Фасад для автомийок від «Мехбуд»
8 Лютого, 2022
805  

Фасад для автомийок від «Мехбуд»

fasad-avtomoyka

Дуже часто, в автомийному бізнесі, власники не приділяють належної уваги дизайну приміщення. В результаті виходить ─ одноманітний, примітивний фасад, малофункціональний простір для обслуговування автомобілів та дискомфорт для клієнтів. У більшості випадків це не бажання щось кардинально змінювати в орендованих приміщеннях.

Але часи змінюються і, щоб утримати клієнтів, необхідно надавати їм якісний сервіс і створювати максимальний комфорт.

Тому компанії, що займаються проектуванням та будівництвом сучасних автомийок, націлені на три основні складові цього бізнесу:

  • поєднання оперативності та функціональності,
  • оптимізації процесу по догляду за машиною та цікаве оформлення об’єкта автосервісу,
  • не забувають і, про клієнта – чекати завершення процесу миття, можна зручно влаштовуючись на дивані з чашкою кави, в кімнаті з кондиціонером.
fasad-avtomoyka

Фасад та інтер’єр приміщень автомийки повинні спочатку формувати у клієнтів гарне, враження, бути такими, що запам’ятовуються і, викликати бажання постійно обслуговуватися саме на цій мийці.

2 3

Ідеальний фасад для автомийки: вибираємо рішення

Незалежно від масштабів автомийки, вимоги до оздоблення фасаду будуть приблизно однаковими. Вони обумовлені як маркетинговими чинниками, і суто практичними міркуваннями.

  • Пріоритетом буде, звичайно, надійність та довговічність обробки. Для оформлення фасаду бажано використовувати матеріали з високою механічною міцністю та стійкістю до навантажень – чим більша площа, тим вищий ризик деформації фасаду або його відриву від основи під впливом вітру.
  • Другий важливий фактор – стійкість до кліматичних впливів. Незважаючи на те, що обробка машин проводиться всередині будівлі, фасад може також страждати від впливу вологи, що призводить до корозії металевих деталей або набухання обробки з інших матеріалів. Крім того, не варто забувати про вплив ультрафіолету – деякі матеріали при контакті з УФ-випромінюванням або деградують, або втрачають привабливий зовнішній вигляд.

Важливо! Фасад автомийки постійно забруднений продуктами згоряння палива, тому використання в обробці пористих (нехай і міцних, вологостійких) матеріалів небажано. Також необхідно враховувати необхідність регулярного миття фасаду – матеріал повинен витримувати зволоження, тертя та контакт з миючими засобами.

  • Якщо ми вже заговорили про привабливість фасаду, то тут варто врахувати можливість обробки мийки або в корпоративних кольорах (якщо вона входить до мережі компаній), або відповідно до затвердженої дизайнерської схеми. Таке рішення виглядає більш привабливо, і найчастіше саме фасадне оздоблення стає фактором, який має ключовий вплив на вибір автовласника на користь автомийки (як мінімум при першому візиті – далі спрацьовують механізми формування лояльності).

Такий перелік вимог значно звужує список матеріалів, які можна використовувати при обробці автомийок. З цієї причини практично завжди використовується перевірене рішення – оздоблення металевими фасадними касетами та панелями.

Для власників бізнесу, оздоблювальні матеріали для будівлі автомийки повинні бути практичними і довговічними. Навісні фасади за допомогою металевих пофарбованих панелей від виробничого підприємства «Мехбуд», що найточніше відповідають цим вимогам, дають широкі можливості для дизайну в облицювання та гарантують високу надійність і великий термін служби.

Переваги

Облицювання стін будівлі автомийки металевими панелями, виробленими на підприємстві «Мехбуд» як зовні, так і всередині, має кілька функцій і має певні переваги:

  • Покращений зовнішній вигляд
  • на стінах будівлі можна приховати тріщини, вищерблені, відшарування штукатурки, висоли;
  • більш тривалий термін збереження зовнішнього вигляду та термін служби стін будівлі, без періодичного ремонту;
  • широка гама кольорів облицювальних панелей;
  • можлива комбінація облицювальних панелей за кольором та розмірами;
  • нескладне перефарбування фасаду при зміні фірмового стилю;
  • фасад добре миється, легко видаляються техногенні забруднення;
  • інтер’єрні стінові та стельові панелі для офісних приміщень з матовим або глянсовим забарвленням, із дзеркально-полірованої нержавіючої сталі, а
  • також плівкове покриття під дерево, штучний камінь, дають величезні можливості для дизайну.
fasad-avtomoyka

Різноманітність систем облицювання фасадів від «Мехбуд»

  • металеві касети з пофарбованої оцинкованої сталі та алюмінію завтовшки 0,5-1,5мм;
  • металеві касети та рейкові панелі з нержавіючої сталі, товщиною 0,4-0,7мм;
  • рейкові панелі з товщиною оцинкованої сталі або алюмінію 0,5-0,7 мм, пофарбовані в будь-який колір;
  • стельові металеві панелі зі спеціальною конструкцією жолобків, що забезпечують стік конденсату, усувають капання;
  • інтер’єрні рейкові панелі для технічних приміщень та правильна система кріплення можуть бути у вологій атмосфері без утворення корозії;
  • легко та швидко монтуються, економічно виправдані та найбільш доступні;
  • елементи стиків, обводів, кутів, коробів можуть бути виготовлені за місцем монтажу з листового металу з точним підгонкою за розміром.

Фасадне оздоблення автомийки з урахуванням сучасних трендів

Велика різноманітність металевих виробів для фасадів виробництва заводу «МехБуд» має своєрідний недолік — без належного досвіду складно вибрати конструкцію або рішення. Які підійдуть за максимальним числом параметрів.

Тут варто враховувати ось що:

  • Рейкові фасади добре підходять для споруд невеликої площі та висоти. У цьому випадку рейкова обробка буде максимально ефективною завдяки тому, що окремі елементи не деформуватимуться. Крім того, металеві рейки з полімерним покриттям активно застосовуються при підшивці покрівельних звисів, навісів та козирків. А також під час оформлення внутрішніх приміщень автомийки.
  • Касетний фасад – універсальне рішення, яке підходить для абсолютної більшості приміщень автомийок. При цьому на перший план виходить якість виготовлення фасадних касет (якість металу + склад захисно-декоративного полімеру), а також професіоналізм монтажної бригади. Враховувати варто і дизайнерський аспект: в 2020 остаточно оформився тренд на максимально виразне декоративне оформлення таких об’єктів. так що вибирати для оздоблення варто фасадні касети з можливістю фарбування у будь-які кольори по RAL.
  • У зовнішньому оформленні автомийки не менш доречно виглядатимуть фасадні панелі-жалюзі. По-перше, вони самі по собі досить акуратні та привабливі. По-друге, вони забезпечують ефективний відтік води — і дощової, і при миття фасаду. Зрештою, структура таких касет дозволяє перекривати ними засклені частини фасаду або маскувати повітропроводи без втрат проникності.

Все вищесказане стосується типових виробів стандартних форм та розмірів. Теоретично ж існує можливість виробництва фасадних панелей будь-якої конфігурації та будь-яких габаритів. Тому при обробці мийки, орієнтованої на роботу в преміум-сегменті, використання таких панелей дозволяє продати будь-яку дизайнерську схему.

Вся продукція, по фасадних та інтер’єрних конструкціях виробничого підприємства «Мехбуд», що захищають, сертифікована відповідно до чинного законодавства України.

Виробниче підприємство “Мехбуд” має значний досвід у виробництві металевих фасадних конструкцій для автомийок.

Підібрати оптимальні параметри облицювання та розрахувати вартість матеріалів, допоможе наш експерт по фасадах.

author
Владимир Рубленко
Про автора:

  Эксперт по фасадному строительству. Ведущий специалист по работе с корпоративными клиентами. ПрАТ “Завод Мехбуд”. Предоставление квалифицированной консультации по вопросам фасадн...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі