (а також виробам, які самі мають сертифікат відповідності).
  • Вибір на користь стель із товстого металу європейського виробництва з ефективним захисно-декоративним покриттям.

Ціна підвісних стель теж буде важлива — але все ж таки в 2023 році у виграші залишаться компанії, які роблять ставку на якісніший (нехай і дорожчий) продукт.

Дизайнерські рішення

Дизайнерські рішення в оздобленні приміщень дуже важливі, і ця важливість збережеться у 2023 році. Є висока ймовірність, що критично зменшиться (порівняно з 2021 роком, 2022 не беремо до уваги) частка унікальних стельових конструкцій, тому ринок вимагатиме стель:

  • Масових, і тому не настільки дорогих
  • Привабливі, що органічно вписуються в сучасні дизайнерські концепції

Вибір у цьому сегменті буде досить широким – тим більше що навіть серед типових стель за рахунок вибору кольору можна впровадити досить стильні та оригінальні рішення. Однак варто звернути увагу на лімітовані дизайнерські серії. Якщо говорити про продукцію заводу «Мехбуд», то до них належать такі стелі:

  • T_techo – стеля, що складається з ламелів з Т-подібним профілем (висота центрального виступу – 65 або 135 мм). Вертикальні пластини стелі T_techo створюють об’єм, причому горизонтальні частини стелі стикуються між собою, формуючи суцільне покриття.
  • V_techo – стеля з ламелями у формі прямокутного трикутника. Фіксована ширина в 35 мм, висота – 35 або 85 мм.
  • Recto – стеля з ламелями у вигляді рівнобедрених трикутників з вершиною, спрямованою вертикально вниз. Ширина основи може – 35 або 85 мм, висота – 55, 85 або 105 мм.
  • Diente Techo – стеля, у якої кожна ламель у перерізі – прямокутна трапеція. Трапецієподібні профілі можуть мати різний розмір – 35, 85, 135 мм.
  • LaminaTecho – інноваційна пластинчаста стеля. Ламелі представлені вертикальними пластинами розміром 105 чи 200 мм з особливим профілем.

Звичайно, це не повний набір дизайнерських рішень – але для створення унікальних інтер’єрів у 2023 році вони будуть більш ніж потрібні.

Висновок

Коротко резюмуємо: 2023 року попит на металеві підвісні стелі буде продиктований переважно раціональними аргументами. Пріоритет – сертифіковані моделі з товстого металу, з покриттям, стійким до впливів вологи та побутової хімії. Крім того, високим буде попит і на дизайнерські стелі із серій, які були виведені на ринок порівняно недавно.

author
Иван Жилєнков
Про автора:

Профессиональный опыт: более 10 лет в сфере строительных  отделочных материалов. Свыше 100 завершенных объектов  различного назначения, на которых применены уникальные  потолочные решения. Разработ...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі