Ідеальна обкладинка для Вашої сторінки в Facebook. Практичні поради
22 Грудня, 2023
12303  

Ідеальна обкладинка для Вашої сторінки в Facebook. Практичні поради

Ваша фотографія на обкладинці Facebook – це одна з перших речей, яку  люди бачать, коли заходять  на Вашу Facebook сторінку, й  саме тому так важливо зробити максимально найкращим  перше враження, та  за допомогою фотографії на обкладинці точно передати те, до чого Ви прагнете.

Незважаючи на те, що це звучить просто, ми виявили, що це досить складно! Все ж, не турбуйтеся, ми тут, щоб допомогти Вам.
Давайте разом розберемося, який найкращий спосіб максимально ефективно використовувати Вашу фотографію для обкладинки на Facebook.

І так, сьогодні ми зробимо три речі:

  1. ознайомимо Вас з фотографією для обкладинки на Facebook та  її ідеальними розмірами;
  2. розробимо для Вас керівництво, як створити фото для обкладинки так  як обрати ідеальне зображення;
  3. покажемо приклади сторінок Facebook з блискучими фотографіями на обкладинках.
обложка Facebook

Розмір фото для обкладинки на Facebook

Почнемо з короткого огляду фотографій для обкладинки та найкращого розміру для використання

Який ідеальний розмір для фотографії обкладинки на Facebook?

820 пікселів в ширину на 462 пікселя в висоту.

Це ідеальний розмір для обклади Вашої сторінки, але звичайно ж він може варіюватися.

Згідно Facebook, Ваше фото для обкладинки:

  • Має 820 пікселів в ширину та  312 пікселів у висоту при перегляді вашої Сторінки на комп’ютерах та 640 пікселів в ширину й 360 пікселів у висоту при перегляді на смартфонах.
  • Не відображається на повнофункціональних телефонах.
    Повинно бути не менше 399 пікселів в ширину та  150 пікселів у висоту.
  • Завантажується швидше за все як файл sRGB JPG шириною 851 піксель та висотою 315 пікселів і розміром менше 100 кілобайт.

І що ж все це означає?

Це означає, що незважаючи на те, що ми отримуємо тільки одну фотографію, Facebook буде використовувати її двома різними способами:

  • в прямокутному форматі шириною 820 пікселів та  висотою 312 пікселів для моніторів ПК,
  • а також в трохи більшому квадратному формат 640 пікселів в ширину та 360 пікселів у висоту для мобільних пристроїв.

Якщо ви хочете використовувати одне зображення, яке добре виглядає як на робочому столі, так і на мобільному телефоні, найкращий розмір – висота зображення 820 пікселів на 462 пікселів у висоту

 Відеообкладинка для Вашої сторінки

Тепер Ви можете використовувати відео замість нерухомої звичайної обкладинки. За допомогою відео Ви можете поділитися більше про свій  бізнес та розповісти довшу історію.

Основні вимоги до відеообкладинки:

  • Вона повинна бути не меньшою  820 пікселів в ширину та 312 пікселів у висоту.
  • ЇЇ тривалість може становити від 20 до 90 секунд.

Наша Вам порада: Якщо Ви знайшли зображення або відео, які Вам подобаються, а розміри трохи перевищують, Ви все одно можете використовувати його! Ви обираєте це зображення або відео (або завантажуєте його), а потім Вам буде дозволено «Змінити» його положення. Завдяки функції зміни, Facebook, по суті, дозволяє обрізати свою обкладинку таким чином, щоб вона, на Вашу думку, у найкращому   вигляді вписувалася в простір.

Монітори ПК vs Мобільні телефони

Дуже важливо ніколи не забувати про те, що фотографії обкладинок на Facebook-сторінці виглядають по-різному на моніторах та на мобільних пристроях.

Наприклад, ось як виглядає обкладинка на робочому столі: Facebook обкладинка фото на комп’ютері.

1 3

І ось як це виглядає в мобільному додатку Facebook: Facebook обкладинка фото на мобільному телефоні.

2 13

На перший погляд виглядають однаково, але все ж є невелика різниця:

без названия 1 1

На мобільному телефоні верхня та  нижня частини трохи розширені – на 75 пікселів кожна, якщо бути точніше – при  умові , що Ви не змінили положення фотографії. Елементи, виділені червоним кольором, не відображаються на Вашій сторінці при перегляді з комп’ютера.

Обираючи фото для обкладинки ні коли не забувайте про цю різницю!

Круто те, що Facebook не розтягує та  не стискає одне й  те ж зображення, вони змінюють кадрування. Це приголомшливо, оскільки гарантує, що Ваше зображення буде виглядати найкращим чином, без найменших спотворень.

Розмір зображень для моніторів комп’ютера

Разом з новим дизайном сторінки Facebook, всі речі, які раніше були поверх Вашої фотографії обкладинки (наприклад, фотографія Вашого профілю, назва сторінки, кнопка «Мені подобається» та інші т.д.), переміщаються з обкладинки – yра!

Для особистих профілів Facebook, Ваша фотографія профілю, Ваше ім’я та кілька кнопок як і  раніше накладаються на обкладинку.

820px 1

Двічі перевірте свій дизайн обкладинки на мобільних пристроях.

Якщо Ви використовуєте текст на своїй обкладинці, наприклад, заклик до дії (Call to Action -CTA), Ви захочете перейти в мобільний додаток Facebook, швидко  подивитися, щоб переконатися в тому, що нічого страшного не відбувається. Наприклад, якщо Ваша фотографія для обкладинки недостатньо висока, сторони Вашої фотографії (або кілька символів Вашого заклику до дії) можуть бути обрізані в мобільному додатку.

Як і де зробити красиву обкладинку для Facebook?

Фотографію для обкладинки на фейсбук можна скачати  вже готову, або можна створити щось оригінальне щоб ваша обкладинка фейсбук виділялася серед інших.

1 Варіант – Завантажити картинки або вже готові обкладинки для Facebook.

Якщо ви шукаєте безкоштовні зображення для створення готової обкладинки для своєї сторінки Facebook, існують ресурси, де можна знайти вільні для використання зображення. Ось кілька таких ресурсів:

  1. Unsplash (https://unsplash.com): Unsplash надає безкоштовні високоякісні фотографії, які можна використовувати для будь-яких цілей, включаючи створення обкладинок для соціальних мереж.
  2. Pexels (https://www.pexels.com): Pexels також надає велику кількість безкоштовних фотографій, які можна використовувати для творчих проектів.
  3. Pixabay (https://pixabay.com/):Pixabay також пропонує широкий вибір безкоштовних зображень, доступних для використання без ліцензійних обмежень.

У разі використання будь-яких зображень переконайтеся, що у вас є право на їх використання, особливо якщо вони будуть використовуватися для комерційних цілей.

2 Варіант – Створити або доопрацювати скачаний варіант обкладинки на facebook.

Використовую програму Photoshop або інший візуальний редактор. У першому варіанті ми згадували сайти з файлами формату PSD які якраз для програми Photoshop.

1.Canva
Простий, зручний та  безкоштовний графічний онлайн редактор. Ідеально підійде для створення гарної та  оригінальної обкладинки для фейсбук. У Canva ви знайдете безліч вже заготовлених дизайнів) Так само є маса додаткових елементів, картинок, іконок, тексту що швидко та гарно  створять  обкладинку. Всі шаблони вже стандартизовані під розмір обкладинки Facebook.

2. Designbold.

Ще один простий та  безкоштовний онлайн редактор фотографій. Тут набагато більше безкоштовних картинок та іконок ніж в Canva. Але не доступні кириличні шрифти та в безкоштовній версії можна завантажити тільки 5 фотографій на місяць. Але цього цілком достатньо, щоб красиво оформити свою обкладинку на Фейсбук.

PS. Photoshop, Canva та Designbold, так само просто допоможуть вам змінити розміри будь-якої картинки що б вона красиво вписувалася в необхідні розміри для обкладинки в Фейсбук.

Так само, завжди можна поєднати всі ці інструменти, наприклад створити гарний шаблон використовуючи Designbold, а потім доповнити його текстом в Canva або Photoshop.

Ваша обкладинка в Facebook

Тепер, коли ми знаємо, як створити Вашу обкладинку, питання полягає в тому, яку фотографію для обкладинки Ви повинні обрати? Приступимо до перегляду кращих порад.

Поради для Вашої обкладинки

Перш за все, коли мова заходить про фотографії для обкладинки Facebook, давайте обговоримо деякі з кращих практичних прийомів. Ми зібрали відмінний список Що Робити та Чи не Робити, коли справа доходить до фотографій для обкладинок. Ось деякі з основних моментів:

Дотримуйтесь рекомендацій Facebook.

Дотримуйтесь розмірів, необхідніх Facebook (ширина 820 пікселів на 312 пікселів у висоту для настільних комп’ютерів).
Не забувайте про те, як буде виглядати Ваша фотографія для обкладинки на мобільному пристрої.
Створіть фотографію для обкладинки в єдиному дизайні з іншою Вашою сторінкою.

tesla 1

Які обкладинки привертають увагу?

Ми розглянули деякі з складових, які роблять будь-які зображення привабливими, такими фото діляться з іншими:

Емоція: змушуючи людей відчувати, спонукає їх до дії.
Доречність: включення чогось, що відповідає інтересам Вашої аудиторії.
Кольори: вибір правильних кольорів, які приведуть до того, щоб цим більше ділилися.
Друкарня: вибір правильного шрифту, який зробить ваше повідомлення зрозумілим.
Хештеги та текст: знайдіть правильні слова, які приведуть Вашу аудиторію до взаємодії.
Ці складові також можуть бути застосовані до Вашої фотографії обкладинки на Facebook, щоб люди відчували себе певним чином або робили конкретні дії, коли вони заходять на Вашу сторінку.

Наприклад, фотографія на обкладинці Coca-Cola зображує кілька щасливих молодих людей, побрязкуючих  своїми пляшками коли. Ймовірно, це дає надію, що таке здатне змусити людей відчути себе щасливими, думаючи про Coca-Cola та  встановити зв’язок у свідомості людей, що пити колу – це означає щастя. Просто та  ефективно.

coca cola 1

Куди дивляться люди?

Коли Ви придумаєте своє ідеальне фото для обкладинки, радимо Вам подивитися на цікаві дослідження відстеження рухів очей. Фахівці компанії по веб-аналітиці Kissmetrics виявили факт «спрямованої черговості».

Було виявлено, що якщо Ви хочете привернути увагу до певного елементу зображення, візуальна черговість, подібна погляду людини, що дивиться на цей предмет, буде направляти глядачів до того, на що вони повинні дивитися далі. Це може бути цікавим способом використовувати погляд людини на Вашій фотографії на обкладинці Facebook.

обложка Facebook

Нестандартний підхід

Ваша обкладинка – це відмінний спосіб виразити себе, а також спосіб залучення уваги до відвідувачів Вашої сторінки. Ось кілька способів, які Ви можете використовувати для своєї обкладинки:

  1. Використовуйте свою обкладинку для просування своїх кампаній в соціальних мережах.
  2. Обов’язково міняйте свою обкладинку в особливих випадках – акції, свята, день народження фірми та інші
  3. Використовуйте свою обкладинку для взаємодії з Вашими відвідувачами. Спонукайте  їх до дій:
    натиснути «Мені подобається» на Вашій сторінці.
    поділитися Вашої сторінкою.
    використовуйте яскраві написи-гасла (розпродажі, важливі заходи) на обкладинці Вашої сторінки.
  4. Використоівуйте  відео для Вашої обкладинки. Сторінка з відео обкладинкою не залишиться непоміченою.

Тепер, коли ми знаємо, як зробити ідеальне фото обкладинки Facebook, як щодо того, щоб поглянути на деякі з сторінок, які роблять це добре? Сподіваємося, Ви зможете знайти натхнення.

11 2
22 2

Якщо Ви хочете мати яскраву, привабливу до себе відвідувачів, сторінку в Facebook, маркетологи компанії Мехбуд можуть допомогти Вам це зробити, а також  багато  іншого….

author
Anetzel
Про автора:

Маркетолог предприятия “Мехбуд”. Квалифицированный эксперт по общению с клиентами и партнерами. Всегда готова к общению и сотрудничеству.

Детальніше
1 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі