ТОП найкрасивіших рішень для воріт
31 Січня, 2022
861  

ТОП найкрасивіших рішень для воріт

krasivue-vorota

Будь-який будинок починається з воріт. Гарні ворота повинні не тільки відмінно гармоніювати із загальним архітектурним ансамблем всього будинку, вигідно вирізнятися з-поміж інших, але і бути зручними у використанні та  забезпечувати максимальну безпеку ділянки.
Сьогодні більше 90% ринку займають конструкції двох типів:

  1. Розпашні.
  2. Відкатні.

Тому при виборі воріт для паркану  варто все-таки звернути увагу на даний фактор та  можливо орієнтуватися на нього.
Ми зібрали для Вас ТОП найкрасивіших та  цікавих рішень для воріт, ну а вибір вже за Вами.

1. Ворота із заповненням жалюзі

Один з найбільш сучасних, практичних та  привабливих варіантів воріт – ворота -жалюзі. Закріплення на несучій  основі похилих ламелей забезпечує формування вентильованої, але водночас  практично не проглядної  поверхні з відмінними механічними та естетичними властивостями.

2. Ковані ворота

Ще з давніх часів художнє кування металу було одним з основних способів створення ексклюзивних виробів, здатних прикрасити побут людини та  застосовувалося  в найрізноманітніших сферах.
Ковані ворота це звичайно шалено красиво, але такі вироби відрізняються своєю дорожнечею та не завжди надійні і практичні.

3. Комбінація Габіон + метал

Така комбінація виглядає дуже ефективно за рахунок поєднання класичних (габіон) та сучасних (ламелі з чіткою геометричною формою) технологій. Міцність біля воріт такого типу теж вражаюча – особливо під час правильного проектування та вибору надійних деталей.

4. Комбінація метал + кування

Так як метал є на сьогоднішній найнадійнішим та  дуже популярним матеріалом під час встановлення огорож. То художня ковка носить естетичну функцію, додаючи виробу родзинку та шарм. Ажурні візерунки і ковані вершини в поєднанні з масивною основою  створюють образ готичного середньовічного замку, додаючи будинку певний колорит.

krasivue-vorota

5. Дерев’яні ворота

Дерево в багатьох регіонах нашої країни та й за її межами є дуже доступним матеріалом, але вже не настільки популярним як раніше.
Справа в тому, що у дерев’яних воріт є ряд особливостей, які варто враховувати при виборі:

  • згодом з часом навіть найякісніша деревина деформується, та в воротах будуть з’являтися великі просвіти.
  • Деревина вимагає захисту від вологи та  ультрафіолету, тому при виробництві, такий елемент огорожі як ворота, просочують гідрофобними складами та  покривають фарбами для дерева. Але з часом захист втрачає свою ефективність, тому через кілька років просочення і захисне покриття бажано оновити.
  • Також актуальним є захист від вогню. При виробництві зазвичай використовуються універсальні просочення, що містять антипірени. Але все одно дерево залишається деревом – тому при сильній пожежі паркан з дерева або окремі його елементи теж можуть спалахнути.

6. Ворота із заповненням Горизонт

В останні кілька років популярним рішенням для заповнення стулок воріт стало використання панелей з оцинкованої сталі або алюмінію, покритих захисно-декоративними полімерними складами.
Горизонтальні ламелі з досить великою шириною, які при монтажі щільно стикуються та  з’єднуються замками. Поздовжні замки виконують функцію додаткових ребер жорсткості, так що стулка воріт виходить максимально міцною та  надійною.

7. Ворота із заповненням Ранчо

Ранчо – це прямокутний профіль, який використовується для вентильованого заповнення секцій огорожі, а також стулок воріт та  хвірток. Одна з переваг такого профілю – можливість реалізації різних проектів з характерними відмінностями.
Заповнення воріт таким профілем можливо в двох варіантах:

  • Одностороннє заповнення
  • Двосторонні заповнення

Для виготовлення стулок воріт з одностороннім заповненням використовуються ламелі шириною 100 та  130 мм. Такі конструкції виходять легкими та  міцними, а за рахунок проміжків  між ламелями забезпечується в 2 рази більше ефективне провітрювання та  освітлення ділянки.
Один з істотних недоліків вентильованих стулок – невисока приватність. Вони проглядаються зовні, і тому простір за воротами залишається під  увагою . Вирішити цю проблему можна за допомогою двостороннього заповнення.

8. Незвичайні ворота

Незвичайні ворота, казкові, фантазійні, з вигадливими візерунками. Їх створюють їх різних матеріалів, але частіше використовують метал – ковані вироби.
Крім цього, великою популярністю також користуються ворота, які декоруються різними простими елементами. До таких воріт можна віднести різнокольорову хвіртку, прикрашену олівцями, ворота, які покриті копицями сіна або ж врата з гарним  скляним вітражем чи мозаїкою.

9. Скляні ворота

Скляні ворота – важлива частина скляних огорож, встановлених на відкритому просторі. Уявляють собою скляні ворота відкриваючи  фрагменти скляних огорож, тому вони багато в чому схожі на скляні двері. Як і для скляних дверей, для скляних воріт використовується міцне загартоване скло, товщина якого може досягати 12 мм.

Для підвищення міцності скляні ворота зазвичай покриваються спеціальною плівкою: армирующі  властивості такої плівки роблять скляні огорожі стійкими до ударів досить великої сили.

Скляні ворота в поєднанні зі скляними ж огорожами – це стильно та сучасно. Однак не менш вдало можна поєднувати скляні ворота і з іншими видами огороджень. Наприклад, скляні ворота дуже вдало виглядатимуть з натуральної кам’яною кладкою чи  її імітацією, з металевими або ж дерев’яними огорожами.
Ну самі розумієте, скло дуже крихкий та  не дуже практичний матеріал.

10. Ворота з профнастилу під камінь

Профнастил має різні кольорові рішення та текстуру. Одним з дизайнерських цікавих варіантів кольору – це колір під камінь.

11. Ворота з каменю

Кожні кам’яні ворота неповторні. Чим довше вони «живуть» у світі , тим більше наповнюються якимось особливим духом, пов’язаним з тим місцем, на якому «виросли». Напевно тому пройти повз кам’яних воріт та  не пережити ніяких емоцій, просто неможливо.
Ворота, облицьовані різними видами каменю, з витонченими прикрасами з металу, які виступають в ролі додаткової решітки, відмінно впишуться в ландшафт навколо заміського будинку, відсилаючи подумки в початок XX століття чи  в кінець XIX.
Так, звичайно такі ворота це дуже гарно  та  престижно, але ще і досить дорого. Та  далеко не кожен зможе дозволити на своїй ділянці встановлення  таких воріт.

krasivue-vorota

12. Плетені ворота

Вироби з плетеної лози існують з давніх давен. В даний час, в епоху створення великої кількості полімерних, композитних матеріалів інтерес до плетених огорож спостерігається. З одного боку простота, а з іншого естетичність та  оригінальний зовнішній вигляд гармонійно їх вписують в будь-який стиль інтер’єру як всередині, так і зовні будівлі.

13. Ворота зі штахетнику

Ворота зі штахетнику  чудово справляються з двома основними завданнями дачної  огорожі – служать захисним бар’єром та  виступають в ролі декоративного елементу. Так , абсолютно вірно такий вид огорожі часто використовується для обрамлення дачної ділянки. Але водночас  за допомогою такого варіанту заповнення воріт можна використовувати для оформлення будь-яких самих нестандартних архітектурних рішень.

krasivue-vorota

14. Ворота з нержавіючої сталі

Найчастіше, нержавіючу сталь використовують для виготовлення воріт та  хвірток. Це прості пристрої, які не допускають вторгнення сторонніх людей на чужу  територію. Ворота виконують роль так званої перепони. Зазвичай , хвіртки робляться у вигляді простої двері чи  штанги. Є також і такі різновиди , як двостулкові турнікети, в ході відкриття яких проявляється значна ширина для проходу. Такі конструкції, як ворота встановлюються  для того, щоб був вільний прохід в одну зі сторін і заборона в іншу сторону
Помилково думати, що нержавіюча сталь це ідеальний матеріал для встановлення елементів огорожі, її все одно потрібно періодично шліфувати, для того щоб ворота зберігали первісний вигляд.

krasivue-vorota

15. Складні ворота

Складні ворота – гарний варіант альтернативи у тому випадку, якщо конструкція розпашних воріт припинила вас задовольняти. Головною причиною для їхньої заміни виявляється в основному те, що стулки вимагають багато місця для відкривання.
Складні вироби бувають наступних типів:

Секційні.
Ролети.
Гармошка.

16. БІЛІ ВОРОТА

Вибір на користь білих воріт можна назвати досить сміливим як з погляду дизайну, так і з позиції практичності. Але, незважаючи на це, ворота білого кольору є досить популярними, нехай і в деяких вузьких нішах. Тому залишати такий варіант поза увагою не варто — тим більше, що багато виробників огороджувальних конструкцій вводять у колірні лінійки не лише суто білі варіанти, а й їх модифікації.

17. ВОРОТА У СТИЛІ ХАЙ-ТЕК

Традиційно в Україні будують будинки в класичному стилі, тому й огорожі для ділянок обирають класичні. З іншого боку, активне проникнення європейських архітектурних трендів все ж таки помітне. Тому будівель у сучасному стилі стає дедалі більше – і їм доводиться підбирати відповідні ворота.

Воротам у стилі хай-тек характерні такі особливості:

  • Простота геометричних форм. Дуже рідко ворота у стилі хай-тек роблять химерними: куди частіше в дизайні огорожі переважають прямі та ламані лінії. Виняток становлять конструкції з гнутого профілю, але вони не набули широкого поширення.
  • Мінімалізм. Що менше деталей і що менше їх з’єднань – то краще для стилю хай-тек. Конструкція може бути досить складною за структурою, але в цьому випадку вона буде зібрана з однотипних елементів.

18. РОЛЕТНІ (РУЛОННІ) ВОРОТА

В основному, ролетні ворота використовують для гаражів, але вони мають місце і для огородження території.

Цей варіант воріт дуже компактний. Ворота не займають багато місця, відчиняються вертикально, таким чином ніяк не обмежують Вас у можливостях паркування.

Виконані за принципом ролет. Велика алюмінієва стулка завдяки механізму управління піднімається і скручується в захисному алюмінієвому коробі, який встановлений над отвором воріт.

19. ПІДЙОМНІ ВОРОТА

Працює така система просто: за допомогою важелів, рухається механізм, завдяки якому і відбувається рух стулки по напрямних, з наступною фіксацією у верхній точці.

Практичність + сучасний вигляд = гарні ворота для вашої ділянки.

20. ВОРОТА + РОСЛИНИ

Куди цікавіше, якщо огорожа будинку буде прикрашена рослинами. Таке рішення стане чудовим варіантом для всіх, хто любить вишуканість, унікальність, трепетно ставиться до свого житла та звик вкладати душу у все, що робить.

Пам’ятайте: висаджуйте рослини в достатній відстані для вільного проїзду на територію.

the-decorated-arch-of-flowers-and-the-entrance-gate-the-courtyard-with-the-house-morning-preparations-for-a-wedding-day_180731-3083

Найскладніший фактор при купівлі будь-чого це питання ціни .Він пов’язаний з усіма нюансами, про які ми говорили  вище.

В першу чергу на вартість впливають:

  • матеріали, з яких виготовляються ворота;
  • складність конструкції (стулки, наявність хвіртки та  ін.);
  • наявність автоматики, яка закриває і відкриває ворота.

Якщо ви обераєте на недорогу модель, враховуйте, що вони прослужать набагато  менше, ніж аналоги з більш високою ціною. Як і з іншими великими покупками, краще витратитися один раз, ніж забирати в себе час чи зайві гроші на ремонт, або купівлю  нових воріт.

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі