Паркани з металу з лазерною різкою
25 Липня, 2023
1065  

Паркани з металу з лазерною різкою

Сьогодні виробники огороджувальних конструкцій все активніше впроваджують нові технології, що сприяють  здешевленню виробництва , або виготовленю  елементів  з видатними експлуатаційними та / або дизайнерськими характеристиками. Прикладом такої технології є лазерна різка металу – вона дає можливість виробляти металеві панелі з наскрізними отворами довільної форми. Такі панелі сьогодні активно використовують при виготовленні парканів –  здебільшого  в якості декоративних вставок.

Технологія лазерного різання металу

Формування наскрізних отворів в металі – функціональних або декоративних – завжди було складним завданням. Зазвичай застосовувалося  свердління з подальшим випилюванням, або штампування, але у обох технологій є цілий ряд недоліків. У будь-якому випадку, краї отворів, отриманих таким чином , вимагають додаткової обробки, частіше  вручну – це призводить до підвищення собівартості продукції.

Технологія різання металу лазером використовується досить давно. Але до недавнього часу вона масово не застосовувалася – обладнання було складним, громіздким та дорогим, тому використовували його в основному для високоточної обробки деталей.
Згодом верстати для лазерного різання стали більш компактними та  доступними за ціною – це викликало  їх активне поширення та  впровадження в виробничі процеси багатьох компаній.

Працює технологія доволі  просто:
Як ріжучий елемент використовується сфокусований лазерний промінь. При контакті лазера з металом формується локальна зона високотемпературного нагріву. У межах цієї зони метал руйнується (відбувається його локальне плавлення з частковим випаровуванням та вигоранням). Також можливо видування розплавленого металу спрямованим  струменем повітря або інертного газу. Зона температурного впливу при лазерному  різанні має мінімальну площу. Водночас  край різу виходить досить рівним, що дозволяє звести до мінімуму необхідність постобробки.

Через мінімальний  температурний вплив на метал (лазерний нагрівач) характеристики матеріалу залишаються майже  незмінними. Це означає, що лазер  практично не руйнує ці шари, що значно збільшує ризик розвитку корозії на вирішальних розрізах.

Лазерне різання вставка для парканів  та воріт

Використання технологій лазерного різання металу для виробництва елементів огороджувальних конструкцій обмежувалося тільки високою вартістю обладнання. У цьому сегменті ринку активно впроваджуються такі методики обробки.

  • Пропонуючи обширний вибір рішень, що містять  елементи з лазерною різкою:
    Технологія використовується як для виготовлення декоративних вставок, так і для виготовлення цілих секцій огорожі. Заготівля для лазерної резкі.
  • Малюнок, який буде сформований на метал, залежить тільки від фантазії дизайнера. Орнамент легко переноситься на метал, тому що лазерні двигуни з високою точністю під управлінням комп’ютерної програми (точність зазвичай становить +/- 0,5 мм, іноді допуски роблять ще меншими) .
  • Після попереднього розкрою і фігурного різання заготовку фарбують для додання їй потрібного відтінку і захисту від корозії. Використання сучасних пігментів (в тому числі порошкових фарб на полімерній основі) дає можливість забезпечити забору з лазерною різкою тривалий термін служби в поєднанні з ідеальним зовнішнім виглядом.

Зверніть увагу! Також можливе виготовлення ажурних деталей з елементами лазерного різання при використанні стали CORTEN (імітація іржавого металу).

Переваги огорож з елементами лазерного різання

По-перше, така послуга надається лише деякими виробничим огороджувальним конструкціями. Все, що потрібно, – це унікальний вогнепальний  захист, виділення на загальному тлі, в якій є навіть кілька невеликих вставок з елементами лазерного різання, відмінно вирішуючих задачу.

По-друге, дуже красиво. Секції парканів  та воріт з елементами лазерної перфорації дуже стильно та  незвично виглядають. Красиві ворота і паркан, виготовлені за технологією лазерного різання завжди мають бездоганні властивості та неповторний дізайн.

По-третє, лазерна різка дозволяє сформувати практично будь-який візерунок. Численні отвори в металевому листі можуть складатися в орнамент будь-якої складності і конфігурації. Це розгортає руки дизайнерам. З іншого – дає можливість формувати тематичні зображення, логотипи або інші корпоративні елементи.

Не варто  забувати і про популярні тренди, які  сьогодні дуже активно набувають популярності. У найближчі 5-10 років ця технологія точно буде створена, тому що для встановлення стильної та  модної огорожі наявність деталей з ажурним малюнком буде практично обов’язковим. Прі цьому у вас є лазерні гумки, які залишаються незмінними звичайним перевагам:

  • Висока міцність
  • Корозійна стійкість.
  • Тривалий термін служби.
  • Природна вентиляція.
  • Природне освітлення.

Варто зауважити, що експлуатаційні якості огорожі безпосередньо «зав’язані» в конфігурації отворів в сталевих листах. Від форми і розміру отворів залежить і кількість світла, яке буде проникати на ділянку. Наскільки складно буде перелізти через огорожу.

Висновок простий: проектування паркану  варто довіряти фахівцям.

Панелі з лазерною різкою в парканах від Мехбуд

Використання панелей  з лазерною  різкою в якості основного елемента секції доцільно тільки у випадку  з декоративними огорожами. Якщо ж мова йде про функціональний паркані, то куди розумніше комбінувати перфоровану панель з іншими деталями – наприклад, сталевими або алюмінієвими ламелямі. Деталі з лазерною різкою комбінуються з огорожами:

Перевагою буде також можливість фарбування як  основних секцій, так і ажурних деталей в один відтінок по RAL. Завдяки цьому всі огорожи  будуть  виглядати максимально гармонійно та  однорідно.

Лазерна різка – це технологія, яка дає можливість реалізувати найсміливіші дизайнерські ідеї. При цьому огорожа отримує декоративні вставки з гарними експлуатаційними показниками – а грамотний підхід до проектування дозволяє зробити паркан довговічними та дуже надійним.

Практичні поради щодо вибору та догляду

Вибір та догляд за парканами з елементами лазерного різання можуть суттєво вплинути на довговічність та зовнішній вигляд вашого паркану. Ось кілька практичних порад для вибору та догляду за такими парканами:

  • Матеріал паркану: Одним із основних аспектів є вибір відповідного матеріалу. Паркани з елементами лазерного різання зазвичай виготовляються із сталі, алюмінію або нержавіючої сталі. Кожен матеріал має свої переваги та недоліки. Сталь міцна, але потребує регулярного фарбування для захисту від корозії. Алюміній легкий і не схильний до іржі, але менш міцний. Нержавіюча сталь має міцність і стійкість до корозії, але може бути дорожчою.
  • Дизайн та стиль: Лазерне різання дозволяє створювати паркани з різноманітними візерунками та орнаментами. Виберіть дизайн, який відповідає загальному стилю вашого будинку та ділянки.
  • Якість різання: Якщо ви плануєте купувати готові огорожі, переконайтеся, що якість лазерного різання висока. Чіткі та акуратні різи підвищують естетичне враження паркану.
  • Монтаж: Зверніться до професійних фахівців для встановлення огорожі. Це гарантує правильний монтаж та зменшує можливість помилок.
  • Покриття: Якщо ваш паркан виготовлений із сталі або алюмінію, подбайте про його покриття. Правильне покриття може захистити матеріал від корозії та ультрафіолетового проміння, продовжуючи термін його служби. Різні опції покриття включають порошкове покриття, гаряче оцинкування та фарбування.
  • Регулярний догляд: Паркани вимагають регулярного догляду, щоб зберегти свій зовнішній вигляд. Періодично очищайте паркан від бруду, пилу та лишайників. Використовуйте м’яку щітку або ганчірку з мильним розчином або спеціальними миючими засобами. Уникайте використання абразивних матеріалів, які можуть пошкодити покриття або поверхню огорожі.
  • Виправлення пошкоджень: При виникненні подряпин, відколів або інших пошкоджень на поверхні огорожі слід якнайшвидше їх усунути. Пофарбуйте пошкоджені ділянки або зверніться до фахівця для ремонту.
  • Перевірка стійок та кріплень: Регулярно перевіряйте стійки та кріплення огорожі, особливо після сильних вітрів чи бур. Переконайтеся, що всі кріплення надійні та паркан залишається у вертикальному положенні.
  • 1 1
  • 2 1
  • 3 1
  • 4 1
  • 5 1
  • 6 1
author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі