Паркан-жалюзі Ексклюзив лего: технологія монтажу в складних умовах
28 Серпня, 2019
375  

Паркан-жалюзі Ексклюзив лего: технологія монтажу в складних умовах

montag-parkany

Паркан-жалюзі Ексклюзив Лего  від заводу Мехбуд – це одна з найбільш практичних, надійних, довговічних і тому доволі популярних конструкцій. Одна з ключових переваг таких парканів  – інноваційна технологія монтажу, при якій заповнення встановлюється в пази напрямних без порушення цілісності ламелей та  без використання кріплення.
У звичайній ситуації така технологія дозволяє значно економити час на встановлення. Але іноді виникають ситуації, коли для дотримання всіх правил та  монтажу паркану  Ексклюзив лего доводиться вдаватися до хитрощів та винаходити технологію «на ходу».

Як монтується паркан-жалюзі Ексклюзив лего?

Традиційна методика встановлення паркану Ексклюзив Лего  передбачає виконання робіт за такою схемою:

  • Спочатку монтуються вертикальні опорні стовпи. Крок між стовпами визначається проектом та обмежується максимальною довжиною ламелей.
  • На внутрішні поверхні стовпів закріплюються П-образні напрямні зі сталевого профілю, пофарбованого порошковими пімент або обробленого захисно-декоративним полімером.
  • У пази напрямних по черзі вставляються ламелі та дистанційні вставки-спейсери. Завдяки цьому секція швидко заповнюється ламелями, а використання вставок між ними дозволяє зафіксувати величину проміжку.
    По суті, єдина вимога до конструкції – це відкритий доступ до верхньої частини опорних стовпів для закладу ламелей. Але він є не завжди.

Хитрощі при встановлені  паркану

При реалізації одного з проектів, який передбачав монтаж огорожі-жалюзі Ексклюзив  лего , фахівці компанії Мехбуд зіткнулися з непередбаченою складністю. Паркан  необхідно було монтувати на вже встановлені капітальні опорні стовпи з квадратними ковпаками, які частково перекривають секцію. Виступ краю цього ковпаку  не перевищував 30 мм, але в цей же час він перешкоджав закладанню  краю ламелі в направляючий профіль, як того вимагає технологія.
Завдання було  вирішене  наступним способом:

  • На одному з опорних стовпів був жорстко закріплений направляючий профіль.
  • Другий направляючий профіль був залишений вільним (його нижній краї спирався на парапет паркану , що виключало провисання та перекос конструкції).
  • Секція була заповнена ламелями та  дистанційними вставками – вільний край дозволяв заводити їх через верх напрямних профілів, минаючи виступаючі частини ковпаків  опорних стовпів.
  •  Після заповнення секції вільний направляючий профіль був заведений в отвір між опорними стовпами шляхом паралельного перенесення. Технологічні зазори дозволили зробити це практично без зусиль та  без деформації металевого профілю.
  • Основна складність полягала в фіксації вільної направляючої стійки на опорному стовпі. Це було передбачено заздалегідь, тому в місцях, де були просвердлені кріпильні гнізда, були закладені дерев’яні дистанційні прокладки. Після вирівнювання стійки в місцях встановлення  прокладок було  використане штатне  кріплення, що дозволило жорстко зафіксувати напрямні на опорних стовпах.

Застосування вищезазначеної  технології дозволило заповнити всі секції паркану-жалюзі Ексклюзив лего металевими ламелями та  дистанційними вставками без порушення технології, в одночас  верхній край секції практично впритул був підведений до виступаючої частини ковпаку. Швидкість роботи при цьому збереглася майже без змін. Тому терміни реалізації проекту були дотримані.

montag-parkany

Переваги Ексклюзив Лего у монтажі та експлуатації

Використання технології монтажу паркану -жалюзі Ексклюзив Лего (як  традиційної, так і описаної в цьому проекті) дозволяє монтувати конструкції швидко, дотримуючись ідеальної  геометрії та гарантуючи високу надійність паркану. В цей же час  конструкція набуває ряд переваг:

  •  Механічну міцність.
  •  Складність до подолання.
  • Природну вентиляцію
  •  Захищеность від стороніх поглядів.
  • Тривалий термін служби за рахунок стійкості до корозії.
  • Привабливий зовнішній вигляд.

Крім того, профіль Ексклюзив Лего підходить також для заповнення воріт та хвірток (це також було реалізовано в зазначеному проекті) поєднання малої маси з високою жорсткістю дозволяє застосовувати його для виготовлення як орних, так і відкатних стулок різного розміру.

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі