Все що потрібно знати про технагляд
28 Січня, 2022
2548  

Все що потрібно знати про технагляд

Texnadzor

Що таке Технагляд?

Технагляд – це експертно-перевірочні заходи, за допомогою яких забезпечуються:

  • якість будівельних робіт та їх відповідність нормам і правилам;
  • застосування будматеріалів, зазначених в проекті будівництва;
  • дотримання термінів та обсягу будівництва;
  • дотримання кошторису проекту.

Фахівців технічного нагляду можна запросити на будь-якій стадії будівництва, проте найбільш ефективним рішенням буде підключення їх до роботи вже на етапі складання проектно-кошторисної документації. Практика показує, що це допомагає заощадити до 30% від витрат на будівництво. Вигода очевидна як для фізичних осіб, так і для організацій.

 Хто здійснює Технагляд?

Функції технічного нагляду за будівництвом можуть виконувати представники замовника, підрядника, держорганів, а також безпосередньо автори проекту.

Здійснення будівельного контролю на великих та  технічно складних об’єктах проводить незалежна спеціалізована компанія, що має відповідний допуск саморегулівної організаціі. Техничний  нагляд за будівельними роботами та  змонтованими інженерними системами найчастіше здійснюється від імені Замовника.

Організація державного контролю якості в будівництві-завдання органів виконавчої влади. Подібний вид контролю здійснюється ними безпосередньо на місці будівництва з метою захисту прав споживачів.

Також роботи з організації та здійсненню будівельного нагляду виконують компанії, що спеціалізуються на протипожежному, промисловому, енергетичному, санітарно-епідеміологічному та інших видах нагляду. За основу архітектурно-будівельного контролю маємо організації   які беруть нормативні документи, та  діють на етапах проектування, будівництва об’єкта, а також його експлуатації.

kontrol-kazestva-stroitelstva

Скільки коштує Технагляд?

Відповідно до зміни № 2 до ДСТУ Б. Д.1.1-1 діє до: 2013 «Правила визначення вартості будівництва», прийнятої наказом Національного органу стандартизації від 16.04.2018 року № 102.

Починаючи з цього дня в Відповідно до цієї зміни замовники будівництва всіх форм власності отримали можливість включати в роздіди 10 “Утримання служби замовника» (графи 6 і 7) зведеного кошторисного розрахунку кошти не тільки на утримання служби замовника, включаючи кошти на здійснення технічного нагляду в розмірі до 2, 5%, графа 7, але і кошти в розмірі до 3% графа 8 на залучення суб’єктів господарювання (фізичних або юридичних осіб), які будуть надавати замовникам інженерно-консультаційні послуги в будівництві .

В одночас , сукупна вартість послуг інженера-консультанта (підприємства) та  утримання служби замовника (враховуючи  кошти на здійснення технічного нагляду), не повинна перевищувати 5,50% від вартості будівельних робіт (графи 8 глав 1-9 зведеного кошторисного розрахунку).

Нагадаємо, що в основу названої Зміни лягли Базові послуги, інженера-консультанта (суб’єкт господарювання) можуть  надаватися клієнту, розроблені Міждержавною  гільдією інженерів консультантів і опубліковані в дванадцятому номері за 2017-й рік Збірник офіційних документів та роз’яснень НПФ «ІНПРОЕКТ» «Ціноутворення в будівництві », якими вперше було обгрунтовано розмір коштів, необхідних для залучення замовником до реалізації проектів інженерів-консультантів.

Texnadzor

ТОП Компаній з технагляду в Києві

Що таке технагляд ми з вами  розібралися, а зараз пропонуємо до Вашої уваги наш ТОП компаній з технічного нагляду в Києві з посиланнями на їхні сайти, де ви зможете знайти всі необхідні для вас контакти:

1.Бюро технічного нагляду

Здійснює супровід будівництва та ремонту будівель, технічний нагляд за будівництвом, реконструкцією та ремонтом приміщень, а також комплексне управління проектами.

1 6

Технічний нагляд сьогодні – це розумна економія часу та грошей при будь-якому будівництві!

2.Компанія «Атріум»

Захищає інтереси замовника-інвестора (служба Замовника). Основна діяльність компанії – це технічний нагляд (технагляд), фінансовий контроль за реалізацією інвестиційних проектів будівництва виробничих об’єктів, громадських житлових будівель, приватних будинків та  котеджів, контроль будівництва, контроль якості будівельних, ремонтних та оздоблювальних робіт, а також технічне обстеження будівлі та огляд стану будівель, споруд, будинків, котеджів, з видачею звіту про проведення технічного обстеження на відповідність приватної будівлі державним стандартам, будівельним нормам та  правилам, нормативним актам з пожежної безпеки, санітарному законодавству, що діяли на момент закінчення будівництва.

Texnadzor

3.Компанія «ТЕДО»

Команда висококваліфікованих фахівців, які мають докладні знання законодавчої бази та  великий практичний досвід в сфері юридичних дій та  процедур, пов’язаних із землею, будівництвом і нерухомістю. Проведення  технічного нагляду від компанії містить перевірку документації (сертифікатів, паспортів), яка засвідчує якість застосовуваних виробів та конструкцій.

Texnadzor

4.Компанія Альфа-Проект

Виконує широкий спектр послуг в будівельному сегменті. Одним з основних напрямків компанії є виконання технічного нагляду. Фахівці компанії перевіряють проекти будинків, проводять аудит проектної та кошторисної документації. Перевірка проектів проходить на предмет правильного їх оформлення, повноти, правильності та доцільності розробки документації. Перевірка кошторисів проводиться на предмет повноти та вартості будівельних робіт та матеріалів. Так само виконують авторський та  технічний нагляд за веденням всього будівництва за проектом. Компанія здійснює перевірку на наявність помилок в проекті.

Texnadzor

5.Інжірінгова компанія “Базис”

Компанія професійно здійснює технагляд будівництва в Києві і Україні та здійснює такі послуги:

  • Технічний нагляд за дотриманням норм складування і зберігання будівельних матеріалів.
  • Технічна консультація, яка надається нашим експертом з технагляду будівництва з усіх питань про будівельний об’єкт.
  • Оптимізація будівельного проекту.
  • Прийом виконаних робіт та підписання актів прийому-передачі обладнання, випробувань, прихованих робіт, проміжного приймання відповідальних конструкцій.
  • Надання Замовнику фотоматеріалів, зроблених в рамках проведення технагляду за будівництвом.
  • Перевірка кошторисів підрядних організацій перед початком їх робіт.
  • Будівельна експертиза та багато іншого.
texnadzor

6. «Інкор»

ТОВ «Інкор» оцінює кожну позицію взаємин між Клієнтом, Проектувальником і Будівельною  Організацією та надає Клієнту чіткі рекомендації, які оформлені у вигляді технічних висновків, журналів, фото-звітів та  результатів перевірок об’єкта Вашого будівництва.

texnadzor

 7. Український Інженерний технічний центр

Відома  командою професіоналів, які здійснюють нагляд техпоказників  на вищому рівні. Організація технічного нагляду за будівництвом допомагає будівельним компаніям, інвесторам, замовникам отримати та контролювати:

  • Наявність умов для проектування. Містобудівна технічна документація, яка отримана для будівництва, повинна бути правильно оформленою та  відповідати нормам забудови ділянок;
  • Підготовка документації для початку будівельних робіт, отримання всіх дозвільних документів;
  • Проведення нагляду характеристик споруди, підготовка документації, яка знадобиться в момент здачі споруди в експлуатацію;
  • Допомога в оформленні пакета документів, необхідного для отримання сертифікату відповідності. Технічний нагляд за будівництвом в Києві супроводжуєтся  від самого початку та до здачі в експлуатацію.
texnadzor

8.ПРОФІТЕХ

Команда компанії налічує 20 висококваліфікованих фахівців в будівництві та інженерії. Основні переваги:

  • Реалізовані проекти з технічного нагляду, починаючи від початку будівництва об’єкту та  закінчуючи повним введенням в експлуатацію об’єкта та  всіх його інженерних систем;
  • Є досвід проведення технагляду для приватних і комунальних структур;
  • Досвід проведення технічного нагляду в проектах, що фінансуються МВФ, а також іншими міжнародними організаціями та  компаніями.
  • Головною перевагою є безперервний контроль з боку фахівців компанії ПРОФІТЕХ, що зводить до мінімуму можливість обману з боку підрядника.
    Ціна та якість послуг обов’язково задовольнять Вас!
texnadzor

9.Компанія Віха

Пропонує комплексні рішення для контролю і супроводу будівництва приватних будинків та  ремонту квартир. Разом з технічним наглядом Вашого об’єкту Ви отримаєте вичерпні консультації з будівництва. На сайті компанії ви можете обрати оптимальний пакет послуг та зв’язатися з фахівцями компанії.

texnadzor

10.Компанія Експерт БТІ

Надає послуги з технічного нагляду за будівництвом, ремонтом або реконструкцією споруд, який дозволяє зберегти кошти, час та своєчасно ввести об’єкт в експлуатацію. Наша компанія також готова надати вам необхідні послуги БТІ, провести технічну інвентаризацію об’єкту та виготовити техпаспорт до нього.

texnadzor

Кращі компанії по технагляду в Україні

«ТЕХНАДЗОРБУД»

Компанія «ТехнадзорБуд» надає послуги з технічного нагляду на об’єктах будівництва будь-якої складності, від архітектурних рішень до контролю над проведенням спеціальних видів робіт таких як: пожежна безпека, опалення вентиляція кондиціонування, тепло- механіка і котельні, зовнішнє та  внутрішне газопостачання, зовнішні мережі з водопостачання і водовідведення, внутрішній водопровід та каналізація.

ГРУПА КОМПАНІЇ DEMPIKS

ТЕХНАГЛЯД У  ХАРКОВІ

Професійний і сучасний аналіз проектної та кошторисної документації (одиничні розцінки на роботи та матеріали, щоб перевірити використання роботи, обґрунтованість зазначеного переліку передбачуваних робіт, правильність складання кошторису) знизить витрати на будівництво до 30%.

Організація має досить довгий та  багатий досвід в сфері технагляду та будівництва. Здійснюють технічну експертизу та технагляд атестовані інженери , які мають чималий досвід роботи на  будівництві.

ІНСТИТУТ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ЕКСПЕРТИЗИ БУДІВНИЦТВА

Технагляд, технічний нагляд за будівництвом в Дніпропетровську та інших містах України.

Виконуємо технічний нагляд під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту будівель та споруд, а також технічного переоснащення діючих підприємств. Дніпропетровська та області.

Наша кваліфікація та правомочність підтверджені ліцензією на право проведення робіт. Інженери мають сертифікати Мінрегіонбуду. Дніпропетровська.

texnadzor

АНТАРЕС БУД, ТОВ

Компанія надає послуги по здійсненню функцій технічного нагляду у місті Миколаїв:

  • Реєстрація, підписка в ДАБК при отриманні «Дозволу на початок будівництва».
  • Контроль якості робіт (дотримання вимог СНиП, державних стандартів (ДБН), технології виробництва робіт).
  • Технагляд над відповідністю виконуваних будівельно-монтажних робіт та  застосовуваних матеріалів, виробів, конструкцій і обладнання затвердженим проектним рішенням.
  • Приймання виконаних робіт з підписанням відповідних актів (прихованих робіт, випробувань, проміжного приймання відповідальних конструкцій будівель і споруд).
  • Технічний нагляд та  Фотофіксація: прихованих та інших робіт, поточного стану об’єкта. Надання результатів, як в друкованому, так і в електронному вигляді.
  • Фіксація виявлених при огляді виконаних робіт відхилень від робочих креслень, від технології виробництва будівельних робіт, від діючих СНиП, ГОСТ, ДБН, в журналі виконання робіт, а також визначення термінів усунення виявлених відхилень.
  • Перевірка відповідності обсягів фактично виконаних робіт та пропонованих до сплати.
  • Контроль відповідності обсягів робіт та строків робіт умовам договору та календарному графіку будівництва.
  • Ведення накопичувальної відомості по виконуваних обсягами робіт.
    Технагляд комплектності та правильності ведення виконавчої документації, враховуючи оцінку достовірності геодезичних виконавчих схем виконаних конструкцій з вибірковим контролем точності положення елементів.
  • Підготовка зауважень і контроль їх усунення.
  • Складання переліків необхідної виконавчої документації по видах робіт.
  • Перевірка наявності у виконавця робіт документів про якість на застосовувані їм матеріалів, виробів та обладнання.
  • Ведення вхідного контролю проектної документації.
  • Підготовка зауважень та контроль їх усунення.
    Контроль виконання приписів органів державного нагляду та місцевого самоврядування.
  • Участь в нарадах з будівництва та проектуваня об’єкту.

КОМПАНІЯ “КАСКАДБУД”

Технічний нагляд у Львові

Компанія ТОВ “КАСКАДБУД” має необхідні ліцензії та кваліфікований персонал для здійснення технагляду  будівництва та виконання наступних видів робіт:

  • Підписка в ДАБК при отриманні “Дозволу на початок будівництва”.
  • Постійний контроль якості виконуваних робіт на відповідність Будівельним Нормам Правил (СНиП) та ДБН, а також в разі необхідності із залученням спеціалізованих експертиз і лабораторій (інститут електрозварювання ім. Є.О Патона та ін.).
  • Приймання виконаних робіт з підписанням відповідних актів (прихованих робіт, випробувань, проміжного приймання відповідальних конструкцій будівель і споруд).
  • Ведення фотопротоколу якості будівельних робіт з наданням звіту Інвестору.
  • Перевірка відповідності обсягів фактично виконаних робіт та пред’явлених до сплати.
  • Перевірка кошторисів підрядника перед початком робіт.
  • Оформлення актів огляду прихованих робіт.
    Контроль відповідності обсягів робіт та термінів  робіт умовам договору та календарному графіку будівництва.
  • Консультації Інвестора.
  • Оптимізація проектних рішень.

КОМПАНІЯ «ЕКОШЛЮЗ»

Послуги технічного нагляду в Запоріжжі

Підприємство «Екошлюз» здійснює послуги технічного нагляду в будівництві в м.Запоріжжя та Запорізькій області. Відповідно до Законодавства України, технічний нагляд має право здійснювати тільки фахівець який має сертифікат виданий Міністерством регіонального розвитку та будівництва України. У підприємстві «Екошлюз» дану роботу здійснює сертифікований інженер технічного нагляду I категорії, що має 10-ти річний досвід роботи в системі «Замовника».

АВЕСТА ЕНЕРГОЕСУРС

Компанія АВЕСТА ЕНЕРГОЕСУРС надає весь комплекс заходів з проведення технічного нагляду за будівництвом в Україні (Києві, Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровськ та ін.).

Послуги по здійсненню функцій технічного нагляду:

  • Реєстрація, підписка в ДАБК (ДАБІ України) при отриманні «Дозволу на початок будівництва».
  • Контроль бюджету: відстеження обсягів робіт, що пред’являються до оплати; контроль над дотриманням витрат закладених у кошторисі. Ці заходи можуть скоротити до 20% від кошторисної вартості.
  • Підвищення якості робіт: дотримання технології виробництва, правил та нормативів (СНиП, ГОСТ, ДБН).
  • Контроль якості: будівельно-монтажних робіт та застосовуваних матеріалів, виробів, конструкцій та обладнання затвердженного проектним рішенням, перевірка сертифікатів, лабораторні випробування зразків, дотримання правил складування.
  • Контроль та фотофіксація: прихованих та  інших робіт, поточного стану об’єкта. Надання результатів, як в друкованому, так і в електронному вигляді.
  • Оформлення будівельної документації. Підготовка зауважень і контроль їх усунення. Дотримання термінів на всіх етапах будівництва: усунення відставань від календарного плану. Гарантує здачу об’єкта в термін на 99%.
  • Приймання виконаних робіт з підписанням відповідних актів (прихованих робіт, випробувань, проміжного приймання відповідальних конструкцій будівель та споруд).
  • Введення об’єкта в експлуатацію.
kontrol-kazestva-stroitelstva

Отже, ми розібралися з Вами з поняттями “технагляд”, “вартість технагляду” та компаніями які безпосередньо здійснюють технічний нагляд на Україні. Вивчивши статтю мимоволі приходиш до висновку, що залучення служб технічного нагляду дозволить Вам заощадити до 20% кошторисної вартості будівельного об’екту. Крім цього , залучення незалежного технагляду дозволяє в 99% випадків здати об’єкт в точній відповідності з проектною документацією та запобіганню  несанкціонованого використання неякісних будівельних матеріалів.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі