Тенти для паркану
18 Червня, 2018
884  

Тенти для паркану

Встановлення класичного паркану в деяких випадках є недоцільним. По-перше, іноді огорожа монтується на певний період часу, після чого має бути знята. По-друге, класичний паркан коштує вчималу суму, а таких витрат хочеться уникнути. Відмінним рішенням в даній ситуації є паркани, зроблені з тенту. Їх ще називають тимчасовою огорожею.Цей варіант паркану стає сьогодні все більш популярним. Причин цьому, безліч. Про всі особливості та переваги даного рішення ми детально поговоримо нижче.

З чого робляться паркани такого типу

Основою тенту є або нитка з поліестеру, яка особливим чином переплетена, або нейлонова тканина. Вибір таких матеріалів невипадковий. Поліестер дуже легкий, але при цьому надійний і міцний. Крім того, такий матеріал не вбирає в себе вологу. Такими ж властивостями володіє і нейлон. Ці матеріали дозволяють паркану протягом тривалого часу зберігати свої позитивні властивості. Також з плином часу не змінюється зовнішній вигляд огорожі.

У деяких випадках використовується прогумована тканина. Вона ефективно відштовхує воду, а також має стійкість до механічних пошкоджень, яку гарантує помірна еластичність матеріалу.

Технологія виготовлення тенту для парканів проста, але ефективна: полотнища з’єднуються між собою потужним потоком гарячого повітря. Завдяки таким маніпуляціям вдається домогтися цілісності матеріалу. З’єднання є герметичним і безшовним. Відсутність швів – це ще один фактор, який позитивно впливає на рівень міцності готового матеріалу. Паркани такого типу, не дивлячись на крихкість, можуть успішно протистояти негативному зовнішньому впливу.

tentovuy-zabor

Переваги тентових парканів

  • Економічна вигода. Паркани з такого матеріалу коштують дуже небагато, якщо порівнювати їх з класичними огорожами. При цьому вони перевершують по практичності сітку рабицю, яка теж є бюджетним варіантом. Справа в тому, що тентові огорожі не тільки перекривають прохід на територію, а й закривають місцевість від сторонніх поглядів. Рабица ж не може похвалитися такими можливостями.
  • Багаторазове використання. Тент можна в будь-який момент зняти з каркаса і використовувати його в будь-якому іншому місці. Зробити це можна, не маючи особливих навичок. Крім того, демонтаж матеріалу проводиться з мінімальними витратами часу і сил. Транспортування тенту на інший об’єкт також нескладне. Він компактно складається, а завдяки своїй легкості може без праці бути занурений в транспортний засіб.
  • Легкість монтажу. Тентовий паркан може бути встановлений силами однієї людини. Технологія встановлення гранично проста. Цей фактор позитивно впливає і на строки монтажу. Одна людина може впоратися всього за кілька днів, навіть якщо мова йде про огорожі щодо великої території. Завдяки невеликій масі тент може бути встановлений практично на будь-якому каркасі, а сам паркан може розташовуватися на будь-якому грунті.
  • Універсальність. Огорожа може бути встановлено як зовні, так і всередині приміщення. Наприклад, тентовий паркан частіше ставиться всередині промислового об’єкту з метою зонування простору. Також дане рішення є оптимальним у разі огородження зони, де проводиться ремонт.
  • Міцність. Тентовий матеріал демонструє стійкість до сильного вітру, низьких і високих температур. Він зберігає свої позитивні властивості навіть в умовах 40-градусного морозу. Перебуваючи в занадто вологому або сухому кліматі, тентовий паркан не змінює свого відтінку. Набутий яскравий тент завжди буде тішити вас своєю зовнішньою привабливістю. При цьому він не потребує будь-якого догляду, що робить такий варіант ще і дуже зручним для користувачів.
    Варіативність. Покупець може обрати з безлічі відтінків і розмірів. Без праці можна знайти варіант, що ідеально підходить під ваші потреби і особисті переваги.
  • 587 thickbox default
  • забор5
  • 11
  • KIHUZHATO SZELVEDO NARANCS 180m
  • 10
  • названия 1

Сфера застосування тентових парканів

Огородження такого типу використовуються у випадках, коли потрібен зручний, мобільний, практичний і дешевий паркан. Їх встановлюють як в побуті, так і на комерційних об’єктах.

Тентові паркани універсальні, тому їх область застосування досить важко окреслити. Ось лише деякі варіанти:

  • огорожа заміської ділянки. Паркани такого типу ефективно захищають від шуму, дорожнього пилу, а також сторонніх поглядів;
    парковки;
  • сміттєві майданчики. Тентові паркани часто використовуються, щоб захистити таку місцевість від проникнення бродячих котів і собак, які можуть рознести сміття по навколишій території;
  • мітинги;
  • великі складські приміщення;
  • концерти та інші схожі заходи. Використовуються з метою централізованого пропуску відвідувачів на територію;
  • огородження небезпечних місць: котлованів, ям, обвалень і так далі;
  • огорожа кортів, футбольних полів та інших спортивних майданчиків. Захищають від сторонніх поглядів, несанкціонованого проникнення, а також від вильоту м’ячів за територію майданчика. Крім того, в подібних умовах важливим є захист від вітру;
  • огорожа платних озер та інших водойм;
  • огорожа басейнів.
    Як бачимо, тентові паркани використовуються повсюдно, як і класичні огорожі. Тент можна використовувати в поєднанні з сіткою рабицею, що зробить паркан ще міцнішим і захищеним. Тент – універсальний матеріал, тому його можна як завгодно розмістити на каркасі. Паркан може мати будь-яку форму, ширину і висоту. Все залежить від умов експлуатації та особистих уподобань покупця. Сучасні виробники готові задовольнити будь-які запити своїх клієнтів. Тому будьте впевнені: де б ви не використовували тентовий паркан, ви завжди зможете отримати ідеальний варіант
Tentovuy-zabor

Рекомендації по вибору тенту

Кожен тип тенту передбачає виготовлення шляхом з’єднання декількох полотен, як уже пояснювалось вище. При цьому краю підгинаються в два шари, щоб посилити міцність і стійкість. Тент також оснащується спеціальними люверсами, призначеними для спрощення монтажу. Однак все ж тент має кілька варіацій, тому необхідно вміти його правильно обрати. Помилка в цій справі несе за собою те, що ваш матеріал буде не відповідати тим умовам експлуатації, які ви передбачили. Нижче ми розглянемо основні моменти, на які потрібно звертати увагу, роблячи вибір.

  • Тип з’єднання елементів тенту. Існує два варіанти: шиття і зварювання. Про зварювання вже згадувалося вище. Це вплив на матеріал гарячим повітрям, в результаті чого тент стає цілісним. Шиття – це більш простий метод, але не настільки ефективний. В результаті його використання на тенті утворюються шви, які є слабким місцем матеріалу. Рекомендується віддавати перевагу звареному тенту – він відрізняється підвищеною міцністю і поліпшеною довговічністю.
  • Густина. Від цього показника залежать захисні властивості матеріалу, а також його вага. Найбільш легкий варіант – тент 120 г / м2. Гранична щільність – 700 г / м2. Насправді цей показник потрібно обирати, виходячи з умов, в яких буде використовуватися паркан. Якщо від нього вимагається тільки огороджувальна функція, можна придбати найлегший варіант. Він відмінно впорається із завданням «маскування» території. Якщо ж паркан повинен захищати місцевість, наприклад, від собак, віддайте свою перевагу більш щільному варіанту. Його ж рекомендується купувати, якщо огорожа буде використовуватися в умовах сильного вітру: наприклад, у відповідному кліматі або серед поля. В таких умовах більш важкий тент буде ефективно протистояти потокам повітря.
  • Міцність. Помірні потоки вітру може витримувати навіть тонкий матеріал. Однак якщо мова йде про серйозний вплив на огорожу, краще придбати тент з двостороннім ПВХ-покриттям. Це найміцніший варіант, який можна знайти на сучасному ринку. Нагадаємо, що тент можна поєднувати з іншими матеріалами, роблячи його ще більш міцним. Крім того, багато що залежить від самого каркаса – він також грає важливу роль в протистоянні зовнішнім факторам.
  • Стійкість до низьких температур. Кожен матеріал має свій діапазон температур, в умовах яких його можна використовувати. Дізнаватися точні цифри варто або у продавця, або у виробника. Купівля неправильного варіанту понесе за собою втрату матеріалом своїх властивостей. Однак варто зазначити, що будь-який тент має хорошу стійкість до температур. На цей показник варто звертати особливу увагу тільки в випадках, коли паркан планується використовувати в широтах з дійсно важким кліматом.
    Простому
    користувачу буває важко розібратися з усіма тонкощами вибору. Рекомендуємо консультуватися у фахівців компанії, де ви збираєтеся придбати тент. Купівля «навмання» може привести до неприємних наслідків, яких можна дуже легко уникнути.
Tentovuy-zabor

Висновок

Тентовий паркан – відмінна альтернатива класичній огорожі. Він дешевий, але при цьому практичний і невибагливий. Такий паркан може собі дозволити практично будь-який споживач, і справа не тільки в невисокій вартості. Огорожа вкрай просто монтується і демонтується. У цьому процесі не потрібні якісь особливі навички і знання, велика кількість часу і робочих рук. Ці особливості тентових парканів і привели до того, що вони сьогодні користуються великою популярністю як на вітчизняному, так і на західному ринку.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі