Дешевий паркан Ранчо
15 Квітня, 2021
196  

Дешевий паркан Ранчо

Запит у пошукових системах «дешевий паркан Ранчо» часто призводить потенційних покупців на сайти, скажімо так – не дуже сумлінних компаній. Як правило, такі компанії беруть розкручену модель паркану (а “Ранчо” – один з лідерів за популярністю в Україні, а тепер і в Європі), і просто копіюють її, не обтяжуючи себе узгодженням з компанією-конструктором. В принципі, зробити паркан схожий на “Ранчо” – не складно, зробити його дешевше оригіналу – теж, а ось повторити конструкцію точно без технологій і фахівців майже нереально.

Ось чому ми вирішили уважно вивчити питання, і розповісти покупцям «дешевого паркану Ранчо», що ж саме вони купують!

1 5

За рахунок чого можна здешевити паркан Ранчо?

Отже, “Ранчо” – це одна з найбільш затребуваних в Україні моделей металевих панельних огорож. Завод “Мехбуд” був однією з перших компаній, які почали випускати огорожі з такою конфігурацією – і лінійка “Ранчо” з 2012 року до цього дня залишається найпопулярнішою в асортименті компанії.

Конструктивно “Ранчо” досить простий – прямокутні ламелі з ребрами жорсткості кріпляться строго горизонтально на певній відстані один від одного. Секрет надійності і довговічності, як завжди, в деталях, які були продумані конструкторським бюро і неодноразово оптимізовані при аналізі зворотного зв’язку від споживачів.

Робити точну копію “Ранчо” у компаній-конкурентів не виходить, але їм це і не потрібно. Завдання таких виробників – мінімізувати собівартість конструкції і успішно «конкурувати ціною», що в умовах спаду економіки дає можливість претендувати на невелику частку ринку. Способів мінімізації собівартості може бути кілька:

  • Використання більш дешевого металу. Метал від китайських виробників з мінімальною товщиною і неякісною оцинковкою не застосовується великими компаніями. Але для «гаражного виробництва» він доступний за ціною і більш простий в обробці.
  • Використання дешевих полімерних покриттів. Є покриття, яке приховує метал – і добре, а як воно поведеться вже через місяць експлуатації, нікому особливо не цікаво.
  • Спрощення форми ламелі. Конфігурація ламелі “Ранчо” розроблялася для поєднання мінімальної маси і максимальної жорсткості. Для спрощення виробництва в кустарних умовах іноді прибирають ребра жорсткості: зовні це майже непомітно (особливо якщо не мати перед очима для порівняння справжню ламель “Ранчо”), але втрати міцності виявляться колосальними.

Власне, як ми неодноразово вказували в своїх оглядах, економія на ціні завжди забезпечується за рахунок споживача. А про наслідки від покупки такого «економ-варіанту» ми розповімо нижче.

2 5

Наслідки покупки дешевого паркану

Отже, чим ризикують покупці дешевих парканів “Ранчо”?

  • Перша проблема – тонкий метал. Мінімальна товщина призведе до провисання ламелей під власною вагою на великій довжині секції. Але це – не саме небезпечне. Тонкий метал неможливо надійно зафіксувати на несучій конструкції, тому надійність кріплення ламелей буде значно нижче, ніж потрібно. Пориви вітру або спроби силового злому можуть наочно продемонструвати різницю між металом нормальної товщини і тонкою економ-версією.

Зверніть увагу! Як правило, проблеми починаються вже при монтажі.

¦¦¦ ¦ ¦¦¦¬ ¦ ¦ ¦¬¦ ¦ ¦ ¦¬TП 35 1
  • Далі – високий ризик корозії. Відшарування і руйнування полімерного покриття, неякісна оцинковка – все це призводить до того, що метал починає іржавіти дуже швидко навіть в сухому кліматі. А метал на дешевих парканах “Ранчо” (див. вище!) тонкий, тому міцність буде знижуватися лавиноподібно.
  • Нарешті, зовнішній вигляд. Навіть якщо полімерне покриття не відразу почне відшаровуватися, різницю ви помітите дуже скоро. Причина проста: дешеві полімери не мають в своєму складі компонентів, що запобігають руйнування під впливом ультрафіолету. Тому відтінок конструкції дуже швидко змінитися в результаті вицвітання. І одна справа, якщо ви вибирали не мазкий сірий колір, а зовсім інша – якщо вибирали зелений, синій або інший яскравий відтінок, що гармонує із загальним дизайном.

Короткий підсумок: в кращому разі через кілька місяців проблеми починають «вилазити», приблизно через півроку паркан виглядає зовсім не так акуратно, як вам хотілося б. Виправити ситуацію практично неможливо, тому що основна проблема – це ламелі з тонкого металу з порушеною геометрією виготовлені «в гаражі». Тобто або терпіти цей паркан, або повністю демонтувати його і купувати новий.

В цілому раціональних аргументів на користь дешевих (НЕ недорогих, а саме дешевих, з ціною, помітно відрізняються від ринкової) парканів “Ранчо” немає. Економія буде незначною, а ось проблеми, які проявляться з гарантією, близькою до 90%, доставлять вам масу неприємних емоцій. Так що вирішувати, звичайно, вам – але ми, як відповідальний виробник, зобов’язані вас попередити про існуючі ризики і наслідки ваших рішень.

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі