Паркани з ДПК
22 Квітня, 2021
568  

Паркани з ДПК

zabory-z-dpk


ДПК виготовляється з комбінації деревини та мономерів. В процесі виробництва мономери полімерізіруются, роблячи матеріал міцним, стійким до зовнішнього впливу. Якщо порівняти ДПК і чисту деревину, перший матеріал значно перевершить натурального «побратима» за технічними характеристиками. Так відбувається тому, що в процесі виготовлення мономери нівелюють недоліки деревини, роблячи матеріал більш надійним та універсальним. Наприклад, ДПК легко переносить високі температури: матеріал не втрачає позитивних якостей навіть при +80 градусах.

ДПК може мати різний склад: виробники впливають на технічні характеристики майбутнього паркану, експериментуючи з кількістю деревини. Зазвичай частка натуральної складової коливається від 40 до 80%. Якщо в складі є мінімальна кількість деревини, матеріал буде схожий на пластик.

ДПК гарний  тим, що надає великий простір для втілення дизайнерських задумок. Матеріал може мати різну текстуру, йому можна надати найрізноманітніший відтінок.
Пропонуємо більш детально ознайомитися з позитивними якостями парканів з деревинно-полімерного композиту.

Чим хороші паркани з ДПК

  • Екологічна чистота. Матеріал не виділяє формальдегідів і інших шкідливих речовин навіть під впливом дуже високих температур. Крім того, в композиті відсутні свинцеві добавки. Така особливість дозволяє встановлювати огорожі на об’єктах, де діють посилені стандарти щодо екологічності.
  • Пожаростійкість . Так, в складі матеріалу міститься деревина. Проте, добавки нівелюють ризик загоряння. У ситуації, коли чисто дерев’яний паркан спалахне, огорожу з ДПК буде чинити опір полум’я і високих температур.
  • Довговічність. Комбінація компонентів у складі забору забезпечує йому захист від швидкого зносу. Огорожа має стійкість до грибка, цвілі, високих і низьких температур, підвищеному рівню вологості. Що вже говорити, якщо огорожу може довго перебувати в прямому контакті з водою і не втрачати своїх позитивних властивостей. Якщо паркан не відчувають постійними ударами і іншим механічним впливом, він служить 20-25 років і навіть більше. Дерево в чистому вигляді зазвичай приходить в непридатність за такий період часу.
  • Відсутність необхідності робити  забарвлення. Матеріал забарвлюється на етапі виробництва: барвник замішується всередину складу. Класичні дерев’яні паркани регулярно потребують «освіження» відтінку. Це погано ще й тому, що з часом
  • багатошаровість фарби псує зовнішній вигляд огорожі.
  • Практичність. Завдяки наявності в складі деревної муки можна обробляти паркан інструментами для роботи з деревом. Це зручно і набагато простіше, ніж справлятися зі спеціалізованим обладнанням.
  • Простота догляду. Навіть серйозні забруднення видаляються з поверхні забору за допомогою простої води і ганчірки. Матеріал не пропускає бруд вглиб своєї структури, завдяки чому вона легко і швидко віддаляється.
  • Світлостійкість. Завдяки тому, що відтінок замішується всередину складу, він отримує стійкість до вигорання і вицвітання. Навіть через роки експлуатації огорожу матиме такий же колір, як і відразу після покупки.
  • Добра  звукоізоляція. Придбайте  високий паркан – і забудьте про шум дороги і проходять повз пішоходів. Чим більше рівень звукоізоляції вам потрібен, тим вище паркан потрібно купити.

Від чого залежить ціна паркану з ДПК, і хто його виробляє

Ціноутворення даної продукції класичне. По-перше, вартість залежить від складу. Чим більше високоякісна деревне борошно та добавки використані, тим вища вартість. Перевірити склад звичайний користувач , зрозуміло, не може, тому краще перестрахуйтеся та  придбати   продукт відомого виробника.
По-друге, ціна залежить від розміру паркану . По-третє, на суму впливає бренд. У будь-якому випадку пам’ятайте: якісний паркан  з ДПК не може бути дуже дешевим, якщо мова не йде про тимчасові акції.
Виробництвом парканів  з ДПК, наприклад, займаються такі компанії: HOLZDORF, RENWOOD, TardeX.

zabory-z-dpk

Виробники парканів з ДПК

Монтаж паркану з дошки ДПК невибагливий і нескладний, однак довіряти його потрібно тільки кваліфікованим фахівцям, так як найменша похибка в розрахунках, зрушення або зазор негативно позначиться на конструкції в цілому. Тому, щоб надалі ви не помилялися і не подвоїли свої витрати на порожньому місці ми пропонуємо варіанти виробників парканів з ДПК:

  1. Компанія HOLZDORF
  2. Компанія ДПК Маркет
  3. Копанія Купизабор
  4. Zabor Modern
  5. Tardex
¦¦¦ ¦ ¦¦¦¬ ¦ ¦ ¦¬¦ ¦ ¦ ¦¬TП 5 1

Висновок

Якщо писати  простими словами, паркан з ДПК – це «просунута» версія дерев’яної огорожі. Огорожа з дерева дуже гарна , але вона  має недоліки, властиві натуральним матеріалам. У деревно-полімерному композиті ці мінуси нівеліровани.

Паркан  підходить для використання як в побуті, так і на комерційних, виробничих об’єктах. Він надійний, довговічний і несприйнятливий до більшості зовнішніх факторів. До того ж, паркан з ДПК можна використовувати практично в будь-якій кліматичній зоні. Якщо  ви шукали міцний, невибагливий та  універсальний паркан, огорожа  з ДПК – це те, що вам потрібно!

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі