Обман у заповненні воріт та хвірток
16 Листопада, 2021
213  

Обман у заповненні воріт та хвірток

На жаль, знову доводиться звертатися до не найприємнішої теми — обману покупців виробниками металоконструкцій, зокрема — огорож, воріт і хвірток на основі тонколистового металу із захисно-декоративним полімерним покриттям. На жаль, на ринку все ще зустрічаються недобросовісні виробники, і купівля продукції у них може спричинити серйозне розчарування.

Про одну з таких шахрайських схем ми розповімо у нашій статті.

Мехбуд та «Мехбуд» — оригінал та підробка

Раніше ми говорили, що багато недобросовісних виробників металоконструкцій використовують не найчесніші (м’яко кажучи) способи залучення покупців. Це і використання чужих фотографій готових об’єктів, і прямий обман щодо характеристик виробів, економія на сировині та технологіях. Все це є неприйнятним з точки зору закону та етики — але, на жаль, усе це активно використовується.

Сьогодні ж ми хочемо розповісти про ще один спосіб обману потенційного покупця — і цей спосіб безпосередньо зачіпає нашу компанію. Принцип дії тут знайомий, напевно, кожному — ще років 15 тому складно було знайти людину, яка б не бачила спортивних костюмів Abibas або магнітофонів Pawasonic.

Так, треба визнати — заповнення для воріт та хвірток від бренду Мехбуд копіюють, причому копіюють без будь-якого дозволу (яка компанія й не подумає давати):

  • Несумлінний виробник позиціонує частину продукції, як ламелі від Мехбуд. Про це може говорити на сайті – або про це може розповідати менеджер у фірмовому салоні компанії.
  • Копіюються найчастіше найбільш масові та затребувані моделі ламелів для заповнення воріт або хвіртокРанчо, Горизонт, Жалюзі.
  • Ціна теж не відрізняється – підробку продають за ціною оригінальних ламелей Мехбуд.

Єдина суттєва відмінність — до заводу Мехбуд ця продукція не має жодного стосунку.

Відмінності в конструкції та характеристиках ламелей для воріт та хвірток

У чому полягає відмінність несанкціонованих копій? Їх досить багато, але всі вони не на користь кінцевого споживача:

  • Геометрія. Зовні копії ламелів від Мехбуд схожі на оригінали — але «схожі» це саме правильне слово. На жаль, схожість лише зовнішня – навіть конфігурація профілю ламелей повторюється дуже умовно, зі спрощенням елементів. Причина проста – потрібно максимально здешевити продукцію та адаптувати її під власні виробничі потужності (аналогами автоматичних ліній заводу Мехбуд такі компанії не мають).
  • Матеріал. Тут все стабільно – на жаль, стабільно погано. Замість якісного металу з полімерним покриттям із Німеччини чи інших європейських країн використовується у кращому разі турецька, у гіршому — китайська сировина. Результат передбачуваний – ворота або хвіртка виходять схожими на продукцію Мехбуд зовні, але не має ні міцності, ні довговічності оригіналу. Різниця по корозійній стійкості, стійкості до статичних і динамічних навантажень, світлостійкості покриття – колосальна.
  • Виробництво. Використання простого обладнання для самостійного згинання «аналогів» ламелей Мехбуд накладає відбиток на якість виробів. Крім того, на таких підприємствах служба контролю якості працює багато в чому формально (їм не потрібно турбуватися про репутацію бренду), тому ймовірність одержати брак вища на кілька порядків.

Ну і ще один аспект — гарантійні зобов’язання. Гарантія, що надається заводом Мехбуд, чітко прописується в договорі, і купуючи продукцію під брендом Мехбуд, ви сплачуєте навіть за гарантію якості. Купуючи підробку, яка тільки називається продукцією від Мехбуд, ви платите ті самі гроші — але гарантувати вам ніхто і нічого не зможе, на жаль.

Фотографії Заводу Мехбуд

Як відрізнити?

При покупці ламелей для металевого огородження або заповнення воріт варто звертати увагу на:

  • Бірки. Фірмова бірка є на всій продукції заводу Мехбуд — і лише її є підтвердженням оригінального походження продукції. Немає бірки – з ймовірністю 90% ви купуєте підробку, щоб не говорив менеджер з продажу.
  • Упаковка. Компанія Мехбуд дбає про те, щоб її продукція доїхала до споживача в цілості, і захисно-декоративний полімерний шар не був пошкоджений. Саме тому компанія використовує якісну упаковку, яка унеможливлює контакт покриття з будь-якими потенційно небезпечними об’єктами. Якщо упаковки немає, або її якість викликає сумніви – висока ймовірність того, що ви купуєте “неліцензійну копію”.

На жаль, ми змушені повторити — на ринку є ціла низка недобросовісних виробників та продавців. Їхні спроби заробити на дивом імені завдають шкоди репутації компанії Мехбуд, але що важливіше — вони завдають шкоди покупцям, які вірять у бренд Мехбуд, але купують продукцію, яка не відповідає стандартам якості (хоча й за високою ціною).

Тому компанія Мехбуд ще раз звертається до всіх, хто планує замовляти матеріали для металевих огорож, воріт та хвірток. Будьте уважні, вивчайте бирки та супровідну документацію – і не дайте себе обдурити!

Ви гідні якісної продукції – а не підробок!

мехбуд (5)
Элла
Про автора:

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі