Тренди в огородженні: що буде актуальним в 2020 році?
26 Грудня, 2019
402  

Тренди в огородженні: що буде актуальним в 2020 році?

trendu-v-ograzhdenii-2020

Якщо ви плануєте облаштування або капітальну перебудову ділянки на наступний рік, то ця стаття безумовно буде вам корисною. Звичайно, в цій галузі тренди міняються не так активно, як в моді чи  дизайні інтер’єрів. Але все одно – стежити за новинками варто, тим більше що замовлення паркану, альтанки чи огорожі для тераси – це купівля на найближчі десять,а то  і більше років. Так що бажано вже сьогодні проаналізувати ринок та  вирішити, який варіант не застаріє з часом.

zabory-trendy-2020

Паркани та ворота

Основні огорожі – це, звичайно, паркани з функціональними елементами, воротами і хвіртками. Вони можуть відрізнятися за габаритами, конструкціями  та  дизайну, а також за призначенням.
Якщо мова йде про паркан навколо виробничого підприємства або складу, то там на перший план виходить надійність та простота. А ось огорожі навколо приватних домоволодінь, громадських будівель або комерційних об’єктів повинні поєднувати функціональність та привабливість. Цей тренд не новий, але в 2020 році він точно не втратить актуальності.

Які ж паркани варто розглядати в першу чергу для замовлення в наступаючому році? Ми зробили детальний аналіз ринку огороджувальних конструкцій, тому в цій статті обмежимося експрес-оглядом із зазначенням основних варіантів:

  • Дерево поступово втрачає свої позиції на ринку. Так що дерев’яні огорожі будуть популярні в основному там, де є розвинена деревообробна промисловість (просто в силу дешевизни). Там, де це економічно виправдано, дерево буде витіснятися композитом (ДПК). Основна ніша для цього матеріалу – заповнення воріт та  хвірток, тому що для виготовлення секцій композит все-таки ще вартий.
  • Суцільні металеві огорожі все частіше роблять не з профнастилу, а з сталевого або алюмінієвого профілю з полімерним покриттям. За рахунок більш надійної структури і ребер жорсткості на замкових з’єднаннях паркан виходить більш міцним і довговічним. При цьому виглядає модульна конструкція в рази привабливіше профнастилу (на жаль, цей матеріал застарів, причому сильно).
zabory-trendy-2020

Вентильовані огорожі та  паркани-жалюзі – ось конструкції, які будуть визнаними лідерами ринку. Огорожа з окремих ламелей при правильному підході до проектування буде досить міцною  та  складнию для подолання. При тому вентильована конструкція забезпечить вільну циркуляцію повітря та  природне освітлення.

Тому найбільш затребуваними в 2020 році будуть практично ті ж конструкції, що і раніше:

  • Паркани та ворота з заповненням з ДПК.
  • Суцільні (глухі) металеві огорожі.
  • Вентильовані огорожі типу «Ранчо».
  • Паркани-жалюзі з різною конструкцією ламелей
zabory-trendy-2020

З актуальних трендів в дизайні варто виділити популярність «природних» відтінків та  текстур. Попит на паркани з металу із забарвленням під дерево буде тільки рости, тому все більше компаній будуть впроваджувати технологію фарбування металевого профілю PRINTECH або її аналоги.

Огородження сходів, терас і балконів

Крім парканів, воріт та  хвірток важливо правильно підібрати огорожі для таких об’єктів як сходи, тераси або балкони. У 2020 році тренди НЕ будуть зазнавати різких змін – як і раніше, актуальними залишаються стримані, стильні та лаконічні конструкції.

В топі огорож такого типу теж особливих змін немає:

  • Бетонні парапети (як суцільні, так і імітуючи  ліпнину або колони) поступово втрачають популярність. Основна їхня проблема – поєднання великої маси з малим терміном служби. Конструкції з натурального каменю служать довше, але і ціна у них дуже висока.
  • Огородження з триплексу або броньованого скла збережуть свої позиції в комерційному секторі. Там, де необхідно дотримуватися стилю хай-тек, такі огорожі будуть досить затребуваними – незважаючи на високу вартість і недостатню практичність
  • Ще один варіант для стилю хай-тек – огородження з нержавіючої сталі. Круглі і профільовані труби, прутки і профілі виглядають дуже сучасно. Тут важливо ретельно обирати дизайн, інакше огорожа буде виглядати дешево та  безлико.
    Нарешті, актуальне продовження тренду 2019 року – огорожі для терас або балконів з металевого профілю. Особливо органічно такі конструкції виглядають в дизайні споруди, якщо ії основний паркан виготовлений з металевого профілю. Ідеальні варіанти – профілі Ранчо або Жалюзі.
відкатні ворота

В цілому ж вимоги до таких огорож очевидні – стильний зовнішній вигляд, достатня міцність, довговічність і бажано невелика маса (особливо важливо для балконних перил).

Альтанки та перголи

У 2020 році практично всі експерти ринку анонсують зростання популярності малих архітектурних форм, в першу чергу альтанок та  ґратчастих навісів-пергол. При цьому:

  • Дерево, як і практично в усіх галузях, буде використовуватися тільки в стилізованих ландшафтах. Все-таки сьогодні є ряд альтернатив, які перевершують деревину за експлуатаційними якостями, а коштують не набагато дорожче.
  • Ковані альтанки та  ажурні перголи – на жаль, будуть ставати все менш популярними. Ціна таких конструкцією висока. Та й в сучасні ландшафти вони вписуються не кращим чином.
  • Тренд майбутнього року – легкі альтанки та перголи на основі каркасу з профілірвоанних труб із захисним покриттям. Покрівля у альтанок може бути виготовлена ​​практично з будь-якого матеріалу. А ось перголи найчастіше роблять на основі металевих пофарбованих профілів. Такі ж профілі (розташовані вертикально або під кутом, як у випадку з профілем – жалюзі) використовують для монтажу бокових стінок альтанки. Захищають від вітру і бічних крапель дощу.
  • Останній варіант – виготовлення альтанок та  пергол із сталевого профілю чи алюмінієвих ламелей – гарні ще й тим, що конструкцію можна фарбувати в будь-який відтінок по RAL. Якщо ж вам потрібна альтанка, яка на вигляд   не відрізняється від дерев’яної, варто звернути увагу на вже вищезазначену технологію PRINTECH.
trendu-v-ograzhdenii-2020

Вибір варіанту для виготовлення огороджувальних конструкцій в 2020 році вже досить великий – але він буде розширюватися, тому можуть з’явитися і нові практичні рішення. Так що, перш ніж замовляти паркан, огородження для тераси або альтанки вивчіть доступний асортимент або проконсультуйтеся з фахівцями – так ймовірність купівлі не тільки функціонального, але і стильного виробу  зросте в рази.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі