Садові меблі: обираємо гарнітур для ділянки
14 Лютого, 2022
782  

Садові меблі: обираємо гарнітур для ділянки

Садові  меблі, які ще пару десятиліть тому зустрічалася тільки в журналах з ландшафтного дизайну, сьогодні стають  все більш популярними  і у нас. Вони  вже не сприймаються як новинка – навпаки, ринок в цьому сегменті перенасичений, саме тому варто витратити час на аналіз асортименту перед покупкою.
У статті ми проаналізуємо, якими  мають  бути садові меблі, а також оцінимо переваги  та  недоліки  виробів з різних матеріалів.

Вимоги до садових меблів

Садові меблі, як випливає з визначення, призначені для використання на свіжому повітрі. Причому не обов’язково її потрібно встановлювати прямо на газонах та  галявинах – такі меблі відмінно підходить для терас, веранд, альтанок, пергол та  інших легких відкритих конструкцій.

sadovaya-mebel

Якими   мають  бути садові меблі?

  • Перша вимога – це, звичайно, ергономіка. Стільці, лавки, крісла, кушетки та ін. повинні бути зручними, інакше використовувати їх за призначенням – для відпочинку на свіжому повітрі – не вийде. Тому обирати меблі варто саме виходячи із зручності, а тому вже звертати увагу на все інше.
  • Другий важливий критерій – стійкість до зовнішніх впливів. Садова меблі більшу частину часу перебуває під відкритим небом, а це значить, що вона буде контактувати з вологою, відчувати вплив УФ-випромінювання і перепади температур. Отже, потрібно вибирати меблі з матеріалів, стійких до таких дій.

Зверніть увагу! Тут є два аспекти. По-перше, на зиму велика частина меблів все ж виноситься для зберігання в приміщення (виняток становлять лише стаціонарні садові лавки). По-друге, на меблях можуть бути знімні елементи – накидки, подушки і т.д. Вони роблять меблі більш зручним та комфортним у використанні, але бояться вологи, тому на ніч і під час дощу їх теж варто приховувати.

sadovaya-mebel
  • Простий догляд. Вимога, безпосередньо пов’язана з попереднью. Чим простіше підтримувати садові меблі в чистоті, тим краще. Тому віддавати перевагу варто конструкціямі  з гладкою текстурою (за деякими винятками, про них – нижче).
  • Невелика маса. Зазвичай садові меблі роблять переносними – так ви можете обирати  де саме на ділянці можна розміститися в цей раз. Легкі конструкції тут більш кращі, хоча і масивні вироби на кшталт крісел-пеньків теж мають право на існування.
sadovaya-mebel

Ну, і нарешті – естетика. Сучасні садові меблі це невід’ємний елемент ландшафтного дизайну. Тому важливо і те, як вона виглядає, і тє, як вона гармонує зі стилістичними рішеннями будинку та  ділянки. Благо, вибір сучасних моделей без перебільшення величезний, так що можна підібрати меблі в будь-якому стилі та  відтінку.

Основні різновиди

Наступне питання – що ж обрати ? Асортимент садових меблів сьогодні містить  десятки найменувань, тому тут ми розглянемо тільки основні групи виробів:

  • Лавки. Найпопулярніша та  тому наймасовіший  різновид. Можуть бути стаціонарними або переносними, зі спинкою або без неї. Зазвичай встановлюються біля доріжок в тіні, щоб забезпечити можливість комфортного відпочинку.
  • Стільці та крісла. Частково дублюють функціонал лавок, але все ж більше пристосовані для індивідуального відпочинку. Можуть бути складними, часто комплектуються м’якими подушками для більш комфортного сидіння.
sadovaya-mebel
  • Садові столики. Уявляють собою невеликі стільниці, зазвичай на 3-4 ніжках або масивній  основі. При виборі варто віддавати перевагу моделям з максимальною стійкістю, які можна стабільно встановити навіть на нерівному грунті.
  • Садові кушетки і шезлонги. Аналог дивана, але встановлений на свіжому повітрі. Можна сидіти. Можна лежати – регульована спинка дозволить встановити конструкцію в будь-якому потрібному положенні. Як і у випадку з кріслами, м’які подушки та  накладки бажано прибирати на ніч і перед дощем, тому що сохнуть вони досить довго.

Крім того, зустрічаються і інші зразки садових меблів:

  • Низькі столики (аналог дастархана) для пікніків.
  • Крісла-мішки з щільної тканини.
  • Підвісні лавки та  диванчики.
  • Крісла-кокони, що підвішуються на спеціальних кронштейнах та  ін.
sadovaya-mebel

Комбінувати такі конструкції можна по-різному, обираючи оптимальне поєднання різних предметів садових меблів.

Переваги  та недоліки  різних матеріалів

Один з ключових чинників, які потрібно враховувати при виборі меблів для ділянки – це матеріал, з якого вона виготовлена. «Простір» для маневру тут не дуже широкий, але все ж у доступних варіантів є як переваги, так і недоліки.

sadovaya-mebel

Дерево та  його аналоги

  • Традиційний матеріал для виготовлення садових меблів – це дерево. Переваг у нього багато:
    Гарний зовнішній вигляд.
  • Простота обробки (а значить – можливість виготовлення меблів практично будь-якої форми).
  • Доступна ціна (так, не завжди).
  • Великий асортимент в сегменті готових виробів.

При цьому дерево залишається деревом – на жаль, воно боїться вологи, перепадів температур і тривалого впливу УФ-променів. Тому дерев’яні садові меблі обов’язково потрібно обробляти захисними складами (фарби, лаки, морилки, просочення, масла). Це призводить до додаткових витрат і витрат часу на підтримку садового гарнітура в цілостності

sadovaya-mebel

У дану ж категорію варто віднести плетені меблі. Раніше більшу частину таких виробів виконували з лози, тепер її місце зайняв більш міцний (але більш дорожчий) ротанг. Такі вироби мають більшу стійкість до зовнішніх дій. Але все ж є у них один недолік – складна текстура. За плетеними садовими меблями потрібно ретельно доглядати, а найменше пошкодження може привести до втрати зовнішнього вигляду та  функціональності.

Пластик

sadovaya-mebel

Пластикові садові меблі – це майже завжди економ-варіант. Так, у неї багато переваг:

  • Низька ціна.
  • Великий асортимент.
  • Практично абсолютна стійкість до вологи.
  • Простота догляду за рівними гладкими поверхнями.

На практиці пластикові меблі часто виявляються не настільки практичними. Вся справа в тому, що дешевий пластик не відрізняється міцністю, швидко нагрівається. А при низьких температурах (особливо на морозі) стає дуже крихким. А ось ті моделі, які не володіють перерахованими недоліками , досить складно віднести до економ-варіанту.

sadovaya-mebel

Ну, і варто врахувати зовнішній вигляд виробів. Пластикові лавки, стільці та садові шезлонги впишуться не в будь-який ландшафтний дизайн – хоча, звичайно, вони цілком мають право на існування!

Метал

Метал при виготовленні садових меблів використовується в основному для виробництва каркасів. Пов’язано це з його неприємною особливістю – матеріал дуже швидко нагрівається та швидко остигає, тому контактувати з металевими поверхнями рідко буває приємно.
Металеві вироби в конструкції садових меблів найчастіше зустрічається у вигляді:

  • Профільованих і круглих труб.
  • Литих елементів.
  • Ламелей, смуг та стрижнів.

З найбільш популярних способів захисту металевих деталей від корозії – фарбування, хромування і покриття порошковими пігментами з формуванням щільного захисного шару з полімерів. Завдяки цьому металеві елементи не іржавіють довгий час зберігають міцність.

sadovaya-mebel

Але іноді суцільнометалеві меблі все ж використовуються. Для полегшення її роблять ажурною або гратчастою.

Де купити садові меблі?
«Нова Лінія»

Високодекоративні, функціональні, ергономічна садові меблі пропонуються до продажу в магазині «Нова Лінія». Сучасна садові меблі виготовляються з матеріалів, що забезпечують її довговічність, надійність і, разом з тим, які надають їй особливу декоративність і естетичну привабливість. Легкі і красиві крісла, акуратні зручні столики – в асортименті нашого магазину ви знайдете все для того, щоб ваш відпочинок на дачі або в саду був максимально комфортним.

Представлені ​​в магазинах «Нова лінія» садові меблі пожвавить і прикрасить Вашу присадибну ділянку, зробить її більш затишною  та привітною, а Ваш відпочинок – більш повноцінним. Ми пропонуємо якісну, довговічну, красиву, а головне, дуже зручні садові меблі в широкому асортименті – від шезлонгів та  гойдалок до столових гарнітурів.

Про наявність того чи іншого товару ви можете дізнатися прямо на сайті. Крім того, в нашому магазині можна придбати комплект садових меблів по акції – на зображенні товару, на який передбачена знижка, стоїть спеціальна мітка.
Відпочивайте із задоволенням, і нехай ваш відпочинок буде максимально комфортним та повноцінним.

Магазини Нової лінії працюють по всій Україні. Подивитися адресу магазину у Вашому місті можна тут

sadovaya mebel

Епіцентр

У магазині Епіцентр Ви легко знайдете великий вибір садових меблів для дачі або заміського будинку. Тут представлені комплекти садових меблів виготовлені з різних матеріалів:

  • Вироби з дерева (дерев’яні)
  • З металу (ковані)
  • Пластикові (пластмасові) з натурального і штучного ротанга (плетені).

Також в магазинах Ви знайдете широкий вибір новинок вуличних меблів, популярні моделі 2022:

  • павільйони та  намети;
  • садові гойдалки і гамаки;
  • шезлонги, лежаки та пляжні парасольки;
  • садові столи, стільці, дивани і лавки для альтанки.

Дані товари прекрасно підходять для літнього та весняного відпочинку за містом.

Наприклад, намет з москітною сіткою ідеальний  для вечірнього пікніка, а підвісний гамак допоможе подрімати на свіжому повітрі. на сайті epicentrk.ua Ви можете ознайомитися з фото товару, його характеристиками, дізнатися про наявність та ціну, а також оформити доставку по Києву та всій території України.

Дізнатися адресу магазину Епіцентр у Вашому місті можна тут

roitelnue-magazinu-lvova

JYSK

Садові меблі, пропоновані в магазинах JYSK, відрізняються функціональністю та поєднують  в собі зручність та  стиль. Ми маємо широкий асортимент садових меблів: від розкішних моделей, виготовлених з натурального дерева, в недорогих комплектах , які не вимагають спеціального догляду.
Купити садові товари можна як в фізичних магазинах, так і оформити замовлення в інтернеті. Знижки постійно змінюються, для того, щоб придбати садові товари дешево, стежте за новинами JYSK в соціальних мережах або через електронну розсилку. Наявність всіх товарів можна перевірити на сайті.
Великий асортимент практичних наборів з водонепроникного плетеного Пета (петанк), ще відомого як штучний ротанг. Меблі з пластику, для міцності у них є металеві елементи. У садових столах металевий каркас має покриття проти іржі. У цьому сезоні додалися комплекти з нержавіючої сталі, нові ротангові комплекти, набори з таких матеріалів, як бамбук, Артвуд, пластик, дерево і поліестер. Також в цьому році в асортименті з’явилися недорогі маленькі комплекти бістро – прості і складні. Зазвичай в комплекті вони мають невеликий круглий або квадратний столик. Розкладне крісло або комплект-трансформер дозволять облаштувати терасу для відпочинку.
В Україні JYSK представлений у багатьох містах: у Києві та області, Житомирі, Одесі, Харкові, Дніпрі, Сумах, Херсоні, Вінниці, Луцьку, Рівному, Хмельницькому, Львові, Івано-Франківську, Чернігові, Тернополі, Полтаві, Білій Церкві, Запоріжжя та Кривому Розі та ін., а також можна оформити замовлення в онлайн-магазині.

PRADEX

PRADEX – лідер на українському ринку в сфері виготовлення вуличних меблів. І коли ми говоримо «лідер», ми буквально маємо на увазі першість у своїй сфері. Наша компанія першою почала освоювати даний сегмент ринку. І до цього дня ми зберігаємо пальму першості, так як постійно вдосконалюємо технології виробництва і розширюємо асортимент. Співпраця з нами гарантує вам такі переваги:

  • Більше 60 унікальних та  стильних колекцій садових меблів з ротанга під всілякі стилі оформлення екстер’єру.
  • 50 варіантів забарвлення для ротангових стрічки.
  • Приємні ціни. Ми – виробник, дизайнерське бюро і магазин в одній особі. Це дозволяє нам встановлювати такі ціни, щоб зручно було всім.

Ми створюємо в Україні садові меблі, які за всіма своїми характеристиками та  особливостями впевнено  стоять в одному ряду з кращими європейськими аналогами.

Салон-магазин знаходиться за адресою:

Україна, м. Харьков,
ТРЦ Караван-Меблі,
салон “Pradex”

(068) 318 44 79

працює з 10:00 до 20:00
Без вихідних

«АШАН»

У відділах «Меблі для дачі» мережі магазинів Ашан представлені набори меблів, садові столи, садові стільці та ін. Всі товари ви можете замовити онлайн на сайті інтернет-магазину «АШАН» з доставкою по Києву та іншим містам України.
Бажаємо вам приємних покупок!

Висновок

Садові меблі – це гранично велика категорія виробів. Вона може бути дуже різною. І в залежності від конструкції і матеріалу у неї є унікальний набір переваг та недоліків. Обираючи садові меблі варто врахувати місце встановлення, плановану частоту використання та зовнішній вигляд конструкцій.

author
Олександр
Про автора:

Руководитель проектов.  Разработка проекта с момента подготовки  проекта и до момента его реализации. Предоставление квалифицированной консультации в области ограждающих конструкций и фасадной отд...

Детальніше
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі