Паркан Ранчо: просто, практично, надійно
1 Травня, 2023
269  

Паркан Ранчо: просто, практично, надійно

Серед всіх різноманітностей металевих панельних огорож саме паркани “Ранчо” користуються мало не найвищим попитом. Поєднання привабливого зовнішнього вигляду, лаконічного дизайну, практичності і надійності роблять “Ранчо” воістину універсальним парканом – він відмінно виглядає і навколо приватного будинку, і по периметру парковки, і на кордоні території готелю або пансіонату.

Паркан “Ранчо” від заводу “Мехбуд” – це конструкція, яка вже встигла завоювати бездоганну репутацію. Саме цьому «сімейству» огороджень і буде присвячена ця стаття.

Трішки історії

Паркани, зібрані з горизонтальних планок, закріплених на невеликій відстані, використовувалися практично у всіх світових культурах. Найчастіше такі конструкції застосовували для огорожі сільськогосподарських угідь – людина таку огорожу долала без проблем, а от домашні тварини були надійно закриті в межах вигону або двору.

Мінусом таких огорож був матеріал виготовлення – дерево. Горизонтально розташовані панелі у вологому кліматі гнили швидше вертикальних штакетин, тому огорожа частіше потребувала ремонту або заміни деталей. Поява на ринку металевих огорож з полімерним покриттям дозволило вирішити проблему з корозією або деформацією при намоканні – тому паркани в стилі “Ранчо” почали масово виробляти по всьому світу.

Першою компанією в Україні, яка почала виробляти паркани “Ранчо” з металевого профілю, став завод “Мехбуд”. Ця модель огороджень присутня в асортименті заводу з 2009 року – і до цього дня (тобто вже більше 10 років) вона залишається однією з найбільш затребуваних.

Популярність парканів “Ранчо” від “Мехбуд” не залишилася непоміченою. Після того як компанія ввела ці огорожі в асортимент і фактично «задала на них моду» – паркани “Ранчо” (дуже часто саме під цією назвою) стали з’являтися і в інших компаній, що випускають металеві огорожі. Якість копій дуже різна – від цілком пристойної до сучасно неприйнятної (низька ціна досягається за рахунок використання найдешевшої сировини, що не йде на користь ні міцності, ні довговічності).

Особливості конструкції

Що ж собою являє паркан “Ранчо”?

Основу конструкції складають збірні секції з металевих профільованих ламелей.

  • Кожна ламель виготовляється з оцинкованої сталі з захисно-декоративним полімерним покриттям.
  • Конструкція ламелі передбачає наявність 4 ребер жорсткості, що забезпечує паркану стійкість до навантажень і деформацій.
  • Всі ламелі можуть фарбуватися в будь-який колір по каталогу RAL.

Ламелі закріплюються на несучій конструкції з фіксованим зазором. Це забезпечує природну вентиляцію і природне освітлення території – при цьому ділянка (якщо висота огорожі достатня) буде надійно захищена від проникнення. Крім того, така структура паркану забезпечує його меншу парусність, тому конструкція буде менш схильна до вітрових деформацій.

Асортимент парканів “Ранчо”

Найпопулярніша модель в серії парканів “Ранчо” – це класична вентильована огорожа з типових прямокутних ламелей. Саме цю конструкцію завод випускає з 2009 року (з невеликими модифікаціями, спрямованими на поліпшення експлуатаційних характеристик). Але крім класичних парканів “Ранчо” в асортименті є й інші моделі.

Ранчо двосторонній

Двостороння конструкція монтується на основі типового профілю, але при цьому ламелі розташовуються в два ряди – зовні і зсередини.

Монтуються панелі “Ранчо” зі зміщенням – так, щоб зовнішній ряд перекривав просвіти внутрішнього і навпаки.

Така конфігурація забезпечує цілий ряд переваг:

  • Більш ефективний захист від проникнення (на ламель не можна поставити ногу, як на сходинку).
  • Максимальну приватність.
  • Захист від протягів і продування.
  • Захист від яскравого сонця.

При цьому конструкція зберігає свої вентиляційні характеристики, залишаючись проникною для повітря.

Ель Ранчо – новинка в оновленому дизайні

Ще одна новинка в асортименті – паркан “Ель Ранчо”. На відміну від стандартного “Ранчо” основу цієї моделі складають трикутні ламелі. Це забезпечує унікальний зовнішній вигляд огорожі – діагональні прорізи, які перетинають секцію огорожі, створюють дуже привабливий світло-тіньовий малюнок. Завдяки цьому паркан виглядає нестандартно – і буде виглядати так ще дуже довго, тому що аналогів “Ель Ранчо” на ринку України поки немає.

При цьому для “ЕльРанчо” характерний і типовий набір переваг:

  • Висока міцність ламелей з ребрами жорсткості.
  • Хороша стійкість до корозії.
  • Природна вентиляція і освітлення.
  • Простий і швидкий монтаж.

Чому саме “Ранчо”?

Паркани “Ранчо” відмінно підходять для установки на самих різних об’єктах. Сьогодні це вже не найпростіша огорожа для загонів з великою рогатою худобою – а стильна, надійна і довговічна конструкція. Такі паркани встановлюють:

  • Навколо приватних будинків і котеджних селищ.
  • На території кафе, ресторанів і готелів.
  • По периметру пансіонатів і інших зон відпочинку.
  • Навколо багатоквартирних житлових комплексів.
  • На автостоянках і парковках.

Крім того, поєднання високої міцності, жорсткості і стійкості до корозії дозволяє ефективно використовувати огорожі “Ранчо” в якості заповнення для воріт і хвірток.

“Ранчо” від “Мехбуд” — знак якості

Паркани “Ранчо” – це конструкції, які дуже чутливі до якості виробництва і до якості використовуваної для цієї сировини. Профіль ламелей досить простий, але в той же час продуманий до дрібниць – ребра жорсткості забезпечують стійкість до навантажень і деформацій. Тому дуже важливо замовляти деталі для паркану “Ранчо” у компаній, які:

  • Для виробництва використовують метал з достатньою товщиною.
  • Формовку виконують на обладнанні з максимальною точністю.
  • Чи не економлять на якості протикорозійного покриття.

Завод “Мехбуд” відповідає всім цим вимогам – що підтверджує стабільний попит на паркани “Ранчо” нашого виробництва протягом останніх 10 років. Крім того, спостереження за вже встановленими огорожами нашого виробництва дозволяє з повною підставою стверджувати, що вся продукція відрізняється міцністю і довговічністю. А також довго не втрачає привабливості.

Переваги парканів Ранчо

  • Довговічність. Паркан Ранчо від заводу Мехбуд виготовляється з високоякісних матеріалів, що забезпечує його довговічність та стійкість до зовнішніх впливів.
  • Міцність. Ламелі мають міцну конструкцію, що робить його стійким до вітрів та інших погодних умов.
  • Естетичний вигляд. Ранчо має естетично привабливий зовнішній вигляд, що дозволяє використовувати його для оформлення та декорування території.
  • Простота монтажу. Огородження встановлюється швидко і легко, що дозволяє скоротити час та витрати на монтаж.
  • Безпека. Паркан не має гострих елементів і не становить небезпеки для тварин та людей.
  • Різноманітність. Завод Мехбуд пропонує широкий вибір огорож Ранчо різних розмірів і колірних рішень, що дозволяє вибрати найбільш підходящий варіант для кожної конкретної задачі.
  • Екологічність. Огородження виготовляється з екологічно чистих матеріалів, що робить його безпечним для довкілля.
  • Гарантія. Завод Мехбуд надає гарантію на свою продукцію, що підвищує довіру споживачів до цього бренду.
author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі