Робота з Мехбуд: досвід кількох років
29 Листопада, 2021
155  

Робота з Мехбуд: досвід кількох років

640

Добридень!

Мене звуть Юрій, і я співпрацюю із заводом Мехбуд починаючи з 2015 року — тож скоро вже буде 7 років нашої спільної та більш ніж плідної роботи. У заголовок статті ми вирішили винести фото об’єкта, з якого розпочиналася наша співпраця — це був паркан-жалюзі, який мені багато хто обіцяв зробити, але до етапу реального виготовлення та монтажу паркану дійшов саме завод Мехбуд. З цього об’єкта співпраця розпочалася — і вона триває досі з успіхом та задоволенням як для мене, так, сподіваюся, і для команди заводу.

Чому Мехбуд?

Тут все дуже просто.

Коли шукаєш, у кого замовити паркан — особливо якщо потрібно щось складніше, ніж сітка-рабиця, то стикаєшся з величезною кількістю компаній, м’яко кажучи, несумлінних. З того, що я знайшов і люди, які працювали разом зі мною:

  • Фото чужих об’єктів. Без коментарів.
  • Використання профілів та інших конструктивних рішень без ліцензії. Тобто компанія бере. Копіює профіль більшої компанії, робить його як уміє (зазвичай погано), видає за свою розробку.
  • Халтура. Відверта та неприкрита. Якість профілю навіть у межах одного виробу “плаває”, розміри “гуляють” на сантиметри (не на міліметри), все це доводиться компенсувати вручну при монтажі.

Коли я говорю про Мехбуд — я просто можу забувати про ці та інші проблеми, бо з першого замовлення я бачу ставлення компанії і до бізнесу, і до якості готової продукції. І якщо у бізнесі це просто відповідальна компанія, яка обіцяє рівно те, що може зробити, то у підході до контролю якості це новий рівень для України. Чисто теоретично, напевно, як і на будь-якому виробництві, у них буває шлюб або непопадання в колір/розмір. Але мене як споживача це не зачіпає взагалі, тому що шлюб до мене просто не доходить. Всі вироби, які я замовляв у Мехбуду, — це продукція, виготовлена ​​за дуже високими стандартами, причому навіть у дрібницях аж до упаковки.

Терміни – окремий біль виробників, і моя окрема подяка – Мехбуд. За майже 7 років — жодного зриву термінів, рази три чи чотири конструкції були готові «впритул» до зазначеної в договорі дати. Решту часу — конструкції роблять із запасом за часом.

А що із цінами?

За весь час, який я працюю в галузі (а це суттєво більше, ніж зазначені сім років співпраці з Мехбудом), я твердо засвоїв одне — якщо вам обіцяють якість за копійки, вам брешуть. Ось просто і банально брешуть. Вас купують на низьку ціну, бо є поняття собівартості та рентабельності, і працювати собі на збиток не буде ніхто — то давайте вгадаємо, на кому з вас двох зекономлять? Причому ситуація на ринку складається така, що недобросовісні виробники брешуть про якість за низькою ціною для всіх — від забудовників та девелоперів до кінцевого споживача. Результат — проблеми «вилазять» або на монтажі, або в перший рік експлуатації. А чому воно почало іржавіти так сильно? А тому, що при такому металі воно мало почати іржавіти ще на складі, і це вам пощастило трошки, що простояло півроку.

Невелика ремарка. У мене питають, чому я дуже рідко доробляю чужі об’єкти, які «кинули» інші компанії. Причина проста: у 90% випадків замість «доробити» там треба писати «зробити все наново, бо ремонту це не підлягає». Коли ти пояснюєш це першим десяти замовникам, вони засмучуються, кажуть, що таких грошей вони не мають, і називають тебе непрофесіоналом, бо «в іншому місці їм обіцяли дешевше». Тому я просто перестав братися за доробку об’єктів за дуже рідкісними винятками. Нехай їх роблять ті, хто «обіцяв дешевше».

Повертаючись до цін на металеві огорожі, я можу лише повторити – не буває якості за копійки. Надійний паркан, який простоїть не один десяток років, який не іржавітиме, з якого не облазитиме фарба в перший же рік — коштуватиме відповідно. Так що так, купівля такого паркану — це насамперед інвестиція у комфорт та безпеку. Тобто в ті галузі, в яких надмірна економія буде зайвою. Я роблю вибір на користь якісного паркану від Мехбуд – і отримую гарантії, збільшений термін експлуатації та бездоганний зовнішній вигляд.

640
Элла
Про автора:

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі