Незвичайні паркани
17 Травня, 2021
1072  

Незвичайні паркани

Паркан є важливою частиною вашого саду або двору, оскільки він займає велику площу вашого саду. Так що на нього теж варто звернути увагу і прикрасити. Отже, прийшов час розбудити ваші творчі здібності і додати що-небудь незвичайне і цікаве в свій сад або двір.

Креативний сад або паркан для саду своїми руками – справді чудова ідея для вас. Він не тільки цікавий і унікальний, але і може переробити старий матеріал у вашому домі. Наприклад, ви можете використовувати застарілі або старі льодові лижі або віконниці. Якщо ви думаєте, що вони сумні і некрасиві, ви також можете розфарбувати їх красивими квітами, такими як у веселці, або декількома картинками або цікавими фігурами. У статті ми представимо вам дивовижні ідеї парканів, які зроблять ваш сад або двір більш привабливими.

Neobuznue-zabory

Виявляється у світі існує багато незвичайних підходів до оформлення своєї ділянки за допомогою паркану .Кожний день ми проходимо повз різних огорож та  навіть не замислюємося про них, сприймаючи їх як належне і звичайне явище, адже кожне домоволодіння має бути огороджено .Чи не так? Але подивіться до чого може дійти людська фантазія, та  яким  чином  її висловлюють деякі особистості.

Ми зібрали самі незвичайні огорожі які змогли знайти й  хочемо подивитися на них разом з вами:

Дзеркальний паркан

Хочете по справжньому бути оригінальним? Тоді сховайте паркан на самому відкритому  місці. Зробіть так, щоб він з’єднався з навколишнім середовищем. Дзеркальний паркан буде відображати ландшафт, та  буде зникати в цьому відображенні, відображаючи навколишнє середовище

Дзеркальний паркан це досить незвичайне рішення, яке створив американський дизайнер Елісон Шотз з Брукліна, штат Нью-Йорк. Незважаючи на свою унікальну оригінальність цей паркан є об’єктом підвищеної небезпеки. Так, так, це не жарт, адже дзеркальність поверхні даного паркану  робить його малопомітним, що може стати причиною травм для птахів, собак та  розсіяних людей. Справа в тому, що паркан відображає малюнок ландшафту, розташованого перед ним і під певним кутом цей оригінальний дзеркальний паркан стає практично невидимим, так як він буквально закамуфльований відбитим в ньому пейзажем.

Neobuznue-zabory

Дзеркальний паркан був виготовлений в 2003 році з акрилу, дерева та  алюмінію, має довжину 42 метри і висоту 90 см. Можливо, цей дзеркальний паркан не є зразком надійності та  має деякі недоліки, наприклад, легко брудниться, може стати джерелом небезпечних гострих уламків, але він по-справжньому оригінальний!

У 2003 році цей оригінальний паркан послужив джерелом натхнення для Яна Беррі, який написав статтю «Alyson Shotz: A Slight Magnification of Altered Things», назву якої можна перекласти як «Елісон Шотз: тяжіння змінених речей»

Паркан-акваріум

Самий приголомшливий на вигляд – це паркан-акваріум. У нього щодня закачується свіжа морська вода, та  рибки там плавають справжні, довжина такого паркану становить 50 метрів. Творчість цього дизайнера гідна музею.

Neobuznue-zabory

Амфори

Бетонний паркан з амфор, стилізованих під старовину, з кованими гілками, що виходять з них та  переплітаються у вигляді огорожі, додасть ділянці воістину благородний та  вишуканий вигляд. Такий варіант не є єдиним, який можна використовувати в якості огорожі. Сьогодні з’явилася можливість замовити різну ковану продукцію за вашими ескізами, що також відкриває простір для фантазії. Хто сказав, що така огорожа повинна виглядати так? Передайте  в ньому своє захоплення або хобі, а, може бути, і професію, нехай всі знають чим ви живете. Напевно єдиним недоліком такої огорожі є те, що за нею особливо не сховаєшся, вона скоріше буде служити декоративним елементом вашої ділянки

Neobuznue-zabory

Паркан зі старих колес від возів.

Невеликий оригінальний парканчик, зроблений зі старих колес різних розмірів. Окремої уваги заслуговує паркан з різного металобрухту, наприклад, старих велосипедів або навіть просто коліс від них. У результаті вийде цілком витончений ажурний паркан, головне, щоб матеріалів вистачило. Якщо на ділянці досить іншого металобрухту, то при  навичках зварювальних робіт та наявності зварювального апарату можливе виготовлення незвичайних конструкцій.

Оригінально буде виглядати досить надійна конструкція з металевих стовпчиків та  заповнених за допомогою дерев’яних дощок простору між ними. Останнім трендом в організації ландшафтного дизайну вважаються живі стіни, огорожі, панно з квітів та вічнозелених рослин. Образ вашого паркану  буде неповторним, унікальним та  креативним при використанні живих панно в проміжках між огорожами.

Neobuznue-zabory

Огорожа з олівців

Весела конструкція підніме настрій будь-якому дачникові. Створюється легко своїми руками: колоди заточуються зверху та  фарбуються в різні кольори. Як видно з фотографій, паркан вийшов барвистим і цікавим. Такий паркан вдало підійде тим, хто любить яскраві кольори на території власних володінь або в якості огорожі для будь-якого дитячого майданчика.

Neobuznue-zabory

Паркан бюстгальтерів Кардрону

Декорувати паркани можна по-різному! У Центральному Отаго (Нова Зеландія) є незвичайна традиція прикрашати місцевий паркан нижною  жіночою білизною. Можливо така ідея буде вам до душі?

У далекому 1999-му році дівчата після відпочинку  в барі повісили свої ліфчики на паркан. Вигляд іх  майоріючих на вітрі  надихнув інших жінок залишати свою нижню білизну на паркані, та  з того часу  паркан поповнюється все більшою і більшою кількістю білизни. Зараз там тисячі ліфчиків, а сам паркан давно став своєрідною туристичною визначною пам’яткою.

Neobuznue-zabory

Шаховий паркан

Шаховий паркан являє собою різновид штахетного паркану, але водночас  він виглядає більш привабливим та  доброзичливим.

На відміну від штахетника, шаховий паркан є двостороннім парканом; він може бути як  повністю глухим, так і проглядним. Вертикальна шахматка являє собою  дошки, закріплені вертикально на поперечних перекладинах з обох  сторін. Горизонтальний паркан трохи схожий на тин, оскільки ламелі в ньому розташовують горизонтально; таким чином, вони переплітаються з вертикальними стовпчиками.

Обираючи вид “шаховий”, обов’язково врахуйте, для чого буде служити ваш паркан. В якості зовнішнього огородження горизонтальний паркан навряд чи підходить, оскільки горизонтальне розташування дощок дає можливість легко  перескочити через  верх. Тому горизонтальний шаховий паркан краще використовувати для того, щоб зонувати територію або  розмежувати дві ділянки.

Neobuznue-zabory

Паркан  зі старих автомобільних номерів та  знаків

Найпростіша конструкція з металу, швидше за все, навіть старий каркасний паркан, який просто обшитий віджитими своє номерами та  дорожніми знаками. Дуже симпатично і яскраво, особливо, якщо номери будуть трохи новіше, ніж на картинці.

Таким чином  можна «оновити» будь-який паркан – дерев’яний, залізний, бетонний. Вам необхідно тільки підібрати матеріали обшивки та  закріпити їх на саморізи в разі дерев’яної або металевої основи, та на дюбеля – на камінь, цеглу, бетон. Також можна дізнатися більше про декоративні паркани для дачі.

Neobuznue-zabory

Огорожа з кришок

Пластикова пляшка сьогодні є доступною сировиною. Вона може бути застосована не тільки в промисловій індустріі. В Інтернеті можна зустріти багато фото з цікавими прикрасами саду та двору з цього підручного засобу. Основою такого паркану може бути будь-яка  стара дерев’яна огорожа. Прикручуємо до нього кришечки всіх кольорів та  розмірів (бажано, в якийсь логічній послідовності), і крутий паркан готовий. І про природу подбали!

Паркан  з пластикових пляшок

Пластикова пляшка – вона стала вже просто універсальним ресурсом який можна використовувати, не тільки за призначенням для перенесення рідини, а також  в декоративних цілях, для прикрас,паркану , перегородки та  багато чого іншого. Виглядає такий паркан звичайно гарно  та  незвично, але абсолютно не захистить вас від непроханих гостей та й зробити  його потрібної висоти забере  досить багато часу.

Nezvuzainuy-parkan

Частокіл

Частокіл складається з загострених вертикально встановлених та  щільно вбитих у землю оциліндрованих колод. В якості опори конструкції можуть виступити ті ж дерев’яні колоди, або цегляні чи  металеві стовпи.

Висота колод визначається з урахуванням призначення захисної конструкції. Для зовнішнього паркану,  якій надійно захистить  від проникнення злодіїв, будуть потрібні колоди висотою не нижче, ніж 2 метри. На облаштування внутрішніх парканчиків, що розмежовують зони ділянки та огороджуючих домашню живність, підійдуть невеликі колоди висотою в півметра.

Nezvuzainuy-parkan

А хто сказав, що ваш паркан повинен бути схожий на сусідський !? Не бійтеся проявити фантазію, сміливі рішення та  підходьте до процесу творчо. А фахівці заводу Мехбуд із задоволенням вам в цьому допоможуть, втілять будь-яку дизайнерську ідею в надійній огорожі з металу. Адже сад бере початок від паркану та хвіртки, а кращий сад повинен бути неповторний у всьому.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі