Доставка
18 Квітня, 2021
281  

Доставка

¦¦¦ ¦ ¦¦¦¬ ¦ ¦ ¦¬¦ ¦ ¦ ¦¬TП 33

Головне завдання будь-якої доставки – привезти товар кінцевому споживачеві вчасно, в цілості й схоронності. Дана мета досягається різними способами, тобто існує кілька варіантів доставки.

Розглянемо першу класифікацію:

  • Транзитна. В даному випадку мається на увазі пряма доставка від підприємства одержувачу, тобто оминаються проміжні оптові бази.
  • Складська. Між підприємством і споживачем з’являється проміжна ланка – склад. Тут продукція зберігається протягом певного часу. Модель використовується підприємствами у випадках, якщо недоцільно возити продукцію кожному окремому покупцю. Товари зберігаються на складі, а коли приходить час, розвозять по сформульованому логістичному маршруту.
  • Централізована. Підприємство розвозить продукцію покупцям власними силами.
  • Децентралізована. Підприємство бере на себе тільки видачу товарів. Продукція забирається або самим покупцем, або посередником в особі транспортної компанії.

Доставка відрізняється також за типами транспорту:

  1. Автомобіль. Найбільш популярний спосіб. Дуже добре підходить для перевезення товарів по території країни.

Кому варто обирати: покупці, які замовляють товари на невеликі відстані (транспортування з однієї частини країни в іншу обійдеться дорого) і мають біля себе розвинену дорожню інфраструктуру.

  1. Залізничний транспорт. Альтернатива на випадок, якщо немає можливості використовувати автомобіль, або замовлення занадто велике.

Кому варто обирати: покупці, які купують велику партію продукції.

1 6

       3. Контейнерна доставка кораблем. Оптимальний варіант для перевезення на дуже великі відстані.

Кому варто обирати: покупці, які купують велику кількість продукції і які готові почекати (корабель пливе довго, терміни можуть збільшуватися через проблеми з погодою).

       4. Літак. Найшвидший спосіб доставки.

Кому варто обирати: покупці, які купують не надто велику продукцію (є обмеження за розмірами) і готові переплатити (доставка літаком недешева).

Купуючи продукцію компанії «Мехбуд» (комплектуючі для металевих парканів, елементи фасадної обробки, стельові панелі і так далі), ви можете вибрати з двох варіантів:

  • доставка транспортною компанією (компанію вибирає клієнт);
  • самоивіз.

Доставка транспортною компанією

2 6

Після оформлення покупки клієнт вказує, послугами якої транспортної компанії він бажає скористатися. Найчастіше «Мехбуд» співпрацює з компаніями «Нова пошта», «Делівері», «САТ».

Перед тим, як віддати перевагу будь-якій транспортній компанії, рекомендуємо отримати чітку інформацію з наступних питань:

  • місце доставки. Дізнайтеся, чи зможе транспортна компанія доставити покупку в вашу точку призначення. Особливо це актуально для населених пунктів зі слабко розвиненою дорожньою інфраструктурою;
  • вартість;
  • термін;
  • гарантії цілісності вантажу. Переконайтеся в тому, що транспортна компанія бере на себе всю відповідальність за стан майна, що перевозиться. Компанія «Мехбуд» не відповідає за пошкодження, отримані в ході транспортування.

Будучи продавцем товару, «Мехбуд» зобов’язується виконати наступні дії:

  • упакувати товар належним чином. Для упаковки використовується високоміцний гофрокартон або поліетиленова плівка, яка захищає метал від контакту з вологою. Згодом способи упаковки можуть бути вдосконалені;

  • надати транспортній компанії товар із комерційним рахунком-інвойс (чек), який є підтвердженням покупки;

  • зробити фотознімок товару перед відправкою. Він є доказом відсутності пошкоджень та наявності належної упаковки.

Як вже було сказано вище, після прийому товару транспортною компанією «Мехбуд» знімає з себе відповідальність за пошкодження, які продукція може отримати в подальшому. Якщо товар прибуде з дефектами, покупець може вимагати від «Мехбуд» фотознімок, щоб переконатися в тому, що товар від’їжджав від складу без пошкоджень.

Важливо!

На що покупцеві потрібно звертати увагу при прийомі товару:

  • цілісність упаковки. Пошкодження плівки або картону є приводом відмовитися від прийому товару. Порушена упаковка може бути індикатором того, що і сама продукція в ході транспортування була пошкоджена;
  • відсутність видимих ​​пошкоджень. Рекомендується перевіряти цілісність не тільки самої упаковки, але і видимих ​​частин товарів. «Мехбуд» не надсилає покупцям продукцію з подряпинами, вм’ятинами та іншими механічними пошкодженнями. Якщо такі є, значить, вони були отримані в ході перевезення, що є приводом відмовитися від прийому;
  • комплектність замовлення. Перед прийомом товару переконайтеся, що у вас є дані про комплектацію придбаного товару. При відсутності будь-якого елементу можна повідомити про відмову брати покупку.

Важливо виявити пошкодження або неповноту комплектації відразу. В такому випадку у вас будуть максимальні шанси отримати компенсацію від транспортної компанії.

Самовивіз

¦¦¦ ¦ ¦¦¦¬ ¦ ¦ ¦¬¦ ¦ ¦ ¦¬TП 32

Якщо клієнт вибирає даний варіант, алгоритм взаємодії наступний:

  • в ході узгодження деталей замовлення ви вказуєте, що самі вивезете придбану продукцію;
  • обмовляється дата і час вивезення;
  • ви приїжджаєте і на власному транспорті вивозите покупку зі складу готових виробів.

Компанія «Мехбуд» не відповідає за пошкодження, які продукція отримує в ході транспортування самовивозом. Перед відправкою покупець може детально оглянути покупку і переконатися в тому, що співробітник «Мехбуд» передає йому товар без пошкоджень і в належній упаковці.

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі