Паркани для заміського готелю
16 Лютого, 2019
1255  

Паркани для заміського готелю

Завод МЕХБУД виробляє різні види огорож, які дають можливість створити єдиний архітектурний ансамбль заміського готельного комплексу, а також зонувати його територію.

Сучасний готельний комплекс може складатися з житлових корпусів, гостьових будиночків, Spa-зон, службових будівель, дитячих та ігрових майданчиків.

Завод МЕХБУД пропонує свої вирішення огороджувальних конструкцій більшості з яких немає аналогів в Україні.

Нормативні документи

Вимоги до висоти та розміщення огорож приватних домоволодінь досить докладно описані в нормативних документах – ГОСТ / ДСТУ, СНиП / ДБН та інших. З огорожами громадських будівель та комерційних об’єктів ситуація відрізняється кардинально – вимоги до них досить нечіткі, а ті, що є, вже давно застаріли.

Власне, основних документів тут кілька:

  • ДБН 360-92 ** «Містобудування. Планування и забудова міськіх и Сільських поселень ».
    ДБН Б.2.2-5: 2011 «Благоустрій територій» – в цьому стандарті розділ 9.8 повністю присвячений встановленю  огорож в міському середовищі.
  • СН 441-72 « Вказівки по проектуванню огорож майданчиків і ділянок підприємств, будівель та споруд» від 1972 року (не помилка!), На які посилається вуджу згаданий ДБН Б.2.2-5: 2011 року як на основний документ.

Згідно з вимогами цих документів:

  • Огородження встановлюються там, де це необхідно для безпечного функціонування підприємства або захисту території від несанкціонованого проникнення.
  • Допускається встановлення  огороджень не більше 2 метрів від рівня землі (без урахування висоти підпірної стінки).
  • Нижня частина огорожі може бути глухою (0,75 від всієї висоти), верхня частина повинна бути прозорою (не менше 50% від всієї площі верхньої частини повинні займати порожнечі).
  • Металеві елементи парканів та огорож повинні мати антикорозійне покриття.

Експерти відзначають, що існуючі нормативи мають ряд проблемних областей, що допускають двоякі трактування, крім того, вони застаріли і не враховують як сучасні реалії комерційної діяльності, так і зміни в асортименті огороджувальних конструкцій:

Так, одна з проблем – нечітке формулювання вимог до висоти та  конструкції огороджень поза міською межею, тобто для готелів і клубів, розташованих на заміських територіях.
Друга важлива проблема – те, що в СН 441-72 вказуються тільки бетонні огорожі, огорожі з сітки або решітки та живі огорожі. Такі популярні сьогодні конструкції як паркани з профнастилу, ДПК або металевих ламелей в нормативі просто відсутні.

zabor

В одночас практика показує, що всі перераховані вище різновиди можуть з успіхом застосовуватися для огорожі комерційних об’єктів (при їх встановленні в межах території без заходу на сусідні ділянки та  червону лінію). В межах міста бажано дотримуватися обмеження на висоту огорожі не більше 2 м, але для заміських комплексів перевищення цього показника не буде критичним.

У будь-якому випадку проектування огорожі готелю або пансіонату варто довірити кваліфікованим фахівцям.

Специфіка вибору огорож: основні вимоги

Яким же повинен бути паркан для готелю або заміського клубу. Якщо проаналізувати умови експлуатації таких конструкцій, то можна виділити наступні вимоги:

  1. Достатня міцність та  стійкість до навантажень. Такі об’єкти часто мають велику площу, і організувати постійне спостереження за всім периметром буває складно. Тому, щоб уникнути несанкціонованого проникнення їх оснащують високими міцними парканами – та перелізти через таку конструкцію, чи  зламати її виявляється майже неможливо.
  2. Довговічність та стійкість до корозії. Оскільки паркани розташовуються на відкритому повітрі, їх необхідно робити з вологостійких матеріалів. Це – основний привід, за яким відмовляються від деревини: навіть при регулярній обробці антисептиками вона швидко починає гнити. Так що власники комерційних заміських об’єктів обирайте паркани з металу з антикорозійним покриттям.
  3. Низька проглядність. Незважаючи на віддаленість від цивілізації, готелі та  заміські клуби захищають суцільними або майже суцільними огорожами. Так відвідувачі відчувають себе повністю захищеними від сторонніх поглядів.

Зверніть увагу! Ще одне популярне рішення – комбінація вентильованого паркану  з кучерявими рослинами або живою огорожею. Але воно підійде тільки для тих об’єктів, які експлуатуються в основному у весняно-літній період.

Огорожа як елемент ландшафтного дизайну

При виборі конструкції огорожі для готелю або заміського клубу багато стикаються з проблемою: суцільна стіна з бетонних плит забезпечує максимальну безпеку та  приватність, але виглядає непривабливо.

Компромісом буде встановлення  металевої огорожі:

  • З одного боку, панельні секції при достатній висоті забезпечують захист від проникнення.
  • З іншого – немає відчуття повної закритості, та й сама огорожа  (особливо в правильно підібраному  кольорі) виглядає привабливо.

Саме тут розкривається дизайнерський потенціал огорож від заводу «Мехбуд», забарвлених в кольори по RAL або з нанесеним декоративним покриттям PRINTECH.

zabor

Паркани-Жалюзі, вироблені нашим підприємством, дають можливість приховати від сторонніх те, що перебуває за межами ділянки, водночас забезпечують прекрасне провітрювання і захищеність усього комплексу:

  1. «Преміум». Парадна й надійна конструкція. Застосовується для огородження всієї території, а також добре підкреслить високий рівень готелю;
  2. «Ексклюзив». Більш легка огорожа. Прекрасно підходить і для огорожі всієї ділянки готелю, і для зонування ігрових та дитячих майданчиків, будиночків для гостей або Vip-Зони;
  3. «Класік». Витонченість конструкції зі збереженням функціональних якостей парканів-жалюзі. Ним можна відгородити всю площу, а також відокремити необхідні ділянки (наприклад SPA, лазні);
  4. «Стандарт». Для заміських готелів, розташованих у гарній курортній зоні, це буде ідеальною огорожею. При використанні цього паркану для зонування території він не створює візуальних перешкод, але водночас надає їй необхідну приватність.
zabor-dlya-gostinicy

Для огородження великої території простота монтування робить дуже привабливою модель паркану «Ранчо». Особливо якщо ваш заміський готель повинен передавати південноамериканський колорит з його безкрайніми просторами прерій!

Це функціональна й максимально проста в установці огорожа ─ каркас не потрібен, вистачить тільки стовпів. Це дозволяє в короткий термін встановити паркан-жалюзі «Ранчо», а також зонувати внутрішню територію готельного комплексу, відокремлюючи наприклад службову частину від гостьової території.

zabor-dlya-semeynuh-domov

Якщо необхідно максимально захистити територію від несанкціонованого доступу, використовуйте «глухі» огороджувальні конструкції.

Паркан «Горизонт». На готовий каркас кріпляться горизонтальні ламели, з’єднані між собою за допомогою міцного замка.

zabor-dlya-gostinicy

Розташування заміського комплексу в лісі дуже часто обумовлює обнесення його парканом саме з дерева. МЕХБУД пропонує свій варіант огорожі – паркан «Брус» з металевих профілів, з малюнком під дерево (великий вибір текстур).

Одним з нестандартних вирішень в огородженні, пропонованих заводом МЕХБУД, це можливість зробити паркан, який виглядає привабливим з обох боків. Наприклад внутрішня частина паркану «Брус стінний» може стати архітектурним елементом літніх майданчиків або ігрових терас.

zabor-brus

 Переваги парканів МЕХБУД для заміських готелів:

1. Рейки усіх моделей виготовляються з оцинкованої сталі з полімерним покриттям. Це гарантує протягом десятиліть неперевершену корозійну стійкість конструкції.

2. Сховане кріплення робить усі паркани акуратними та естетичними.

3. Завдяки спеціально розрахованій формі профілю досягається легкість і висока міцність ламелей. Вони функціональні, довговічні, не потребують додаткових витрат на догляд.

4. Мають хороший декоративний потенціал завдяки широкій кольоровій палітрі каталогу RAL і можливістю нанесення текстур під дерево або камінь.

Зонування території

Така різноманітність огороджувальних конструкцій дає можливість комбінувати різні моделі у разі огородження різних зон

zabor_zhalyuzi_mehbud
  • Там, де відсутні високі вимоги до приватності, можна встановлювати огорожі типу «Ранчо».
  • «Брус» та «Горизонт» – суцільні модифікації, які використовуються для огорожі периметра, особливо якщо готель або заміський клуб розташовані поза охоронюваною територією, але в безпосередній близькості до населених пунктів.
  • «Жалюзі», завдяки своїй односторонньої прозорості та вентильованого конструкції – універсальний варіант. Така модифікація підійде і для огорожі периметра, та  для встановлення навколо басейну, а також і для відділення господарського блоку від зони відпочинку.
  • Якщо поряд з великими корпусами на території є відокремлені бунгало, один від одного їх теж варто відокремлювати заборамі- «Жалюзі».

Висновок

Завод «Мехбуд» пропонує кілька варіантів конструкцій для заміських клубів та готелів. Всі вони мають відмінні функціональні показники, а можливість виготовлення майже в будь-якому кольорі  та  з будь-якою текстурою полегшує підбір огорож для формування гармонійного ландшафтного дизайну.

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі