Панельні огорожі
28 Червня, 2020
615  

Панельні огорожі

panelnue-zabory

Покупці, які обирають огорожу, стикаються з дилемою: придбати надійний, але дорогий паркан, або дешевий, але зі зниженим рівнем міцності. Не обов’язково заглиблюватися в крайності, адже можна віддати перевагу панельній  моделі. Це компромісний варіант, приклад відмінного поєднання ціни та якості.

Панельний паркан являє собою огорожу, що складається з окремих частин. Це своєрідний «конструктор», який збирається в єдине спорудження. Паркан складається з основи та  готових компонентів – секцій.

Моделі відрізняються між собою за матеріалами і конструкціями. Завдяки доступності, надійності та  простоті експлуатації панельні паркани користуються популярністю як у побуті, так і у разі огородження спеціальних об’єктів. У цьому матеріалі ми детально розглянемо особливості, переваги та  недоліки  панельних огорож, їх види.

panelnue-zabory

Сфера застосування панельних огорож

Паркани використовуються в «домашній» сфері. Ними захищають приватні будинки, земельні ділянки. Попит на огорожі серед простих обивателів пояснюється відносно низькою вартістю та  простотою монтажу.

За допомогою панельних огорож захищають стадіони, шкільні майданчики, дитячі сади. Панельні огорожі – відмінний варіант для випадків, коли потрібно забезпечити безпеку певної ділянки, при цьому не створивши відчуття «законсервованості». Для такої сфери використання підходять сіткові панельні паркани. Вони пропускають сонячне світло, добре проглядаються, але при цьому захищають від несанкціонованого проникнення.

Панельні огорожі застосовуються на промислових об’єктах. Вони використовуються для захисту спеціальних споруд: аеропортів, електростанцій, поліцейських ділянок та інших. У цих випадках важлива прозорість сіткового панельного паркану. Він захищає від проникнення (особливо якщо поставити високу модель), при цьому охорона бачить все, що відбувається біля об’єкту.
Непрозорий панельний паркан – гарна  покупка, якщо ви бажаєте захистити ділянку не тільки від проникнення, але і від сторонніх очей. Огорожа поступається по міцності цільним варіантам, проте коштує відчутно дешевше.

panelnue-zabory

Переваги панельних огорож

  • Доступність. Панельний паркан коштує порівняно небагато. Якщо порівняти цю огорожу з моделлю з цільного каменю або цегли, різниця в ціні  зовсім досягне декількох сотень відсотків. До того ж, є безліч різновидів панельного огородження, завдяки чому споживач може легко підібрати варіант для свого гаманця.
  • Простота монтажу. Конструкція складається з каркаса та  готових елементів, що спрощує встановлення. Щоб зібрати паркан, не потрібно володіти особливими навичками та  досвідом, не потрібно мати спеціальне дороге обладнання. Завдяки цьому монтажні роботи обійдуться недорого. Крім того, ви можете впоратися і самі: трохи зусиль на підготовку – і вперед! Простоті монтажу сприяє також невелика маса складових конструкцій.
  • Оперативність встановлення. Щоб змонтувати паркан, немає необхідності готувати міцний фундамент: легка конструкція не перевантажує основу. Також оперативності встановлення  сприяє вищезгадана легкість  монтажу: навіть самостійно можна в короткі терміни звести огорожу, що вже тут говорити про ситуацію, коли за справу береться професіонал?
  • Варіативність. Великий асортимент парканів дозволяє підібрати оптимальний варіант для будь-якої сфери використання. Закритий і прозорий, високий та нижчий , металевий і дерев’яний, строгий та оригінальний, класичний і 3D – вибрати дійсно є з чого! Якщо не можете визначитися, вам допоможе дизайнер або консультант у будь-якому профільному магазині.
  • Практичність. Конструкція не вимагає складного догляду. Панельні огорожі виготовляються  з невибагливих матеріалів, що мають певний захист від впливу зовнішніх факторів. Особливо це актуально для сіткових моделей: тут практично немає за чим доглядати! Закриті панельні паркани можна іноді  протирати від пилу.
  • Візуальна привабливість. Незважаючи на те, що паркан коштує дешевше цільного, він ні в чому не поступається більш дорогому «побратиму» за красою. Особливу візуальну цінність уявляють  закриті панельні огорожі з дерева. Вони виглядають гарно  та  дорого.
  • Велика кількість кольорів по каталогу RAL. Сучасний модельний ряд містить  в собі майже  всі можливі відтінки. Можна знайти відповідний колір під дизайн будь-якої ділянки.
  • Довговічність. Середньостатистичний панельний паркан служить 10-15 років та  більше. Головне – уберігати його від серйозних механічних пошкоджень. На термін служби також впливають кліматичні умови. Взагалі, панельні паркани – це покупка один раз та надовго (якщо придбана  модель від перевіреного виробника).
  • Безпека. Всі моделі панельних огорож, окрім дерев’яних, захищені від загоряння.
panelnue-zabory

Недоліки

  • Знижена міцність, якщо порівнювати з цільними моделями. Звичайно, з цільними металевими, цегляними, кам’яними огорожами панельна  огорожа  не може зрівнятися по надійності. Його варто встановлювати в місцях, де спроби зламати огорожу малоймовірні.
  • Відсутність захисту від вітру. Це стосується відкритих панельних огорож: вони пропускають пориви вітру та  не захищають від сторонніх очей. Даний недолік умовний, адже можна віддати перевагу закритому варіанту.
  • Уразливість металевих моделей до іржі. Щоб виключити ризик її появи, рекомендується періодично обробляти матеріал захисним складом. Коштують такі речовини недорого.
  • Уразливість дерев’яних панелей до вологи. Якщо ви мешкаєте  в місцевості з високим рівнем вологості, дерев’яні паркани протипоказані.
  • Складнощі при фарбуванні паркану. Через особливі  ​​форми панелей не завжди вдається рівномірно пофарбувати огорожу. На роботу йде більше часу, ніж на фарбування класичного паркану .

Види панельних огорож

  • Відкриті та закриті. Відкриті панельні паркани – відмінний варіант, якщо ви не бажаєте приховувати  ділянку від сторонніх очей та повітряних потоків. Такі конструкції особливо легкі. Закрита огорожа складається з плоских панелей, які встановлюються горизонтально. Від обраного типу залежить складність та  тривалість монтажних робіт. Крім того, відрізняється вартість, адже при виробництві використовується різна кількість матеріалу.
  • Металеві та  дерев’яні. Металеві панельні паркани – найбільш міцний варіант. Вони здатні протистояти серйозному механічного впливу. Тонкі панелі з металу не важать багато, не обтяжують конструкцію. Дерев’яні огорожі – варіант для тих, хто вважає за краще натуральність. Матеріал покривається захисними основами, які уберігають деревину від негативного зовнішнього впливу. Проте, такий захист не ідеальний : панелі з часом страждають від потужних прямих променів сонця та  підвищеної вологості. Крім того, дерево легше зламати, зруйнувати.
    Не можете визначитися між деревом та  металом? Є компромісний варіант: металевий панельний паркан, стилізований під дерево.
  • Приклад – паркан «Горизонт» від заводу «Мехбуд». Це металева  огорожа , призначена  для приватних будинків, котеджів, відпочинкових комплексів, заміських ресторанів та ін. Паркан  оснащений посиленим замком, який підвищує міцність виробу. Для виробництва моделі «Горизонт» використовується оцинкована сталь з полімерним покриттям. Встановлюється огорожа  на бетонні, цегляні або металеві стовпи.
  • «Фішка» цього паркану – різноманітність текстур та  відтінків згідно каталогу RAL. Ви можете підібрати модель, яка буде виглядати зовні, як дерево та  маючи поліпшену міцність і надійність. До того ж, за таким парканом потрібно доглядати не як за дерев’яним, а як за металевим, що є більш легким  завданням.

Висновок

Панельний паркан – приклад гарного співвідношення вартості та надійності. Якщо ви бажаєте придбати доступний варіант, який надасть середній рівень захисту ділянці, така  огорожа – ваш вибір. Сучасний асортимент дозволяє обрати оптимальну модель для будь-якої сфери використання. Вибирайте, купуйте та насолоджуйтеся красою свого нового паркану!

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі