Металеві огорожі для балконів та терас Чтобы увидеть новое, необходимо сделать нечто новое
27 Січня, 2022
1411  

Металеві огорожі для балконів та терас

Панельні металеві огорожі, в тому числі конструкції «Ранчо» та Жалюзі від заводу «Мехбуд» сьогодні користуються зростаючим попитом. В цей же час така конструкція може використовуватися не тільки в якості огорожі, що захищає територію ділянки, але й  як балконна огорожа або огорожа для тераси, яка в поєднанні з парканом підкреслить загальний стиль екстер’єру. Крім цього ламелі-жалюзі можна застосувати також для виготовлення альтанок або навісів.

Про вимоги до таких огорож, а також про переваги конструкцій з оцинкованої сталі з полімерним захисно-декоративним покриттям ми розповімо в нашому огляді.

ogragdenie-balkona-i-terassu

Якими повинні бути огорожі для балконів та терас

Балкон – це архітектурний елемент, який майже завжди знаходиться на значній висоті. Щоб запобігти падінню людей з цієї висоти, яка майже гарантовано призведе до серйозних травм, по периметру балкона або тераси встановлюється огорожа.

Найперша вимога до такої огорожі – це достатня висота. Невисокі тераси можуть захищатися парапетами близько 70-90 см заввишки. Але для балкона мінімум знаходиться приблизно на рівні 100-120 см. Цього цілком достатньо, щоб максимально знизити ризик випадкового падіння дорослої людини, та не дати дітям перелазити через огорожу.

ogorodgenya-balkoniv-ta-terass

Крім того, до огорожі можна висунути й інші вимоги:

  • Механічна міцність, достатня, щоб витримати вагу дорослої людини, яка не зламавшись та не деформувавшись.
  • Стійкість до корозії під впливом дощу, снігу, УФ-випромінювання та перепадів температур.
  • Тривалий термін експлуатації.
  • Невелика маса, яка мінімізує навантаження на основу тераси або балконну плиту.
  • Легкість  монтажу (огорожа може бути встановлена не тільки при будівництві будівлі, але й при його реконструкції).

Виходячи з цих вимог, в якості основного матеріалу для огорож балконів та терас зазвичай використовують метал. Але вироби з чорного металу (куточок, труба, арматурний пруток) схильні до корозії, тому їх доводиться регулярно фарбувати. Нержавіюча сталь з цієї точки зору краще – але вона виглядає досить специфічно (підійде не для будь-якого дизайну). Крім того, номенклатура виробів з нержавійки обмежена, що й призводить до невеликого вибору з точки зору дизайну.

ogradu-dlya-balkonov

Металеві панельні конструкції в дизайні

Строго кажучи, забезпечити потрібну міцність конструкції, що обгороджує для балкона або тераси не так-то складно. Куди складніше:

Органічно вписати таку конструкцію в дизайн будинку та ділянки в цілому.
Забезпечити огорожі тривалий (хоча б 10-15 років без капітального ремонту та реконструкції) термін служби.
Ці завдання можна вирішити, встановлюючи огорожі з металевих панелей з полімерним покриттям:

По-перше, у них – оптимальне співвідношення невеликої маси та високої механічної міцності.
По-друге, полімерне покриття надійно захищає металеву основу від окислення та корозії.
По-третє, простота обробки ламелей дозволяє виробляти огородження майже з будь-якими геометричними параметрами.
Але найголовніше: такі конструкції можна фарбувати в будь-який колір або наносити на них текстуру, що імітує натуральний камінь або дерево (покриття PRINTECH). Завдяки цьому можна без зусиль підібрати кольорове рішення, ідеально гармонююче  і з кольором стін, та з забарвленням покрівлі, і також  з дизайном основного паркану та інших елементів екстер’єру.

ogragdenie-balkona-i-terassu

Вентильовані конструкції «Ранчо» та  «Жалюзі»

Завод «Мехбуд» рекомендує встановлювати на балкони, тераси та веранди вентильовані панельні огорожі, зібрані з окремих ламелей. Такі конструкції забезпечують гарний захист від падіння, при цьому вони ж:

Зберігають природну вентиляцію простору, перешкоджаючи утворенню вихорів та протягів.
Не заважають проникненню світла, гарантуючи гарне  природне освітлення, особливо в ранкові та вечірні години.
Оптимальним буде використання одного з двох варіантів:

«Ранчо» – огорожа з горизонтальних профільованих ламелей, закріплених на несучій конструкції з невеликими проміжками. Секції виходять вентильованими, та в цей же час  конструкція ламелей забезпечує їм необхідну жорсткість.
«Жалюзі» – більш сучасний варіант огородження, який передбачає розміщення ламелей під кутом. Тим часом похиле розташування окремих елементів захищає від продування та  від сонячних відблисків, повністю зберігаючи проникливість для повітря та  природнього освітлення. Крім того, знизу та зовні така конструкція не проглядається зовсім, тому про приватність  приміщення з балконом можна не турбуватися.

Обидва варіанти можуть комбінуватися з іншими виробами від «Мехбуд» – парапетами для захисту бетонної основи від вологи, водовідливними планками, опорними стовпами, ковпаками для опор та ін.

Переваги балконних панельних огорож від «Мехбуд»

Метал – благородний матеріал. Технологічність його обробки плюс майстерність та фантазія допомагають створювати заводу «Мехбуд» оригінальні металеві перила та огорожі. Металеві огорожі Жалюзі допомагають надати  балкону індивідуальність та чітко виражену стилістику.

Основні переваги використання металевих огорож Жалюзі та Ранчо для балконів:

Мeтaлеві  огорожі «Жалюзі» відрізняються  виcoким рівнем  зaхисту та міцності.
Вони з лeгкістью  витримають  будь-які  пoгoдні  умови  та  нe підаються  кoppoзіі, оскількі  лaмeлі вкриті  cпeціaльним розчином, який нe дозволяє   мaтepіaлу руйнуватися.
Cпeціaльнa фарба е щe oдним cпocoбoм зaхисту  мeтaлу від  нeгaтивнoгo впливу дoщів, вітру  та cнігу.
Крім того, технологія порошкового фарбування та методика нанесення текстури PRINTECH дозволяє реалізувати будь-яку дизайнерську ідею.

Огорожа альтанок та веранд: ще одна ніша для використання продукції від «Мехбуд»

Для комфортного проведення часу на дачній ділянці багато власників організують зону відпочинку. Такою зоною відпочинку може стати альтанка або веранда, де можна попити чаю з усією родиною та друзями або посидіти ввечері, подихати свіжим повітрям.

Металева огорожа «Жалюзі» відмінно підходить для альтанок та веранд. Такі огорожі виконують кілька важливих функцій:

  • захищають альтанку, веранду від надмірно яскравого сонячного світла;
  • дозволяють сховатися від цікавих поглядів сусідів;
  • забезпечують додатковий шумозахист;
  • не дозволяють потрапляти в приміщення дощу.

Якщо у Вас дерев’яний будинок, та  Ви хочете сконструювати веранду або зону відпочинку в такому ж стилі, то Вам неодмінно підійдуть металеві Жалюзі з покриттям PRINTECH «під дерево», які як за кольором так і за структурою імітують деревину,  але  прослужать набагато довше, не вимагаючи ніякого догляду.

Металеві конструкції, що захищають від заводу «Мехбуд» – паркани «Ранчо» та «Жалюзі» – відмінно підійдуть не тільки для огорожі основної ділянки, але й для встановлення на балконі, терасі або для спорудженні альтанки. Тим часом  мінімальна маса такого огородження буде однією з його найважливіших переваг – поряд з міцністю, довговічністю та приголомшливим дизайнерським потенціалом.

balkony

Висота монтажу парапету і перил

Будь-яка конструкція огорожі повинна відповідати підвищеним вимогам безпеки перебування на них. Внаслідок цього під час їх зведення необхідно дотримуватися рекомендацій будівельних ГОСТ і норм. В основному ці вимоги описані в наступних нормативних документах:

• ГОСТ 25772-83 – Огородження балконів та сходів;

• ГОСТ 23118-99 – Конструкції будівельні сталеві.

У наведених довідниках докладно описані всі вимоги, що пред’являються до конструкції огороджень балконів. Наприклад, там зазначено, що в будинках, що мають висоту не більше 30 м:

• висота огорожі – не менше 1000 мм;

• відстань до перил від підлоги- 900 мм;

• у комбінованих і екранних огороджувальних конструкцій сусідні опори повинні бути на відстані – максимум 300 мм.

Якщо будівля зведена більше 30 м, то висота огорожі і перил повинна бути збільшена на 100 мм.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі