Паркани та огорожі: тренди 2018 року
21 Червня, 2018
3771  

Паркани та огорожі: тренди 2018 року

Плануючи освоєння або реконструкцію земельної ділянки, варто подумати про те, щоб його огорожа виглядала максимально сучасно. Ось чому перед виготовленням або замовленням паркану варто вивчити основні тренди і тенденції, що стосуються таких конструкцій: можливо, ви знайдете варіант, який раніше випустили з уваги, або по-новому поглянете на ті паркани, які раніше вам здавалися недостатньо практичними або привабливими.

У цій статті ми наведемо короткий огляд трендів, які стали актуальними в поточному році. Так, мода на огорожі змінюється зовсім не так швидко, як мода на інтер’єрні рішення – але все ж вплив авторитетних ландшафтних дизайнерів на загальну картину ринку залишається помітним. Так що всім, хто збирається встановити паркан на своїй ділянці, варто обирати сучасні варіанти.

Огороджувальні конструкції для приватних будинків

Матеріали і конструктивні рішення

Огорожа приватного будинку – це конструкція, яка багато в чому визначає перше враження від вашого домоволодіння. Саме тому вона має поєднувати надійність, практичність і привабливий зовнішній вигляд. Все це забезпечується в першу чергу правильним підбором матеріалу і конструкції огорожі.

trendu-zaborov

Які ж матеріали актуальні в 2018 році?

  • Бетон аж ніяк не краще рішення. Ще пару років тому бетонні литі секції можна було розглядати в якості відповідного варіанту, то сьогодні вони майже повністю перейшли в «економклас»: дешево, але не гарно і зовсім не сучасно.
  • Пластик хороший варіант для легких внутрішніх огорож, але невідповідний матеріал для зовнішнього паркану. Поки полімерів, які об’єднують міцність, довговічність і доступну вартість, на ринку немає.
trendovue-zabory
  • Дерево – гарно, але дорого і недовговічно. Використовувати дерев’яні конструкції в 2018 році варто тільки для огорожі ділянок, стилізованих під старовину.
  • Метал – починаючи приблизно з 2015 року активно витісняє інші матеріали,  в 2018 році його популярність тільки зростає. Використання сучасних технологій обробки дозволяє надійно захистити метал від корозії, так що огорожа і в 2028 році буде виглядати гідно. Наступний аспект безпосередньо стосується конструкції. У 2018 році актуальність зберігають деякі варіанти, популярні раніше, але і відносно нові моделі нарощують рівень попиту:
trendovue-zabory
  • Суцільні огородження у 2018 році стали набагато рідше використовуватися на приватних територіях. Паркани з профнастилу, популярні раніше, сьогодні повторюють долю бетонних, стрімко йдучи в «економ-сегмент». Тому, якщо вам критично важлива наявність суцільної огорожі – обирайте варіант з щільно підігнаних сталевих ламелей, які можуть бути розташовані горизонтально або вертикально.
  • Ковані та зварні решітки – варіанти відверто застарілі. Подекуди їх ще використовують, але все частіше комбінують з іншими елементами, наприклад, із суцільними огорожами.
  • Паркан або жердєвий паркан – вентильовані конструкції з вертикальним або горизонтальним заповненням елементів.  Використовуються дошки / рейки з натуральної деревини або сталеві ламелі. Другий варіант для 2018 року більш актуальний з причин, описаних вище.
  • 3
  • 1 1 1
  • DSC 0240 1
  • 27
  • 4
  • DSC 0255 1
  • Основний тренд 2018 року в проектуванні огороджувальних конструкцій – активне використання парканів-жалюзі. Ці конструкції з діагонально розташованими ламелями, мають значний набір переваг, які дозволяють парканам-жалюзі поєднувати міцність, приватність і ефективний захист від сонця зі збереженням вентиляції на потрібному рівні та привабливим зовнішнім виглядом. Паркан-жалюзі може бути виготовлений і з дерева, але більш довговічний, а значить – більш практичні конструкції з металу товщиною від 0,4-0,5 мм.

Кольорові рішення

Обираючи паркан для встановлення в поточному році, враховуйте, що простояти така конструкція повинна не один десяток років. Тому слід заздалегідь подумати про дизайн огорожі, і в першу чергу – про кольорову гаму:

Раніше популярністю користувалися паркани в «універсальних» відтінках – зеленому, коричневому, вишневому, синьому і т.д. У 2018 році частка таких огорож зменшується з огляду на те що вартість забарвлення паркану в довільний колір поступово знижується. Серед варіантів, які актуальні сьогодні – паркани в стриманих темно-та світло-сірих тонах, а також досить яскраві конструкції, колір яких відповідає кольору покрівлі та елементів оформлення будинку (вікна, двері, відкоси).

trendovue-zabory
  • Паркани в світлих тонах – молочно-білому, бежевому, жовтому – варто купувати тільки в тому випадку, якщо ви плануєте ретельно за ними доглядати. Тут буде виправданим вибір металевої конструкції з полімерним захисно-декоративним покриттям: як показує практика, сучасні полімери легко миються з шланга, тому часу і сил догляд вимагатиме в рази менше.
  • Нарешті, зберігають актуальність конструкції «під натуральне дерево». Але все ж більш практичним – як для 2018 року – варіантом буде купівля металевої огорожі, а не дерев’яного паркану. Сучасні поліграфічні технології дозволяють наносити на метал текстуру і малюнок натуральної деревини з високою точністю, тому імітація дошки або оциліндрованого бруса майже не відрізняеться  від виробів з масиву дерева дорогих порід.
trendovue-zabory

Огородження для комерційної нерухомості

Якщо говорити про комерційну нерухомість, то тут можна виділити два актуальних напрямки:

trendovue-zabory
  1. Виробничі об’єкти.
  2. Власне комерційні об’єкти – стоянки, заміські комплекси, ресторани,готелі і т.д.

У першому випадку тренди 2018 року практично не змінилися з попередніми періодами:

Якщо потрібно максимально заощадити, то встановлюється огорожа з сітки або звареної металевої решітки.

Для забезпечення максимальної приватності (закритий цех, інша аналогічна територія) або максимальний безпеки встановлюється суцільна огорожа заввишки 2 м і більше. Це може бути і бетонний паркан, але від важче і складніше в монтажі, тому сьогодні все частіше роблять вибір на користь металевих збірних конструкцій на базі ламелей з металу товщиною від 0,7 мм з полімерним покриттям.

Якщо ж мова йде про паркан для автомобільної стоянки, території ТРЦ або заміського комплексу, то найчастіше встановлюються вентильовані металеві огорожі:

Trendovue-zabory

Найпростіший варіант – паркан з горизонтальних ламелей (прикладом може служити «Ранчо» від компанії Мехбуд). З одного боку, він добре виглядає і проглядається, з іншого – відрізняється достатньою міцністю і довговічністю. Якщо ж необхідно максимально убезпечити територію від проникнення ззовні, а також забезпечити захист від сторонніх поглядів – то, як і у випадку з приватними будинками, варто обрати паркан-жалюзі. Такі паркани можуть монтуватися як на каркас, так і без нього (наприклад, за модульним принципом збирається конструкція «Ексклюзив Лего»), але головна їхня перевага – поєднання відмінних експлуатаційних характеристик з максимально сучасним зовнішнім виглядом.

Висновок

Тренди 2018 року в галузі проектування парканів та інших огороджувальних конструкцій очевидні: і інженери, і дизайнери поступово відмовляються від використання дешевих і недовговічних матеріалів на користь більш практичних конструкцій, здатних прослужити не один десяток років. Лідерство на ринку впевнено захоплюють металеві огорожі, для захисту яких від корозії виробники використовують стійкі полімерні покриття. Що стосується самих конструкцій, то тут теж простежується чіткий вектор: попит на багатофункціональні паркани-жалюзі зростає, і експерти прогнозують збільшення їх популярності і в наступні роки.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі