Тренди 2019: який паркан обрати?
28 Листопада, 2018
1741  

Тренди 2019: який паркан обрати?

Плануючи встановлення  огороджувальної  конструкції на 2019 рік, варто вже сьогодні проаналізувати ринок та  вивчити думки експертів, що стосуються вибору паркану. Як ми неодноразово відзначали в наших оглядах, паркан встановлюється  не на один десяток років, тому оптимальним рішенням буде вибір найбільш якісного з доступних різновидів – такого, що буде гармоніювати з самим об’єктом, та  мати максимальний термін експлуатації.

Сам асортимент огороджувальних конструкцій протягом 2018 року, практично не змінився – хоча в товарних лінійках багатьох компаній (враховуючи  завод «Мехбуд») з’явилися нові цікаві позиції. Тому в нашому огляді ми будемо аналізувати найбільш значущі тренди.

Класика або сучасність?

Вибір паркану , як і в  попередні роки, буде багато в чому визначатися тим, навколо якого об’єкта він встановлюється:

  • Для будинків в класичному стилі підійдуть традиційні огорожі –  цегляні, або ковані гратчасті паркани на цегляних стовпах.
  • Промислові об’єкти варто захищати важкими бетонними парканами або гратами з металу. Якщо ж важливо забезпечити естетичність та надійність, то можна використовувати набірні  паркани з оцинкованої сталі з захисним покриттям.
trendu- zaborov-2019
  • Питання з приватними будинками сучасної споруди більш складне. Для них ідеальним рішенням буде  встановлення легкого паркану (з дерева або ПВХ), або монтаж панельного металевого паркану. Запроваджений  в минулих роках тренд на зростання популярності огорож-жалюзі збережеться і в 2019 році, тому в якості універсального рішення можна розглядати саме їх.

Економія чи  довговічність?

Наступне важливе питання, яке потрібно вирішити на етапі проектування – наскільки довговічною повинна бути конструкція. У випадку з суто функціональними парканами все досить прозоро:

trendu- zaborov 2019
  • Тимчасові огорожі робимо модульними, розбірними та  недорогими – на 1-2 сезони. Підійдуть дерев’яні щити або обшиття з профнастилу.
  • Для постійних огорож на промислових об’єктах, складських територіях та  ін. використовуємо бетонні конструкції або зварні решітки.
  • Складніше з парканами, які повинні виконувати в загалі ще  і декоративну функцію:

У 2019 на ринок вивели кілька нових просочень для деревини (див. Лінійки від Pinotex, Tikkurila), але радикально вони на перспективи служби дерев’яних огорож не вплинули. Дерево все ще залишається не найбільш довговічним матеріалом.
Приблизно така ж ситуація склалася з ДПК – деревно-полімерним композитом. Так. Паркани з композитних панелей поступово з’являються на ринку, так, вони виглядають як дерев’яні, довго служать та  навіть непогано переносять морози. Але ціна їх все ще залишається досить високою, тому й в 2019 році ДПК будуть займати відносно невелику частку преміум-сегменту.

trendu- zaborov-2019

Не можна сказати, що популярність металевих панельних огорож в 2019 році має «вистрілити» – скоріше, вони просто будуть продовжувати свій впевнениий рух. Вже  сьогодні панельний паркан зі сталі з полімерним покриттям розглядається як «хороший базовий варіант» – в наступному році тенденція збережеться, і разом з розширенням асортименту такі огорожі будуть встановлюватися навколо більшості приватних будівель

  • 2 2
  • 43043449 1148777988613922 5152822902399172608 n
  • 12
  • 1 1
  • 2 1
  • 4 1
  • 6 1
  • горизонт
  • 11
  • 3 1

В цілому ж стабілізація (нехай й відносна) економіки розгорнула вектор в сторону довготривалого планування. І експерти, та пересічні власники нерухомості схиляються до того, щоб відмовитися від більш дешевих, але менш довговічних конструкцій на користь купівлі нехай дорожчого , але майже практично вічного паркану.

Рекомендації інженерів та дизайнерів

Як же можна підсумувати позиції експертів ринку перед початком 2019 року?  Інженери, та  фахівці в області дизайну практично одностайні: майбутнє – за технологічними конструкціями, які легко монтуються та мають гарний потенціал.

trendu- zaborov-2019
  • Частка бетонних огорож на ринку в 2019 році буде поступово знижуватися, та  найсильніше це зниження буде відзначено в сегменті приватного будівництва. Власники заміських будинків вже змогли оцінити довговічність невеликих огорож з литого бетону, тому цей матеріал буде поступово витіснятися в сферу  огорож для промислових об’єктів.
trendu- zaborov-2019
  • Дерево, пластик та  ДПК в основному зберігають свої позиції – просто в силу того, що вони й так займають відносно вузькі ринкові ніші. Навіть якщо в 2019 році буде прорив, та  на ринок виведуть новий полімерний матеріал, придатний для виготовлення огорож, масовим він стане в кращому випадку через 2-3 роки.
  • Частка кованих парканів в 2019 році теж може знизитися. Причини тут «зав’язані» в основному на темпі будівництва: кована огорожа зазвичай встановлюється  біля будинків у відповідному стилі, а їх в останні роки будують  зовсім небагато.
  • Якщо говорити про паркани з металу ( «Горизонт», «Брус», «Ранчо», «Жалюзі» з усіма модифікаціями), то вони будуть нарощувати популярність – разом зі збільшенням кількості приватних будинків в європейському та скандинавському стилі. Крім того, наростання  будівництва промислових підприємств викликало  (та ще  буде викликати  в майбутньому році) до  активізації популярності таких огорож вже у бізнес-сегменті.

Що стосується кольорових  рішень, то в 2019 році на особливі зміни в класичній палітрі розраховувати не варто. Якщо ви не залучаєте до роботи над ландшафтним дизайном окремого спеціаліста, то можна порекомендувати фарбувати  паркан на тон або два тони темніше покрівлі та оздоблення віконних прорізів.

Також збережуть актуальність конструкції «під дерево» – імітація бруса або колоди. Але в 2019 році, як і раніше, важливо буде обирати якісні вироби з текстурою, нанесеною за сучасними стандартами. Власне, зростання вимог до якості обробки та продуманості самої конструкції можна назвати одним з ключових трендів наступаючого року.

trendu- zaborov-2019

Висновок

Обирати паркан, який ви будете купувати та  встановлювати в 2019 році, можна по-різному. Але все ж не варто орієнтуватися тільки на ціну або тільки на зображення  в журналах з ландшафтного дизайну. Паркан – це в першу чергу функціональна конструкція, і  саме це повинно  бути пріоритетом. Якщо ж ви хочете об’єднати функціональність та стильний зовнішній вигляд, то варто  звертати увагу на найбільш сучасні зразки, такі як паркани-жалюзі або набірні  огорожі з металевих панелей.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі