Відкатні та розпашні ворота: обираємо комплектацію
23 Лютого, 2022
621  

Відкатні та розпашні ворота: обираємо комплектацію

Ворота – як відкатні, так і розпашні  – можуть бути виготовлені в різних комплектаціях. При цьому від комплектації багато в чому залежить функціональність воріт та  комфорт при їх використанні. Оптимальною стратегією тут буде вибір готового рішення, яке містить  всі необхідні для вас елементи. І водночас  володіє прийнятною вартістю.
Завод «Мехбуд» виробляє відкатні та розпашні ворота, використовуючи якісну сировину (профільовану трубу, сталеві та та алюмінієві ламелі), а також комплектуючі від відомих виробників. Комплектація конструкцій розробляється з урахуванням найбільш актуальних потреб замовників, тому ви можете легко обрати підходящий варіант, вивчивши характеристики комплекту.
Огляд основних варіантів комплектації розпашних  та відкатних воріт ми наведемо в цій статті.

Розпашні  конструкції: загальні відомості

Розпашні  ворота – це класична двохстулкова конструкція. За замовчуванням стулки роблять розміром 2000х2000 мм, а в якості каркаса використовують профільовану сталеву трубу 60х40 мм. Металевий каркас забезпечує стулці жорсткість та  збереження її форми навіть при інтенсивному використанні та значних вітрових навантаженнях.
В якості  заповнення стулок розгорнутих брам  можуть застосовуватися профілі з металу товщиною 0,4 або 0,7 мм, з оцинковкою  та захисно-декоративним полімерним покриттям. Полімерне покриття виконується  в будь-якому кольорі по RAL, крім того, можливе виготовлення профілів, забарвлення і текстура яких імітує натуральну деревину (технологія PRINTECH).
Варіанти заповнення:

vorota Rancho

Ранчо.
Горизонт.
Вертикаль.
Жалюзі стандарт (на гребінці).
Жалюзі Ексклюзив.
Жалюзі Ексклюзив ЛЕГО.

При використанні профілів Ранчо, Горизонт або Вертикаль можливо двохстороннє заповнення стулки воріт – це збільшує її масу, але натомість підвищує міцність та  забезпечує привабливий зовнішній вигляд як з внутрішнього , так і з зовнішнього боку.
В якості несучої конструкції використовується стовпи з профільованої сталевої труби 200х200 мм. На стовпах закріплюються поворотні петлі (по 3 на стулку). Стулки навішуються на петлі та  регулюються для безперешкодного відкривання і закривання.

Комплектації розпашних  воріт

Розпашні  ворота від заводу «Мехбуд» виробляються в 4 комплектаціях. Відмінності полягають в методі  обробки несучих конструкцій, а також в тому, які додаткові пристосування входять в комплект.

  • Економ 1 – найдоступніший за ціною варіант. Каркас і опорні стовпи роблять зі  сталевої труби, що не піддається додатковому очищенню та антикорозійній  обробці. При монтажі конструкція  фарбується , що забезпечує базовий захист від корозії. Як упор для фіксації стулки у відкритому положенні використовується сталевий штир. Замки, приводні механізми та інші аксесуари в тій комплектації відсутні.
komplektaziya-vorot
  • Економ 2 – варіант, який об’єднує доступну вартість та  досить широкі можливості. Елементи каркаса перед фарбуванням піддають піскострумній  обробці, що забезпечує якісне очищення металу та  гарну  адгезію захисного шару. В якості  акцентів  використовується комплект з 5 сталевих штирів. Закривання стулок забезпечує електромеханічний замок ARNY RIM, а автоматизацію відкривання – приводний механізм Rotelli MT 400. Комплектація Економ 2 також передбачає встановлення  відеокамери, яка відстежує все що відбувається перед воротами.
  • Стандарт – комплектація, яка може вважатися оптимальною для більшості домоволодінь. Порошкове фарбування несучих елементів, попередньо підданих піскострумній обробці, забезпечує максимально ефективний захист від корозії. Крім того, в набір входять відеокамера, електромеханічний замок AtisLock SS CK з підвищеною стійкістю до злому, та  приводний електричний механізм – Miller Тechnics 3000 / Miller Technics 4000.
komplektaziya-vorot
  • Преміум – не самий дешевий, але водночас  найбільш надійний та  довговічний варіант. На відміну від попередніх комплектацій, в цій використовуються оцинковані стовпи та  труби, які також обробляються порошковим пігментом в заводських умовах та  не вимагають фарбування. Закривання стулок забезпечується встановленням  надійного електромеханічного замку CISA, а фіксація у відкритому положенні – самоблокувальними приводами FAAC 400. У цій комплектації можуть використовуватися стулки з найважчим заповненням, тому що їх відкривання буде полегшено за рахунок монтажу надійного приводу Miller Тechnics 5000. Відеокамера також входить в комплект, що додатково підвищує рівень безпеки конструкції.
komplektaziya-vorot

Відкатні конструкції: загальні відомості

Відкатні ворота від заводу «Мехбуд» мають одностулкову конструкцію. Стулка розміром зварна 6000х2000мм / с заповненням 4000х2000 мм переміщається на напрямних швеллерного типу (шириною від 160 до 200 мм).

Каркас виготовляється з профільованих сталевих труб 60х40 і 50х40мм, в якості  опори використовуються сталеві стовпи 100х100 мм.
В якості  заповнення стулок розгорнутих воріт можуть застосовуватися профілі з металу товщиною 0,4 або 0,7 мм, з оцинковкою та  захисно-декоративним полімерним покриттям. Варіанти декору аналогічні тим, які використовуються при виробництві розпашних  воріт.

vorota i kalitki

Варіанти заповнення:

  • Ранчо.
  • Горизонт.
  • Вертикаль.
  • Жалюзі стандарт (на гребінці).
  • Жалюзі Ексклюзив.
  • Жалюзі Ексклюзив ЛЕГО.

Опорні конструкції та  напрямні, встановлені на грунті, обов’язково бетонуються, що забезпечує максимальну стабільність системи та  відсутність перекосів під  час руху важкої стулки

Комплектації відкатних воріт

Відкатні ворота виробляються в трьох комплектаціях. Як і у випадку з розпашними  конструкціями, основні відмінності – спосіб обробки деталей каркасу та  можливості воріт, які забезпечуються набором функціональних елементів.

  • Економ – комплектація, яка при доступній вартості забезпечує досить великий функціонал. Каркас та  опорні стовпи роблять із сталевої труби, що не піддається додатковому очищенню та антикорозійній  обробці – тому після встановлення  деталі обов’язково фарбуються (періодично захисний шар потрібно оновлювати). Рух стулки забезпечується за рахунок роботи механізму SP-6 STANDART роликовою кареткою та  зубчастою  рейкою. Цей  комплект фурнітури розрахований на стулки до 500 кг, і тому без зусиль справляється з відкриванням та  закриванням воріт.
komplektaziya-vorot
  • Стандарт – варіант з комплектацією, аналогічному  попередньому  комплекту. Основна відмінність полягає в використанні металевих деталей, зазделегідь  оброблених на піскоструйному верстаті. Комплекс деталей для відкривання також  представлений фурнітурою SP-6 STANDART.
  • Преміум – комплектація, розрахована на максимальну функціональність воріт, а також на максимальний термін їх служби  без регулювання, ремонту та  профілактики. Каркас та  опорні конструкції роблять з оцинкованої труби з порошковим покриттям: це робить непотрібним  періодичне фарбування та  повністю виключає ризик корозії. На додаток до фурнітури для відкривання стулок SP-6 STANDART конструкція комплектується також системою автоматизації відкривання, що включає фотоелемент та  сигнальну лампу. Завдяки цьому відкривання воріт в комплектації Преміум можна зробити повністю автоматичним – при спрацьовуванні фотоелементу почне працювати  привід, та  стулка відкотиться по напрямних.

Висновок

Як розпашні , так і відкатні ворота від заводу «Мехбуд» можуть бути виготовлені в різних комплектаціях. Крім того, ви самі можете обрати зовнішній вигляд конструкції, вирішивши, який профіль та  в якому кольорі використовувати в якості заповнення стулки. Все це відкриває величезні можливості для персоніфікації таких конструкцій. Якщо ж у вас виникнуть будь-які питання, що стосуються відмінностей різних комплектацій або особливостей їх роботи – наші консультанти охоче нададуть вам будь-яку додаткову інформацію.

author
Лариса Войская
Про автора:

Квалифицированный, профессиональный  эксперт по ограждениям с многолетним опытом работы. Предоставление квалифицированной консультации в вопросе подбора дизайна и модели забора . Разработка проекта...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі